Hamis Béke

„Jézusom, bocsásd meg nekem mindazt a fájdalmat, amit Testednek, Igédnek és Istenségednek okoztam.”

Csodák sora! A Mennyországgal szemben tehetetlenek a természeti erők!

Related image

A pusztító természeti katasztrófák nem fognak Szűz Márián!

1. Amerika, Robstown, Harvey hurrikán, 2017

Valami igazán megdöbbentő dolgot találtak a Harvey hurrikán által letarolt város romjai között: bizonyítékként arra, hogy a Szent Szűz legyőzi a gonoszt.

Mint ismeretes Amerikán végigsöpört a Harvey hurrikán, óriási károkat okozva, és számtalan területen gyakorlatilag mindent a földdel tett egyenlővé.

Arra azonban senki nem számított, hogy a hurrikán által letarolt városban, a romok között olyan dologra lelnek, ami a dolgok természetes folyását figyelembe véve egyáltalán nem lehetne ott.

Nem érti senki, hogyan maradhatott meg egy Szűz Mária szobor teljesen sértetlenül, miközben minden ripityára morzsolódott és tört körülötte.

A róla készült fotó azóta az egész világot bejárta – isteni csodaként, a mennyei hatalom bizonyítékaként emlegetik.

A szobrot Robstown környékén találták meg, 20 mérföldre a Corpus Christitől. Egy családnak sikerült lefotóznia a romok közül kimagasló, egyetlen karcolás nélkül megmaradt Mária-szobrot. Senki sem tudja, mi lehet az oka annak, hogy nem lett semmi baja.

“Van valami csodálatos abban, ahogyan ez a szobor a pusztítás után is ott áll, a romok felett érintetlenül” – mesélte egy férfi, aki saját maga is látta az egészet a helyszínen.

Amerika és Texas történetének egyik legpusztítóbb hurrikánja söpört végig a térségen, semmi nem tudott ellenállni neki, sem beton, sem kő, egyedül a guadelupiai Szűz Mária szobra maradt ép, megmutatva a világnak, hogy e föld erőinek megvannak a határai.

2. Guayaquil, Equador

Equadorban 2016 április 23-án egy 7.8 erősségű földrengés gyakorlatilag a földdel tette egyenlővé Guayaquil városkát. 600 ember halt meg, rengetegen megsérültek, és tízezrek vesztették el otthonukat, minden vagyonukat azon a napon.

Ám a Szent Szűz üvegszekrényben (!!!) álló szobra tökéletesen érintetlen maradt.

“Nem csak a Szent Szűz szobra maradt épen, hanem Jézus Urunk is, az Oltáriszentség színe alatt” mesélte María del Carmen Gómez szerzetesnővér.

“Az Oltáriszentség egy kis kápolnában volt az iskolánk bejárata mellett, és teljesen el volt temetve a romok alatt. Mégis érintetlenül találtunk Rá néhány másik, a szentmiséhez használt liturgikus tárgy és egy kisebb, épen maradt Miasszonyunk szobor mellett.”

Az iskolából, a kolostorból és magából a városból gyakorlatilag kő és portenger maradt.

3. Manila, Maribojoc, Bohol

Manilában a kis Jézust karjában tartó Szűzanya szobra maradt sértetlenül állva egy hatalmas földrengés közepette.

“A földrengés elpusztította a templomot, de a patrónánkat megkímélte.” mondta Tom Balatayo plébános atya.

“Ahogy végignézek a templom romjain, szinte hallom az üzenetet, amit Assisi Szent Ferenc kapott Istentől: Építsd újjá egyházamat!” – mesélte Luis Antonio Cardinal Tagle püspök arról az érzésről, ami a romokat látva átjárta. – “Valójában a ripityára tört szíveinket kell újjáépíteni.

“Szívszorító látni, hogy mi lett a több évszázada álló, nemzeti kincsnek számító templomunkból, hogyan vált a földdel egyenlővé. Még azt sem tudjuk, lesz-e itt valaha újra templom!” – mondta a püspök.

4. Atlanta, 1997

“Atlantában, 1997-ben, a Dunwoody negyedben tarolt a tornádó. A bátyám háza porig égett… Semmi nem maradt belőle, egyedül a Mária szobor maradt meg, egyetlen karcolás vagy füstnyom nélkül… Ez lehetetlen! … Még mindig látom magam előtt a megégett földet, ami a ház után maradt, mintha csak háborús zónában lennénk… És a közepén ott állt békésen a mi mennyei Anyánk.”

5. Palm Sunday tornádo, 1965. április 11 – a katolikus templom Mária szobra

Palm Sunday tornado left Mary Statue untouched

6. Breezy Point, Queens, New York 2012 – a Sandy hurrikán után

Queens Fire Sandy Mary Statue Still Standing

További tanúságtételek

“Ugyanez történt a Katrina hurrikán után is… A templom eltűnt, minden, ami megmaradt belőle,  az Áldott Szűz szobra és a crucifix.”

“A nagynéném Chalmette-ben mindenét elvesztette a Katrina miatt, minden megsemmisült, elszállt, kivéve a Mária szobrot, ami az ajtó jobb oldalán volt. Dicsőség Neki!!”

“Édesanyám háza porig égett, egyedül a prágai kis Jézus kerámia szobra maradt épen. MINDEN más hamuvá lett.”

“1985-ben tűz ütött ki nálunk… Minden elszenesedett – a falon lógó crucifix és a rózsafüzérek viszont érintetlenül maradtak… Isten azon a napon ott volt a házunkban.”

“Michigan-ben élek, és bármi történt nálunk, a Mária szobor mindig ugyanott állt a kertben. Egyik télen 70 centiméter magas hó esett, de Mária körül nem volt hó. Természet anyánk tiszteletteljesen bánt a Szűzanyával.”

“A II. világháborúban a japánok földig rombolták a szülővárosomat. A mi házunk volt az egyedüli, amelyik nem lett a lángok martaléka, mert a hálónkban, a nagymamám régi oltárán állt Jézus Krisztus fából készült fejszobra. A szobor Spanyolországból való volt, amikor megvettük, azt mondták, csodatevő szobor.”

“Egy barátunknak autóbalesete volt. A szélvédőjükre a Szűzanya képe volt kitéve. Több autót érintett a baleset, sajnos voltak sérültek is, de az ő autójukban senkinek a hajaszála sem görbült.”

Waveland, Szent Klára parókia (St. Clare’s parish)

“New Orleans, a Katrina hurrikán idején. Templomok és házak lettek rommá pár óra alatt. De a Miasszonyunk szobra egyetlen karcolás nélkül érintetlenül állt a helyén. Mellékelem a képet is.”

Our Lady was left standing and undamaged after Hurricane Katrina. St. Clare's parish in Waveland, Miss

“Több tűzoltó is beszélt arról, hogy a tornádó után érintetlen Bibliákat találtak a romok alatt. Csodálatos!”

“Ugyanez történt az unokatestvéreméknél Arizonában is, egy erdőtűzben leégett a házuk. A fából készült feszületet mégis érintetlenül találták meg.”

“Nem vagyok meglepődve. A férjem helyi művész, olajképeket készít kedvenc képemről, ami a Lourdes-i Miasszonyunkat ábrázolja. A stúdiója pár éve leégett. Egyetlen dolog maradt meg belőle: az eredeti kép a Lourdes-i Miasszonyunkról.”

További tanúságtételek:
https://www.catholiccompany.com/getfed/stories-holy-objects-surviving-storms-fires-floods/

Szerintetek mi történhet abban a pillanatban, amikor egy templom hatalmas detonációval megsemmisül, és az üvegfal mögött álló Mária szobor sértetlen marad? Vajon angyalok állják körül, hogy megvédelmezzék Királynőjük képmását?

Nektek van ehhez hasonló történetetek vagy fotótok? Osszátok meg velünk!

http://metropolita.hu/2017/08/csoda-tortent-a-pusztito-hurrikan-tehetetlen-volt-szuz-mariaval-szemben/

Eltávolítják Jézust és Szűz Máriát csak azért, hogy befogadóbb legyen egy intézmény!

Úgy tűnik, a világ ha lassan is, de biztosan megérik arra, hogy egy tisztító tűz eméssze fel? Sokak szerint a Vatikánon belül érzékelhető szellemi hanyatlás már a világot is nagymértékben és egyre szélesebb körben sújtja.

Arról van ugyanis szó, hogy egyre inkább elvesznek az értékek a világban.

Ennek újabb látványos és sokakat felháborító példája A kaliforniai San Domenico School esete, melynek vezetői nemrég eldöntötték: eltávolítanak szobrokat és ikonokat azért, hogy jobban „befogadók” legyenek.

Mindez talán még nem is lenne furcsa.

Az azonban már azzá teszi az egészet, hogy ezen szobrok közül az egyik Jézus szobra a másik pedig Szűz Mária szobra.+

Ráadásul az iskola egy katolikus iskola, és most ünnepelte a fennállásának 167. évét.

Nagyon elgondolkodtató, sokak szerint felháborító, hogy ez megtörténhet egy katolikus iskolában. Az indokuk a vezetőknek pedig szinte megrökönyödésre méltó.

Állításuk szerint ugyanis attól tartanak, hogy Jézus és Szűz Mária szobra „elidegenítő” hatásúak.

Ez mindent elárul a mai nyugati világ liberális gondolatoktól fertőzött értékrendjéről. Sokak szerint az eset szintén azt jelzi, hogy közeleg a vég.

OSZD MEG másokkal is!

Gloria Polo budapesti tanuságtételének felvételei és rövid irásbeli beszámolója

Egy lengyel atya, Robert Kukuczka foglalja össze magyarul Glória Póló tanúságtételét. Van benne néhány hiba, de tudjuk, hogy ő lengyel, így aranyosan hangzik.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Gloria Polo budapesti előadásának (tanúságtételének) felvételei (Máriaremete 2017.08.26.) - túlvilágról tett vallomás, ami megerősíti a katolikus hitünk igazságait. Itt vannak a felvételek, alatta három A4-es írásbeli összefoglaló. Aki még nem olvasta a vastagabb könyvét itt az ideje, hogy elolvassa ezt rövid formájában! Ne keressünk kibúvókat, itt az időnk, hogy felismerjük az igazságot. A könyvben remény van és az út, ami az örök boldogsághoz vezet. :) Ez az örömhír. Jézus akar megszabadítani arról, ami nem az övé. :) Köszönöm!


A túlvilágról visszatért bolíviai fogorvosnő Gloria Polo tanúságtétele, mely számtalan embert vezetett vissza Isten szeretetéhez. Nagyon ajánlom azoknak, akik halálos bűneik mellett kitartva hiszik azt, hogy szeretik Istent!

Összefoglaló:

 1. 1995. május. 5-én a Bogota-i egyetem környékén egy villámcsapás következtében Gloria meghalt. De Isten adott neki még egy lehetőséget, és ez elvezette Őt az igaz szeretet, béke és boldogság megtapasztalásához.
 2. Halála pillanatában látta az egész emberiséget maga előtt, de nem tudott mindenkit átölelni, egyedül a lányát. Nagy bölcsesség áradt rá. Felismerte, hogy az emberek többsége közönyös Isten és a szenvedők iránt és, hogy az emberek többsége önző! Gloria megérezte Isten felkaroló szeretetét. Látta a nem bűnös embereket, akik világosságban jártak; Ők azok, akik szeretik és imádják az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust. Azokat is látta, akik bűnben élnek. Ők a bűneik miatt bűzlenek és Isten részéről visszataszítók.
 3. A New Age, a reinkarnáció (lélekvándorlás) Lucifer, a sátán által kitalált hazugságok, az ördög csapdái azért, hogy ne Jézusnak higgyünk!
 4. A halál pillanata Isten ölelése! J Gloria ott állt Isten országának gyönyörű kertje előtt (a kertről maga Bosco Szent János beszélt). De a halálos, katolikus pap előtt meg nem gyónt bűnei miatt nem tudott oda belépni! Az unokatestvére, aki a villámcsapás következtében vele együtt halt meg, bejutott. J
 5. 13 éves év korától nem vette komolyan a szentgyónást, nem járt gyónni. Miért? Mert jobban hitt barátnői pl. Esztella, buta, rossz tanácsaiban, hazugságaiban, mint az Egyház tanításában! Büszkeségében és az önteltség bűnében úgy döntött, csak saját magának fog gyónni, közvetlenül Istennek. Soha nem megy katolikus paphoz, mert Ő bűnösebb nála – „bort iszik és vizet prédikál”. Gloria jónak tartotta magát. Másokban azonban észre vette a rosszat és a bűnöket!!! Borzalmas bűn, amikor másokban észrevesszük a rosszat, de magunkban NEM!!! Ez a sátáni kevélység bűne!!!
 6. Jézus Krisztus senki örök halálát, az örök kárhozatát nem kívánja!!! Mivel azonban az ember a szabadsága miatt rosszat tudja választani, maga dönti el, hogy hová fog kerülni halála után!!!
 7. Gloria abortuszt (magzat meggyilkolását), fogamzásgátlókat, eutanáziát (gyógyíthatatlan, kezelhetetlen emberek „kegyes” gyilkolását), feminizmust (az, hogy minden nőnek joga van a saját „hasához”, és az Egyház ne tiltsa pl. az abortuszt) támogatta. Ez a viselkedés idegen Isten szeretetétől!!!
 8. Isten megmutatta Gloriának, hogy a házas és családi élete is rossz volt. Miért? Gloria feminista lett, nem akart imádkozni, mert nem akart olyan lenni, mint az édesanyja, akit maradinak tartott rendszeres és elmélyült imaélete miatt!
 9. A Gloria férje egy „machó” volt, aki nők után járt és szabados szexuális életet élt!  Nem volt hűséges a házassági ígéretéhez, csalta a feleségét! Más asszonyokat csábított szexuális bűnre! A házasság pedig szent dolog, nem játék! Isten miatt a hűségért naponta harcolni kell imával, szent gyónással és miselátogatással! A házasság a Szentháromságos Isten tükre, ahol szeretet és megbocsátás kell, hogy uralkodjon.
 10. Az Élet könyve, amelyről a Bibliában olvasunk, igazság. Ebben minden jó és rossz tettünk be van írva, melyek a mennybe vagy az örök kárhozat felé vezetnek minket! Az őszínte bűnbánat és a gyónás letörli a bűneinket és a bűnökért járó büntetést, ha azokat itt a földön az általunk elkövetett bűneinkért való elégtételt (kárpótlást) segítségével rendbe tesszük. Ha csak gyónunk, akkor halálunk után a tisztítóhelyen kell megtisztulnunk a káros bűneinktől!
 11. A házassági bűnök pokollá változtatják földi életünket. A házasság szent dolog! Isten mindig irgalmas és mindig életünk folyamán lehet megtérni (életünket a jó irányba téríteni). Ez nagy reménység! J
 12. Visszatérés a saját testébe nagy fájdalmat okozott Gloriának!
 13. Hiúság bűnei:

-          túlzott test szépsége, épsége Gloria életében Isten szerepét játszotta az 1. helyén! Hogy a férfiaknak tetsszen képes volt érte szenvedni. Emiatt bulimiás és anorexiás lett! Ő nem Istennek akarat tetszeni, nem ápolta lelke tisztaságát, csak a test épségét!

-          Fogamzásgátlókat szedte, alkalmazta, pl. spirált, ami olyan élet elleni eszköz, ami okozza magzat halálát. Mivel, amikor férfi és nő sejtek eggyé válnak lesz belőle 9 hónap múlva teljes ember. De attól a pillanattól fogva, amikor a sejtek eggyé válnak Isten bele leheli halhatatlan, felnőtt ember lelkét. Akkor spirál gyilkos eszköz. Ennek a használata egyenlő abortusszal!

 1. Műtét végzése kórházban. Gloria 3 napig mély kómában kórházban feküdt. Orvosok már akarták az életéről lemondani. Hála Istennek nem tették meg, mivel nem orvos dönti, hogy mikor lesz az ember életének a vége; orvos nem Isten! Ebből látszik, hogy az orvos tudomány nem elég. 3 nap múlva Gloria vissza tért az életbe.
 2. A második alkalommal kilépett a testéből! Akkor először észrevette gyűlöletet, és szörnyű ördögöket, démonokat. POKOL LÉTEZIK ő maga megtapasztalta ennek a létezését halála után!  Nem mindenki megy a mennybe halála után! L Ha pl. valaki langyos keresztény volt, vagy csak kötelességből templomba járt, de nem szeretetből, ha valaki nem akar hinni és letagadja a gyónásnak a szükségletét, aki utál, nem akar megbocsátani se bocsánatot kérni, aki nem akar hinni az Egyház tanításába vissza él a megtérés lehetőségével … ! Gloria rájött arra, ha Jézus létezik akkor a Gonosznak is léteznie kell! A világban állandó harc zajlik a lelkünkért, hogy kinek a kezébe fogunk kerülni, ezért nem mindegy, hogy kötelezzünk magunkat a valódi Jézus követésére!
 3. Minden meg nem vallott bűn, amelyet nem mondta és nem bánta meg a pap előtt gyónásban halála után az örök kárhozatra lesújtotta volna Gloriát!!! NEM ELÉG AZ EMBER INTELLIGENCIA. Intelligencia, képességek Gonosznak eszközei, ha nincs benne a szeretet!!! A szeretet, az Istennek és az embereknek való odaadásunk az egyetlen dolog, ami Isten előtt számit!!!
 4. Az angyalok létezése (pl. Szent Mihály arkangyal), akik halálunk után a mennybe viszik az emberek lelkét. Kinek a lelkét viszik oda? Azoknak a lelkét, akik szeretetből imádkoztak másokért, akiknek a szentmise kincs volt, akik gyóntak, akik áldoztak (IHS), akik pl. másokat a jóra tanítattak, akik a bűnösöket szeretet eszközeivel figyelmeztettek, akik irgalmasok voltak a bűnösök felé, akik az Oltáriszentséget imádtak … .
 5. Tisztítóhely (purgatórium): Isten szeretetének tűzével tele van ez a hely (a lelki állapot) Tisztítóhelyen létezik még az idő, a mennyben pedig nem, sem a pokolban sem, ott van csak az örökkévalóság! Akik oda kerülnek ezek azok az emberek, akik földi életük folyamán nem tettek eleget, hogy tökéletesen megbánják a megbocsátott bűneiket és haláluk után tisztuláson át mennek, mert a mennybe semmi, ami nem tiszta nem fog kerülni! Azok kerülnek oda, akik nem tettek elegen, hogy rajtuk keresztül mások ismerjék Isten szeretetét, vagy akik nem voltak irgalmasok, de haláluk előtt megbántották ezt. Mi élők tiszta szív állapotában tudunk az ott lévőkért eredményesen imádkozni, miséket értük rendelni, értük vállalni szenvedéseket, kellemetlenségeket … , hogy minél gyorsabban kerüljék a mennybe, ahol már nincs szenvedés csak az örök boldogság! J Ha a földi életünk folyamán nem tettünk eleget az Isten által megbocsátott bűneinkért, akkor halálunk után el kell szenvednünk, vállalnunk kell a büntetést, amelyet a földön lehetett volna KISEBB mértékben vállalnunk! Amikor egy pap misézik valakiért, akinek a lelke a tisztítóhelyen van, nem mindegy, hogy mennyire hosszú ideig a pap felmutatja Jézus testét és vérét. Ez idő alatt a tisztítóhelyben szenvedőnek a lelke nem érzi semmilyen fájdalmát!!! J
 6. Gloriának meg volt adva, hogy lássa apját a tisztítóhelyen. Miért került ő oda és nem a mennybe? Mert élete folyamán iszákos volt, házasságtűrő. Halála előtt gyónt ezekből a bűnökből. Apa azért is szenvedett, mivel fiait rossz irányba nevelte, azt mondta a fiúknak, hogy minél több hölgyekkel szexet kell létesíteniük, mert ez az, ami boldogságot ad, és emiatt igazi férfivé válnak! Ez természetesen gonosznak egyik hazugsága!  Az igazi férj és feleség azok, akik tudnak uralkodni szexuális élet fölött, ne a szex irányítsa őket!
 7. Megéri sokat vagyis szüntelenül imádkozni. Miért? Mert a kitartó imánk miatt sok bűnös, aki visszaél megtéréssel el fogja kerülni az örök kárhozatot! J Isten a legnagyobb bűnösöket tud magához vonzani, ha imádkozunk, áldozatokat mutatunk be! (vö. Kol 1,24)
 8. A bűzlő pokol tarkánál (szájánál) áll Gloria a bűnei miatt! Tudta, ha egyszer csak beleesik, már soha nem fog visszatérni az élethez, az örök halál lesz az ő sorsa örökre! Azért is szeretetből, nem pedig félelemből szeretni kell az Istenünket. Nem elég katolikusnak lenni! Jó dolog, amikor másokat ne annyira kritizáljunk, panaszkodjunk rájuk, elsősorban változzon a mi életünk. Az ember soha nem túl buzgó, soha nem túl tökéletes. Ezen kell dolgoznunk Isten segítségével! Ameddig élünk Isten irgalmasságát kérjünk, hogy megvédjen a Gonosztól p. Szent Mihály arkangyal minél gyakori szívbeli elimádkozása.
 9. Az édesapa, a családnak a feje, a nevelője! Apa előtt legnagyobb felelőssége Isten előtt, hogy Istenhez vezesse a feleségét és gyermekeit!!! Férjnek szeretet emberének kell lennie! Nem elég pénzt hazahozni! Elsősorban apa feladata a gyerekeket imádkoztatni az életének példájával, játsszon gyerekeivel együtt, beszélgessen velük és a jóra vezesse őket! Apa a család lelkének a FORRÁSA!

23. A katolikusoknak a 10 parancsolat szerint kell megélnie az életét. Szeretetben tartsa ezeket a parancsokat. Hálát adjon Istennek azért, hogy rendbe akarja tartani a világot. Szeretni kell az Istent, aztán ezáltal saját magunkat és embertársainkat. Nem elhagyni őket krízis pillanatában, keresztre kerülni velük nehézség pillanatában, reményt nyújtani nekik! Minden ember másikért felelős, ez a SZERETET!

24. PAP HIVATÁS KIVÁLTSÁGA! A papszenteléstől kezdve Isten papnak legnagyobb dicsőségét adja. Pap NEM KÖZÖNSÉGES EMBER, akár bűnös lenne! Még többet kell érte imádkozni, kritizálásunk miatt, mert ezáltal büszkeség bűnben marad az, aki kritizál! Pap Jézus szívével kapcsolódik össze! Jézus papok szíve által Istenhez vezeti a bűnösöket, az elveszett bárányait! Ezért is a sátán utálja katolikus papokat, mert Istenhez vezeti az embereket, kiragadja őket a pokol tarkától!!!

25. A sátán igyekszik minket ÖNZÉSBEN, KÖZÖMBÖSSÉGBEN bezárni!!! Amikor az ember érzékeknek, érzelmeknek, lustaságnak, élvezeteknek, kritikának, büszkeségnek odaadja magát ez annak egyenlő, hogy Istent kitaszítom az életemből, szívemből, Istennek NEMET mondok!!! Ez ember tragédia, ami az elején érzi kényelmes, de csak az elején!!!

26. Pl. varázslat, jóslás, babonaság, csillagokban való bizalom, okkultizmus SÁTÁN IMÁDATA! Nagy bálványimádás bűne! Ha ezeket teszem ezáltal Sátánt mesternek választom és NEKI SZOLGÁLOK! Az ő rabszolgája vagyok!

28. Hűtlenség, csalás, abortusz támogatása pornográfia sátán ravaszságának a műve, ami Istentől eltávolítja az embereket!

29. Tovább bálványimádás bűne: teljes mértékben odaadni magunkat pl. ROCK, Heavy Metal, Dead Metal zenének. Miért? Mert eredetileg ROCK zene Istentől eltávolít. Sok sátán ravaszsága van benne. Ha a rock zene eltávolít mindennapi imától, mise járásától, unalmasnak már tartasz a szentmisét, undorodsz a templomba járásától, akkor a zenében voltak REJTETT üzenetek, amelyek a tudatalatti szférádra hatottak. Az olyan zene akár papság gyűlöletéhez vezet.

- Pénzimádata lett Gloria életének szerves része. Gloria mindent megtett pénzért, nem volt benne önzetlenség! Fogyasztó életet élt (venni-megenni). Amit vett általában csakis magának vett, hogy ezáltal saját önző életét, hiúságát szolgálja.

- Szemérmetlenség, teste ápolása, hogy a férfiaknak tetsszen, …

- Szinkretizmus (összekeverte Isten dolgait e világi dolgokkal és ezeket imádta. Istenesíteni azt, ami nem Isten). SZERENCSÉT, JÓ EGÉSZSÉGEZ garantáló AMULETTEK HORDOZÁSA! Energia kiáradozó tárgyak viselete. Bioenergetika, jóga, reiki (NEW AGE).

30. Hit elhagyása a bűnökhöz való ragaszkodása miatt! Gloria elhagyta katolikus hitet és protestáns lett. Miatta a fiú testvére protestáns lelkész lett. Gloria csak azért katolikus hithez tért vissza, mert protestáns lelkész anyagi támogatását kért tőle L (Rossz motivációja). PÉNZ LETT GLORIA ISTENE!

31. Most már tudja ezt Gloria, hogy a papokat nem jó dolog kritizálni, mert az ember nem az Isten, hogy elítélje másokat. Isten ember szívét lát, mi csak a külsőjét! Minden papért imádkozni kell, hogy még jobb, odaadók papok legyenek. Arra kell mindig vigyázni minden embernek, hogy ÉN jó legyek, hogy Istennek tetsző életet éljek én, hogy mások felé megértőek legyünk és imádkozzunk egyik másikért! Minden ember Isten előtt bűnös. Soha nem vagy túl jó, vagy túl tökéletes! Ki vagy te, hogy kritizálj másokat?

32. Miért annyira kevés pap van a mai világban? Mert sokakat megölték a szülők az anyaméhében az abortusz által!!! A sátán elsősorban azoknak a gyerekeknek halálát követel szülők döntése által, akikből papok jó, lelkek mentő papok lettek volna. Ezáltal a világ egyre jobban erkölcsileg tönkre megy, mert ott ahol szentéletű papok vannak, ott az emberek is szentté válnak! Ott ahol papok vannak, akikért imádkoznak, akkor sok ember lelke meg van mentve az örök kárhozattól!!! Gloriának Isten megmutatta, hogy az általa abortál gyermekéből egy jó pap lett volna. Miatta Gloriának szíve még mindig nagyon fáj!

33. Szüzesség Isten ajándéka! Aki elveszíti szüzességét testig már nem lehet azzá soha! Aki elveszti szüzességét, az lélekben és fizikailag idővel tönkreteszi magát!  Gloria azt ajánl minden lánynak, hogy soha ne hallgass buta, rossz, elromlott emberek tanácsára, hogy az életben mindig egyszer lehet kipróbálni, hogy mi a szex. Lehet, hogy aztán a gyermeked gyilkosává fogsz válni! Aki tiszta szívű tudja azt, hogy az anya méhében növekvő GYERMEKET (nem magzatot) óvni, szeretni és áldani kell! Ezzel később jól jársz!

34. Ha az apa abortuszra kényszeríti feleségét, akkor ő gyilkossá válik és egyre eltávolodik Isten szeretete forrásától! A GYERMEKNEK (MAGZATNAK) MÁR FELNŐTT EMBER LELKE VAN. A FOGANTATÁS PILLANATÁTÓL ISTEN BELE LEHEL FELNŐTT EMBER HALLHATATLAN LELKÉT. EZÉRT IS MAGZAT ELTÁVOLÍTÁSA ÁRTATLAN EMBER GYILKOSSÁGA!  Ennél a tettnél nincs undorítóbb bűn. Aki pl. ajánlja valakinek abortuszt végezni máris az ÖRDÖG PAPJÁVÁ VÁLIK! Aki akár gondolatban vagy szóban támogatja az abortuszt az ÖRDÖG PAPJÁVÁ válik!!! A TUDOMÁNY semmit nem jelent, ha támogatja az abortuszt! Az abortuszt nem lehet KEGYESSÉGNEK nevezni, ez a legrosszabb tett, ami létezik a világon! Aki abortuszt végzi, nem méló arra, hogy orvosnak nevezzék, ez gyilkos!

35. Minden országot, ahol engedik abortuszt ÁTKOZOTTNAK nevezi Gloria, aki állt az Istenítélő széke előtt! ABORTUSZ ELVÉGZÉSE MÁS ÁTKOKAT HOZ A VILÁGRA!

36. GYÓNJUNK, TARTSUNK BŰNBÁNATOT, mivel Jézus ezzel elkezdte az ő küldetését, hogy bűnbánatot tartsunk, hogy megtérjünk. Gyónjunk meg bűneinket és ne keressük kibúvókat. Nekem személyesn meg kell térnem. Imádkozzunk a bűnösök megmentéséért! Ámen!


Felvételek:

1.

Gloria Polo Máriaremete 2017 08 26 1. r.

https://www.youtube.com/watch?v=VDzdklrGUhI&feature=youtu.be

2.

Gloria Polo Máriaremete 2017 08 26 2. r

https://www.youtube.com/watch?v=o4G9JQ1btfU&feature=youtu.be

3.

Gloria Polo Máriaremete 2017 08 26 3. r

https://www.youtube.com/watch?v=S644i-4OZPI&feature=youtu.be

4.

Gloria Polo Máriaremete 2017 08 26 4. r

https://www.youtube.com/watch?v=VtlFQv_XThU&feature=youtu.be

5.

Gloria Polo Máriaremete 2017 08 26 5. r

https://www.youtube.com/watch?v=MiG_kt4psHY&feature=youtu.beRobert Kukuczka sdb

Szent PIO atya: “Szeressétek a Szűz Máriát és tegyetek meg mindent, hogy a többiek is szeressék és tiszteljék Őt!  Mindig imádkozzátok a Mária rózsafűzerét és tegyétek a jót. A rózsafüzér imádkozásának köszönhetően a sátán csábításaival nem fog bennetek annyira eredményesen kísérteni, nem fog neki sikerülni a lelketeket megcélozni. A rózsafüzér jámbor elimádkozása mindig diadalmaskodik a sátán fölött! Ez az ima minden rossz fölött diadalmaskodik."  Pio atya, amikor azt érezte, hogy elhagyja őt az isteni ereje és védelme, azt mondta: “ Passzoljátok nekem az én fegyveremet! Ezzel az ember képes legyőzni a sátánt! – magyarázta, amikor kezébe vette a rózsafüzért".
Pio atya gyakran, és a halála órájában ismételgette: “Mindig imádkozd a rózsafüzért!”.
“Amikor felébredsz ne adj a sátánnak egy másodpercet sem, egyből kezd el imádkozni a rózsafüzért és elmélkedni rajta. Amikor dolgozol akkor is ezt imádkozd, pl. elmosod a tányérokat, takarítasz vagy bármit teszel, mindig lélekben imádkozd a rózsafüzért. Ha ezt teszed nem adsz teret arra, hogy a sátán rossz gondolatokba vigyen téged. Ha ezt teszed, akkor szabadon fogsz járkálni és mindig nyugodt leszel!"

PL - “Kochajcie Maryję i starajcie się, by Ją kochano. Odmawiajcie zawsze Jej różaniec i czyńcie dobro. Dzięki tej modlitwie szatan spudłuje swe ataki i będzie pokonany, i to zawsze. Jest to modlitwa do Tej, która odnosi triumf nad wszystkim i nad wszystkimi”.
“Podajcie mi moją broń – mówił Ojciec Pio, gdy czuł, że traci siły w walce ze złem. – Tym się zwycięża szatana – wyjaśniał, biorąc do ręki różaniec”
Często, nawet w godzinie śmierci powtarzał : “Zawsze odmawiaj różaniec”.
“Ledwie się obudzisz, nie pozostawiaj ani sekundy szatanowi, zaczynaj odmawiać Różaniec. Nawet wtedy, gdy pracujesz: myjesz naczynia czy cokolwiek innego robisz, módl się – bo wtedy nie dajesz miejsca szatanowi, żeby pracował w twoich myślach. A poza tym kroczysz w wolności i zawsze jesteś spokojny” św. O. Pio

Égi Édesanyánk üzenete 2017. augusztus 25-én Medjugorjéból

Az imádság az Istennel való találkozás kulcsa

Medjugorje, 2017. augusztus 25.

Drága gyermekek! Ma arra hívlak benneteket, hogy legyetek az imádság emberei. Imádkozzatok mindaddig, míg az ima nem válik örömmé és a Magasságbelivel való találkozássá.  Ő át fogja alakítani a szíveteket, a szeretet és a béke embereivé lesztek. Ne feledjétek, gyermekeim, hogy a sátán erős és el akar téríteni benneteket az imától. Ti ne feledjétek, hogy az ima az Istennel való találkozás titkos kulcsa. Azért vagyok veletek, hogy vezesselek benneteket. Ne hagyjátok el az imát. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.


Figyelmesen olvasva a Szűzanya ezen üzenetét, hallhatjuk édesanyai szavának visszhangját,  amely immár sok év óta tartó jelenéseinek és köztünk való jelenlétének által visszhangzik. Úgy tűnik mintha évek óta tartó hívása nem változott volna. A Szűzanya szavaiban Jézus szavainak visszhangját és hívását fedezhetjük fel: „Kérjetek és kaptok!“ Az ima célja az öröm és a Magasságbelivel való találkozás, az Istennel való találkozás. A keresztény ima első és alapfeltétele, hogy nem egy absztrakt szabályra irányul, hanem élő személy.
Szűz Mária növekedett és előrehaladt a hit és az ima útján. Ő beszél és hív bennünket az imára, amelynek erejét és hatékonyságát maga is megtapasztalta és megélte földi életében. Az egyik üzenetében mondja: „Drága gyermekek, csak az én Fiam, Jézus tud nektek örömöt és békét adni.“ Minden hívásának értelme abban van, hogy elvezessen bennünket Jézushoz, aki imádságaink kimeríthetetlen forrása. Jézus halála és feltámadása által kiárasztja ránk Lelkét és ugyanebben a Lélekben kiálltunk Istenhez: Abba, Atyánk! Az evangélium lapjain Jézus tanácsot ad nekünk imánk kialakításához. Ha Jézus példája szerint és Jézussal szeretnénk imádkozni, akkor meg vagyunk hívva arra, hogy engedelmeskedjünk Lelkének, amely bennünk él.
Jézus  így tanít bennünket: „Te, amikor imádkozol, menj be a szobádba, zárd be az ajtódat, és így imádkozz Atyádhoz, aki a rejtekben van...“ (Mt 6, 6). Bemenni a szobába, bezárni az ajtót azt jelenti, belépni saját szívünkbe. Meghívás az összeszedettségre. Meghívás ez arra is, hogy csenddel töltsük meg szívünket, amelyben világosabban és erőteljesebben visszhangzik az Úr hangja. Ahogyan VI. Pál pápa mondja: „Belépni önmagadba, hogy megtaláld és találkozz azzal, Aki bensőnkben él.“
„Az imádságban pedig ne fecsegjetek, mint a pogányok, akik úgy gondolják, hogy a bőbeszédűségükért nyernek meghallgatást.“ (Mt 6, 7). Jézus nem veti el a hosszú imát, csak azt az imát, amely a túl hosszú szöveg miatt szétszórttá teszi az imádkozót. Szent Ágoston mondja: „Más sokat beszélni, és más sokat imádkozni“. A keresztény ima legmélyebb lelke a bizalom. Az ima megnyitja lelkünket a hitre és a bizalomra. Aki Istenben bízik nem arra törekszik, hogy Istent informálja, hanem arra, hogy megengedje Neki, hogy átformálja őt. Aki imádkozik az, gyermek, Isten pedig az Atya, aki a mennyekben van. Imáink sajátossága az, hogy fáradhatatlan, vagyis nem ismerhet bátortalanságot.
És a Szűzanya hív bennünket: Imádkozzatok. Nem azt mondja, hogy mondjatok el néhány imát, hanem állhatatosságra hív bennünket. És, ha nem talál meghallgatásra az imánk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy Isten valami sokkal jobbat készít számunkra mint, amit elképzelhetünk, vagy kérhetünk. A Szentlélek őszinte imára buzdít, indít bennünket. Ő segít imádkozni. „... mert nem tudjuk, hogyan imádkozzunk helyesen; de maga a Lélek jár közben értünk szavakba nem foglalható sóhajtásokkal“ (Róm 8, 26-28).
Ahhoz, hogy az ember imádkozzon, akarnia kell imádkozni. Avilai Szent Teréz azt mondta, hogy az ima az egyetlen Istenhez vezető út. Az ima olyan hely, amelyet mi Istennek készítünk azért, hogy legyen hová jönnie. Ha nincs ilyen hely bennünk, akkor Jézus szívünk ajtaja előtt marad.
Imádság
Szűz Mária, Béke Királynője, a hit és az ima Édesanyja! Te Fiat-oddal Jézus és a mi édesanyánkká lettél. Előrehaladtál és növekedtél a hit és az ima útján. Olyan utakon jártál, amelyeket nekünk is be kell járnunk. Te nem tudsz helyettesíteni bennünket ezen az úton, de megígéred nekünk közelségedet, imádat és jelenlétedet. Te kezdettől fogva nem hagyod el Fiad egyházát, az apostolokkal együtt állhatatosan imádkoztál, várva Jézus ígéretének beteljesedését – a Szentlelket. Imádkozz velünk és értünk, hogy mi is befogadhassuk a magasból érkező erőt, a Szentlélek erejét, amellyel legyőzhetünk minden kísértést és csábítást. Imádkozz értünk, hogy megmeneküljünk a sátáni csalástól és csapdától. Imádkozz értünk, hogy megmaradhassunk az Istenhez vezető úton, az élet teljessége forrásánál. Ámen.
M.M
fordította: Sarnyai Andrea

Stefan Bauer és Frank Scharf történetei Egészségügy vonatkozásában Iszlám államokban

Fotó: Arab News – “Nem volt hajlandó a muszlim diszpécser vörös félholdas mentőt küldeni egy beteg asszonyhoz, mert az egyedül élt, s nem volt férfi gyámja.”

Amit azonban Stefan Bauer mentöasszisztens elmeselt a Vörös Felhold szolgalataban Szaud Arabiaban eltöltött 1 everöl – nemigen lehet ep esszel felfogni. Az ö elbeszelese egy ritka bepillantast enged egy pajzs möge zart, iszlam tarsadalom viszonyaiba – a legnagyobb elrettentesünkre.

 

Stefan Bauer, mentöorvosok, felcserek “normalis” körülmenyek között hozzaszoktak a mindennapos emberi szenvedeshez, veres közlekedesi balesetek latvanyahoz – mindez a munkajukhoz tartozik.

Amit azonban Stefan Bauer elmeselt, aki a Szaud Arabiai Vörös Felhold alkalmazasaban Riadban tevekenykedett – felülmul minden kepzeletet. Egy evig Riad, – a vegen mar aludni sem tudott, hazajött – mert meghosszabbitani ezt a munkat Riadban a sajat egeszseget kozkaztatta volna.

Csak Riadban, Szaud Arabia fövarosaban evente 250-re becsülik a közlekedesi balesetben elhunytak szamat. Ilyet Nemetorszagban egy egesz elet szolgalati ideje alatt nem el meg egy nemet mentös.

S miert van ez igy? A fiatal ferfiak egyetlen hobbija: a nehez, gyors autok – s vezetöjük elsösorban a gyorsasag szerelmese, abszolut figyelmen kivül hagyva a közlekedesi szabalyokat, a szaguldas az egyetlen szorakozasuk. Riadban, mint az iszlam vallas fellegvaraban; mozik, barok, szorakozohelyek nincsenek, mert az iszlam mindezt tiltja. Nökkel talalkozni nem lehet! Az egyetlen szorakozasi lehetöseg tehat a gyors auto, a szaguldas a Ring Road-on, amely körülöleli Riadot. Miutan csoportokban autoznak nagy sebesseggel, elöbb-utobb a vezetö elveszti uralmat a jarmü felett – s rögtön 5-6 halott a szaguldas eredmenye. Különösen a hetvegeken sok az ilyen jellegü közlekedesi baleset – s itt a mentök meg csak segiteni sem tudnak, holott egesz ejszaka szinte folyamatosan hivjak öket a közlekedesi balesetekhez.

Aki részletesebben kíváncsi arra, hogy a szaúdi aranyifjak passzióból hogyan teszik tönkre a drágábbnál drágább luxus autókat, (Porsché-kat, Rolls Royce-okat, Laqmborghi-niket, Ferrari-kat, BMW-ket), – az ezen a linken megteheti >>

Stefan Bauer egy allashirdetesre jelentkezett a Vörös Felholdnal, mint mentöasszisztens – s 1 ev alatt teljes szelessegeben, melysegeben megismerte az arab fövaros tarsadalmi törvenyeit, az ott lakok szamara kötelezö Koran elöirasokat.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint Szaúd Arábiában évente kb. 7000 azaz hétezer közlekedési balesetben elhunytat regisztrálnak. Mindez összehasonlítva a Németorszagban  közlekedési balesetben elhunytak számával; hatszor (6) több a halálos közlekedési balesetek száma Szaúd Arábiában, mint Németorszagban.

A nem hivatalos statisztika/becslesek szerint ez a szam azonban Riadban joval magasabb, mint 7000.

Az alábbi videón pedig az látható, hogy az őrült és fegyelmezetlen sofőrök miatt, a közlekedési káosz nappal sem csökken. Ezek tuti, hogy nem normálisak. Nem csoda a rengeteg halálos áldozat:

***

A közelmúltban Riadban az újságok főcímekben számoltak be egy fiatal egyetemista lány haláláról – aki szívinfarktusban halt meg a kórhazban!

A fiatal lány talán megmenthető lett volna, – a mentősöket azonban órákig nem engedték a lányhoz segítséget nyújtani – ugyanis a lány nem volt lefátyolozva!

Elkepzelhetönek tartja ezt a kedves Olvaso akar Magyarorszagon, akar Nemetorszagban? Ugye nem?

Pedig ebben az iranyban halad Europa – megpedig rohamleptekkel.

Nos – ilyen allapotok uralkodnak nemcsak Szaud Arabiaban, de valamennyi iszlam vallas uralta allamban – ez az allapot mindennapos!

Egy pelda erre az allitasra: a mentösöket hivjak egy leanyiskolaba, mert ott egy fiatal lany eszmeletlenül összeesett. Az iskola kapuja elött azonban ott all az iskola biztonsagi szolgalatanak embere/emberei – akik kemeny szigorral utasitjak el a mentöket, nem engedik be – ugyanis a leanyiskolakba ferfiak be nem tehetik a labukat!!

Nos, mi ilyenkor a teendö? A mentöszolgalat a rendörseghez fordul segitsegert s amikor megjelennek a rendörök, elkezdödik a hosszas, neha orakig tarto vitatkozas a teendök miatt.

Ezalatt esetleg (?) kihozzak a kislanyt az iskolabol – csak ezutan következhet az orvosi vizsgalat az ajulas okarol es kezeleseröl. Termeszetesen az ajult kislanyt gondosan le kell fatyolozni s semmifele olyan kezelest nem lehet alkalmazni, ami nöiesseget megsertheti.

Volt mar Ön, kedves Olvaso olyan helyzetben, amelynek soran egy bizonyos szituacio egy ember halalaval vegzödött? Rettenetes elmeny egy mentöasszisztens, orvos szamara.

Egy alkalommal a mentöt hivtak egy megindult szüleshez. Ilyen esetekben a mentösök elsösorban azt merlegelik, hogy a születendö gyermeket ott helyben segitsek a vilagra, vagy van eleg idö arra, hogy korhazba vigyek. Ehhez azonban meg kell vizsgalni a vajudo nöt hogy eldönthessek, mit tegyenek. Es itt kezdödik a baj. A mentösök egy tolmacs segitsegevel haromszor!!! elmagyaraztak a ferjnek a fennallo helyzetet, mire vegre nagy nehezen kinyögte: rendben, szabad neked az abaya (tradicionalis, fekete lepel, ami a nök kötelezö viselete Arabiaban) ala nezni. A mentöasszisztens megtette kötelesseget s azt latta, hogy a gyerek feje a köldökzsinort nyomja – ez pedig a születendö gyerek szamara eletveszelyes szituacio.

Normalis körülmenyek között ilyenkor a gyerek fejet visszanyomjak a szülöcsatornaba, hogy a köldökzsinoron könnyitsenek. Mindezt a mentösök elmagyaraztak a ferjnek – ö azonban lakonikusan csak igy felelt: NEM.

A mentösök ketsegbeesetten magyaraztak a ferjnek: ha most, azonnal nem cselekszenek az elmondottak szerint – a gyerek meghal. Mindez azonban nem hatotta meg a ferjet. A mentösök nem tehettek semmit, a mentöautoba helyeztek a vajudo nöt s bevittek a klinikara – ahol megallapitottak: a születendö gyerek meghalt!

Döbbetes volt a ferj reakcioja, legalabbis a mentösök, de az en szamomra is, mert a következöket mondta: nem baj, majd csinalunk egy masik gyereket. Nos – ez az a pont, amikor a mentösöknek fogalmuk sincs, mit is mondjanak ilyen szituacioban –  ahogy Magyarorszagon mondanak: köpni-nyelni nem tudnak.

Mi is az ilyen helyzetek hattere?

Szaúd Arábiában, s valamennyi iszlám vallású államban a férj vagy egy hímnemű családtag/rokon kizárólagos joga annak eldöntése, – hogy egy hímnemű orvos/asszisztens egyáltalán hozzányúlhat a beteghez, arról már szót sem ejtve, hogy elvégezze a legszükségesebb tennivalókat a beteggel.

Termeszetesen elöfordulnak olyan szituaciok is, amikor a ferj ill. ferfi rokon belatasa, a szituacio teljes megertese olyan minimalis, amikor a szituacio megertetesere nincs idö, vitatkozni meg plane nem – mindez az ellatasra szorulo beteg eletet veszelyezteti! A kairoi nemet nagykövetseg orvosa, Volker Klinnert elismerte: a törtenetnek van realis alapja – mert Szaud Arabiaban es az iszlam vallast követö orszagokban neha abszolut lehetetlen, hogy egy himnemü felcser a veszhelyzetben elvegezze azon feladatokat ugy, ahogy azt Nemetorszagban elvarjak töle.

Hasonlo elmenyekröl szamolt be Frank Scharf, aki 5 even keresztül a Vörös Felhold alkalmazasaban tevekenykedett Szaud Arabiaban.

Nem volt mar az sem meglepö szamara, amikor egy közlekedesi balesethez hivtak a mentöket, a sebesült nö sulyos serülesekkel azonnali ellatasra szorult – a ferj azonban ellentmondast nem türö hangon kijelentette: „nem megfogni!“. S mit tehetnek ilyenkor a mentösök? Szotlanul vegignezhetik a nö haldoklasat! Scharf megerösiti Bauer allitasat, amikor a vajudo nö ugy került a korhazba a ferj csökönyössege miatt, hogy mire a korhazba ertek – a gyerek halott volt. Ö maga (Scharf) Szaud Arabiai tevekenysege soran legalabb 10 – 12 alkalommal atelte ugyanezt a szituaciot!

Hivatalos adatok azonban ilyen esetekröl nincsenek!

2002-ben világméretű botrányt okozott egy, ugyancsak Riadban történt katasztrófa: az iszlám erkölcsrendészet Mekkában megakadályozta a diáklányok menekülését egy égő iskolaépületből – mert a lányok nem voltak lefátyolozva s nem viseltek az iszlám előírásainak megfelelő ruházatot.

Jogosan vetödik fel a kerdes: hogy tudja egyaltalan „feldolgozni“ ezt a szituaciot az orvos/mentöasszisztens, amikor a segitsegre szorulo nöi pancienshez hozza sem nyulhat, mert a ferj/himnemü rokon nem engedi meg?

Mindez a  mentösök szamara a legnagyobb lelki terhet jelenti. Felgyülemlik bennük a tehetetlenseg erzese, s elöbb utobb a hozzatartozokkal szemben hangosabbak lesznek, halmozodik bennük a düh – mert ilyen szituaciokhoz Nemetorszagban nincsenek hozzaszokva – ott tölük szakszerü es gyors ellatast varnak el – s a beteg meg is kapja!

Sajnos, ezt az iszlam vallast követö orszagokban meg kell szokniuk! Azt, hogy a nöi pancienseket elöbb az iszlam elöirasainak megfelelöen fel kell öltöztetni, mielött a pacienst a korhazba tudjak szallitani. Elöször tehat a csalad nötagjai felöltöztetik, lefatyolozzak a beteget – ezutan következhet a korhazba szallitas. Mindez eltarthat 15 – 20 percig is (Keleten ilyesmivel nem sietnek), ertekes percek vesznek karba, ami a beteg eletet is veszelyeztetheti.

Akár a 22-es csapdája, az alábbi megtörtént eset:

Szinte nevetségesnek tűnik az a történet, amikor egy magánházhoz hívtak a mentőket azzal, hogy a családfő 14 éves lánya diabéteszes, s eszméletlen. A mentők érkezésekor a családfő nyitja az ajtót – s a szemével a betegápoló NŐT  keresi – nem tudja mire vélni, hogy a mentősök kizárólag férfiak. A csaladfő ragaszkodott hozzá, hogy az eszméletlen lánynak kizárólag nő segíthet! – de – Sajnos – ez Szaúd Arábiában nem megengedett. Betegápolónők nem dolgozhatnak a kórház, épületén kívül. Mit tesz erre a családfő? Nem engedi a házba az eszméletlen lányhoz a segítségére érkező mentősöket, ellenben hosszas vita után aláírat velük egy nyilatkozatot – hogy nem segíthetnek az eszméletlen lányon, elmehetnek, – amit a mentősök meg is tettek, mert nem tehettek mást. Nem sokkal később, a klinikán várakoztak a sürgősségi osztályon, amikor őrült sebességgel érkezett az apa az eszméletlen lánnyal – akiről az orvos kénytelen volt megállapítani: meghalt!

Kezd Önnel derengeni kedves Olvaso – milyen helyzeteknek teszi ki magat, ha Szaud Arabiaban kivanja tölteni a szabadsagat vagy hivatalos ügyben oda utazik?

Mentöasszisztens Bauer 1 evig dolgozott a Vörös Felholdnal – 1 ev utan hazatert, mert mar aludni sem tudott a sok borzalomtol, amit latott s naponta atelt. Ennek ellenere nem banta meg, hogy elvallalta ezt a munkat, de kijelentette: a tapasztalataim, az ateltek birtokaban nem mennek meg egyszer Szaud Arabiaba.

Tapasztalatokat szerzett azonban arról is, hogy bánnak az országban az idegen, nem szaúdi munkasokkal.

A Bangladeschböl szarmazo epitömunkasokat bezsufoljak egy hajokontenerbe, ahol 30 fö lakik. Gyakran elöfordult, hogy a kora hajnali orakban hivtak a mentöket s a helyszinre erkezeskor megdöbbenve tapasztalta, hogy egy-ket munkas az ejszaka elhalalozott, szomjan- vagy ehenhalt. Gyakran került olyan helyzetbe, amikor a helyszinre erkezeskor a Fülöp szigetekröl szarmazo lanyok egyszerüen kiugrottak az ablakon s a helyszinre erkezö mentök csak a halal bealltat tudtak megallapitani. Mi is ezen teny hattere?

Szaud Arabiaban a becslesek szerint kb. 8 millio külföldi illetösegü dolgozik – majdnem egyharmada  az ott elöknek külföldi illetösegü.

Minden vendegmunkasnak van egy jotalloja s mihelyt egy idegen munkas Szaud Arabia területere teszi a labat – a jotallo kenyenek-kedvenek van kiteve. A jotallo engedelye, hozzajarulasa nelkül nem valtoztathat munkahelyet s az orszagot sem hagyhatja el. A legrosszabb az orszagban alkalmazott kb. l,5 millio nö helyzete, akik munkaadojuk haztartasaban dolgoznak, ejt nappalla teve.

Ezek a nök a Fülöp szigetekröl, Indoneziabol vagy Sri Lankarol szarmaznak s gyakorlatilag a munkaado rabszolgai, akik minden hazimunkat kötelesek elvegezni. Ha szerencsejük van, olyan munkaadohoz kerülnek, aki ki is fizeti az elöre megallapodott bert – ami igencsak ritkasag. Emellett azonban a haz ura az elvegzett munkan kivül elvarja az egyeb “szolgaltatasokat” is – s ha az alkalmazott erre nem hajlando. a haz ura vagy  a csalad  egyik-masik ferfitagja  egyszerüen megeröszakolja! Mi törtenik akkor, ha az eröszak következteben egy nö a korhazba kerül? Az orvosnö ellatja – aztan sajnalkozva kijelenti: sajnos, ez ellen nem tudunk semmit tenni!

Mi törtenik, ha ilyen esetekben egy feljelentes alapjan a rendörseg is bekapcsolodik az ügybe?

Egyszerü: a megeröszakolt nöt viszik a börtönbe! Ez a hir gyorsan terjed  – ezert nem mernek az aldozatok feljelentest tenni, mert tudjak: ök huzzak a rövidebbet, rajtuk csattan az ostor.

De mi törtenik akkor, ha a megeröszakolt lany terhes lesz? Korhazba garantaltan nem mehet, mert rövid idön belül letartoztatjak. A megoldas? Otthon vilagra hozza a gyermeket, majd az ujszülöttet kiteszi a mosche ele, röviddel az imaidö kezdete elött. Ha a gyereknek szerencseje van – eletben marad. Ha nincs szerencseje – az imaidö vegere elpusztul.

A Szaúd Arábiában tevékenykedö német mentőasszisztensek megdöbbentő adatokban számolnak be a Riadban elhagyott vagy megölt újszülöttekről. A gyermekgondozóként dolgozó, megerőszakolt nők újszülöttei szinte úgy kerülnek eltávolításra, mint a háztartási szemét, mégpedig ott, ahová a város összes szemetét lerakják.

Egyebkent a Vörös Felhold semmifele adatot, felvilagositast ebben a temaban nem adott ki a Spiegel-Online kerdesere – egyszerüen valasz nelkül hagytak a levelet.

Mindez szamomra azert is megdöbbentö, mert az ide menekültek elsosorban arra hivatkoznak, hogy a csaladjuk a haboru dulta orszagban maradt, a gyerekei eheznek – tehat sürgösen!!! keri a csaladegyesitest. S hogy követeleseiknek nyomatekot is adjanak – a csoportban levö apro gyerekeket a fejük föle tartva hadonasznak az öket feltartoztato rendörök fele – követelve az orszagba engedesüket. Emlekezzünk csak a magyarországi Bicskén törtentekre, amikor apuka a sinekre rántotta az asszonyt és a gyermeket, nyomatekot kivanva adni a követelesenek. Meg szerencse, hogy akkor eppen nem jött egy gyorsvonat.

Kedves Olvaso – nehany “aprosag” a Szaud Arabiaban uralkodo allapotokra, ahol az egeszsegügyi ellatas a tenyeket figyelembeveve messze elmarad az europai körülmenyektöl, minden tekintetben.

Az ottani állapotokhoz képest a magyarországi állapotok szinte idillinek tűnnek, – de ez hamarosan változni fog, mégpedig nem jó irányban – ha az Iszlám hamarosan teljesen meghóditja Európát.

A tolerancia jegyeben a frankfurti Vöröskereszt Klinika megengedte az iszlam vallast követö növereknek, hogy fejkendöben jelenjenek meg a munkahelyükön, ami a vezetö, hygieniat felügyelö orvos szerint nem jelent semmi problemat. Lehet, hogy a dokinak nem – nekem igen. A mult heten töltöttem ott nehany napot – s a takaritonö valoban fejkendöben kente szet a vizet a folyoson -. takaritas cimen.

Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy bele kell nyugodni a Magyarorszagon jelenleg uralkodo allapotokba.

Az új nyugat-európai kórházi öltözet

Célom az volt, hogy a Szaúd Arábiában (s más, Iszlám vallást követő országokban) uralkodó állapotok ismertetésével, gondolkodásra késztessem az olvasót. Nyíljon fel a szemünk végre s lássuk meg: mi fog történni akkor, ha az Iszlám átveszi a hatalmat Európában!

Kórházaink jelenlegi, lezüllött állapota még alacsonyabbra kerül, aminek következtében megnő a halálozások aránya.

A halal termeszetes allapot, hozzatartozik az elethez – mindenki tulesik rajta. Nem is a halal a rettenetes – hanem a hozza vezetö ut. Sokaknal a halal inkabb megvaltas a szenvedesektöl, a fajdalmaktol – amit gyogyszer hianyaban meg csak enyhiteni sem tudnak  (vagy sporolas cimen nem is akarnak).

Az egeszsegügyi ellatas a mai vilagban mar regen profitorientalt, a menedzserek gondoskodnak arrol, hogy az agyak kihasznaltak legyenek, a milliokert, milliardokert beszerzett müszerek behozzak a lehetö legrövidebb idö alatt a rajuk költött penzt. Megis – több, mint 8 honapot kell varni egy MRT vizsgalatra, egy sürgös mütetre abban a remenyben, hogy: hatha a beteg idöközben meghal, nincs vele tennivalo, nem kell penzt kiadni.

Az ujsagokban rendszeresen olvashatunk arrol, hogy emelkedik az atlageletkor, mindig idösebbek lehetünk. Együnk minel több gyogyszert – hogy hizzon a gyogyszeripar bevetele, az orvosok bankszamlaja, akik sorra hozzak letre a privatklinikakat, praxisokat – ahova csak azok juthatnak el, akik meg tudjak fizetni a horribilis vizsgalati es kezelesi költsegeket. Mert az egeszseg manapsag penz kerdese – s aki nem tudja megfizetni, ki kell varnia a vizsgalatot – az ö problemaja, oldja meg, ahogy tudja. Ha nem tudja – az megint csak az ö baja.

Döbbentem nezem a televizioban a focistak ujsagiroknak adott nyilatkozatait. A hatterben azon cegek emblemajanak “gyülekezete” – akik az egyesületeket penzelik, anyagilag tamogatjak. Meg megdöbbentöbb, amikor hirt adnak arrol – hany milliot fizet ki egy klub, ha egy eredmenyesen focizo jatekost kivan megszerezni – arrol mar szot sem erdemes ejteni, mennyit keres egy focista evente. A stadionok roskadasig megtelnek nezökkel – akik termeszetesen a klubnak magas jövedelmet biztositanak. Ha ezen összegeknek csak egy reszet forditanak az egeszsegügyre – boldogok lehetnenk.

Van azonban az eremnek egy masik oldala. Magyarorszagon a 90-es evekig kb. 8-900 fajta gyogyszer volt forgalomban. Vegre visszatert hozzank a kapitalizmus – egeszsegünk erdekeben a forgalmazott gyogyszerek szama meghaladta a 20.000-t! De minek? Orvosi rendelveny nelkül kaphatunk meg a drogeriaban is haszontalan tablettakat, amik ugyan semmire sem jok – de a gyogyszeriparnak milliardos haszna van belöle.

S egy nagyon fontos dolgot ne felejtsünk el!

Nem az orvos felelős egészségünk fenntartásáért, s az életünk meghosszabbításáért! A felelősek mi magunk vagyunk! Az orvos legfeljebb elősegítheti a gyógyulásunkat – de nem gyógyít! Az emberi szervezet ugyanis egy különleges kémiai gyár: kizárólag saját magát tudja reparálni, megjavítani. Ezért is ismerni kell az emberi szervezet működését, a panaszokat – s azok megjavítására, megszüntetésére kell erőfeszítéseket tenni.

Ez azonban MUNKA, tajekozodas a temaban, rengeteg olvasas, s ha bizonytalanok vagyunk – hat kerdezzünk! Kerdezzünk olyanoktol, akik nem rögtön azzal kezdik: menj az orvoshoz.

Engem haromszor majdnem sikerült az orvosoknak a tulvilagra küldeni – amikor elövettem a jozan partaszti eszemet a fiokbol s megakadalyoztam öket ebben – sajat magam fedeztem fel azokat a modszereket, amik a mai napig segitenek abban, hogy a betegsegekkel kapcsolatos problemakat helyretegyem.

Kedves Olvaso! Lass neki a tanulasnak – ha egeszseges akarsz maradni s ne az orvosokra bizd teljes egeszeben magadat. Tegyel te is valamit az egeszseged erdekeben – mert ROLAD van szo – es a csaladodrol, gyermekeidröl. Hiszen minderre meg kell öket tanitanod – a jövö, egeszsegesebb generacio erdekeben!

Ehhez kívánok neked erőt, egészséget:

Júlia / Szabad Riport, Németország

Leszakadt Málta egyik legrégibb templomának, a rabati Ta’Giezu-nak a mennyezete, rommá törve maga alatt az oltárt.

Leszakadt Málta egyik legrégibb templomának, a rabati Ta’Giezu-nak a mennyezete, rommá törve maga alatt az oltárt.

Az eset az augusztus 23-ára virradó éjszaka történt. Személyi sérülés nem volt. A kárt reggel fedezték fel a szentmisére érkezők. A templomot a tavalyi évben újították fel, a munkálatok decemberben fejeződtek be.

Málta háromfős püspöki kara volt az első, amely Ferenc pápa szinódus utáni apostoli buzdításához, az Amoris Laetitához botrányos instrukciót fűzött.

Részletek az esetről:
http://www.independent.com.mt/articles/2017-08-23/local-news/Part-of-ceiling-in-Rabat-church-collapses-6736178150

Kapcsolódó cikkeink:
- Málta is elsüllyedt az Amoris háborúban
http://katolikusvalasz.blogspot.hu/2017/01/malta-is-elsullyedt-az-amoris-haboruban.html
- Máltai katolikusok nyilvánosan kérik számon püspökeiken a szentségtörő gyakorlatot
http://katolikusvalasz.blogspot.hu/2017/02/maltai-katolikusok-nyilvanosan-kerik.html
- Málta érseke a pápához való hűségével indokolja a botrányos útmutatás kiadását
http://katolikusvalasz.blogspot.hu/2017/02/malta-erseke-papahoz-valo-husegevel.html
- Jó jel: már szabadkoznak a máltai püspökök a botrányos útmutatójuk miatt
http://katolikusvalasz.blog.hu/…/jo_jel_mar_szabadkoznak_a_…
- Ferenc pápa köszönetet mondott a máltai püspököknek a botrányos útmutatójukért
http://katolikusvalasz.blog.hu/2017/04/06/ferenc_papa_koszonetet_mondott_a_maltai_puspokoknek_a_botranyos_utmutatojukert

Don Pietro Leone: Az Egyház és Asmodeus

[Lexikon: Asmodeus: némelyek szerint démonnév; valószínű a héberből származik, s így jelentése megrontó. Tóbiás szerint Asmodeus Sára házasságának megrontója (ezért tartják a házasság rossz szellemének), kit a fiatal Tóbiás (Tób 3,8; 6,8; 8,3) imával és a hal parázsra tett szívének füstjével elűz, és Ráfael angyal Felső-Egyiptom sivatagjában megkötöz. A Talmud szerint Asmodeus a démonok feje, és főleg a harag és a fajtalanság ördöge, kinek kakaslába van (a kakas a paráznaság jelképe).]

 

1. rész: A szexualitás az Egyház és a világ szemében

„A spiritu fornicationis libera nos, Domine” (= a fajtalanság szellemétől, ments meg, Uram, minket – (Mindenszentek litániája)

Lucia nővér állítólag azt mondta, hogy az Egyház és az ördög közötti utolsó összeütközés a család és a házasság területén zajlik majd le. Az egyház történetének elfogulatlan megvizsgálása ahhoz a biztos felismeréshez vezet el bennünket, hogy ez az összeütközés már megkezdődött, mégpedig Asmodeus démon, a fajtalanság szellemének behatolásával az egyházba.

A kérdés, amit ebben a tanulmányban körüljárunk így szól: Az Anyaszentegyház, ami kétezer évig ellenállt, és képes volt üldözőinek kegyetlen és embertelen erőszakát, és az eretnekek minden kusza rafinériáját nem csak legyőzni, de a maga számára e küzdelmekből megtisztulást és megdicsőülést kovácsolni, hogyan tudott most valami olyan alávalónak és primitívnek, mint a test kívánsága, mégis behódolni?
E kérdés megválaszolásához a következő pontokat kell röviden tárgyalnunk:
I. Az Egyház hagyományos álláspontja a szexualitáshoz, ellentétben a világéval;
II. A modern egyházi férfiak álláspontja a szexualitáshoz az ú. n. II. Vatikáni Zsinattól Bergoglio színrelépéséig;
III. Az az álláspont, ami az Amoris laetitia-ben megnyilvánul.

I. A szexualitás az Egyház és a világ szemében

a) A szexualitás természete

Az Egyház szerint a szexualitásnak célja van; az ember Istentől kapott feladata a szaporodás, és ehhez van szükség a szexualitásra. Mivel a gyermeknemzés és -nevelés Istentől előírt formája megköveteli a házasság és a család létét, a szexualitás a házassághoz és a családhoz tartozik, és emiatt a házasság erkölcstana érvényes rá.
Ezzel ellentétben a világ szemszögéből a szexualitás se a házassághoz, se a házassági etikához nem tartozik szükségszerűen, hanem saját etikája van. Az Egyház szerint az alapegység a házasság, a világ szerint a szexualitás.

A világ szerint a szexualitásnak önmagában se célja, se orientáltsága nincs. Érzéki szeretetként sokkal inkább öncél, és önmagáért létezik; ezért igazolásra sincs szüksége, még akkor sem, ha oktalan cselekedetekre késztet, és valakit arra ösztönöz, hogy józan esze ellen tegyen valamit.
A világ gyermekei számára az a koncepció, hogy a szexualitásnak célja van, kifejezetten ellenszenves, mivel világnézetük lényegében szubjektivista és egocentrikus. Magyarul: őket csak saját céljaik és kívánságaik érdeklik, és nem tőrödnek Isten céljaival és elvárásaival, aki, szerintük, nem is létezik.
A világ elképzelése a szexualitásról felületes, szerintük csak olyas valami, ami élvezetet ad, egyedül vagy valaki mással, függetlenül a másik korától, nemétől vagy családi állapotától; és ami rendszerint nem korlátózódik egyedül a házasságra. Ha elfogadjuk ezt a véleményt, akkor elismerjük, hogy a szexualitásnak saját dinamikája van, erősödik, gyengül, kialszik, élvezetet szerez, de szomorúságot is. Vagyis ugyanannyira változékony és keserédes, mint maga az élet.

b) A szexualitás megítélése

Az Egyház azt tanítja, hogy a szexualitás érzéki képesség, és, megromlott emberi természetünkben és az ősbűn következményeként, a rendetlen kívánságok közé tartozik. Ezért, mint az érzékek és az érzelmek összes tevékenységét, ezt is a mértékletesség kardinális erényének kell kontrollálnia és sakkban tartania: ezt nevezzük tisztaságnak. A házasság, mivel a szexualitást megfelelő keretek közé helyezi, az érzéki kívánságok kordában tartását is szolgálja. A házasságban élők számára a tisztasági követelmény a nemi vágyak kiélésének mérséklését jelenti; a házasságon kívül élők számára a teljes absztinenciát.
A tisztaságon, a szüzességen kívül van még egy erény, amit az Egyház a nemiség területén fontosnak tart, és ez az illem vagy szeméremérzetet, latinul pudor. Ez az erény irányítja a viselkedést, az öltözködést és a társalgást. Elkötelezett katolikusok ezért nem is beszélnek a szexualitásról, legfeljebb csak nagy tapintattal és a legmesszebbmenő diszkrécióval.

Ezzel szemben a világ a szexualitást korlátlan értelemben veendő jónak tartja, az emberi természethez tartozó dolognak, amit teljesen jónak ítél meg. Amikor egy vágy szabad kiélése mégis kellemetlen érzéseket ébreszt valakiben, az illető ezt így üti el: Isten ilyennek teremtett.
A világot egyáltalán nem érdekli az illem. Az abszolút mértékű engedélyezést követeli a szexualitás kiélésében, az öltözködésben és a beszédben. A szerelmi ügyek az állandó társalgási témája, szerinte ezek a férfiasság és a nők emancipációjának biztos jelei. Holott ennek pont az ellenkezője igaz: ezek az elnőiesedés és az élvhajhászás jelei: annak jele, hogy a mai férfi képtelen igazi férfi lenni, és ami ezzel együtt jár, felelősséget felvállalni.

c) A szexualitással való visszaélés

Mivel a nemiség a szaporodást, az Isten képmását viselő lények születését, az emberi nem fennmaradását és az ég népességének növelését szolgálja, nagy jót, és a vele való visszaélés nagy baj jelent. Az Egyház ez okból tanítja, hogy a tisztaság ellen elkövetett minden bűn súlyos véteknek számít. Ha az ilyen bűnöket tudatosan és beleegyezéssel követnek el, akkor azok – hacsak meg nem gyónják őket – a pokolbeli örök halált érdemlik ki. Ha valaki ilyen állapotban gyónás, megbánás, jóvátétel nélkül szentáldozáshoz járul, az újabb halálos bűnt, nevezetesen a szentségtörés bűnét követi el.
A világ számára mindez ódivatú, gátlásos, képmutató, sötét középkori és ehhez hasonlók. E világ gyermekei a tisztaság ellen elkövetett bűneikért azzal védekeznek, hogy ezekkel „senkinek nem ártanak”. Ezzel azt árulják el, hogy egyetértenek a hedonizmussal, ami erkölcseiket tükrözi vissza. Még azt sem veszik tudomásul, hogy a hedonizmus, az élvhajhászat letörtséget, nyugtalanságot, míg az önfegyelem örömet és megelégedettséget okoz.

Összefoglalva az Egyház tanítását:
– a szexualitásnak célja van, a szaporodásra irányul;
– a szexualitás önmagában a rendetlen kívánságok közé tartozik, a házasságban ezek megfékezésére ugyan megengedett, de tisztasággal és erkölcsös viselettel, aszkézissel mérsékelni kell;
– a nemiséggel való visszaélés súlyos bűn.

Ellentétben az Egyház tanításával, a világ azt tanítja, hogy
– a szexualitásnak nincsen határozott célja. Kiélése kellemes, és eszköz arra, hogy két személy között a vonzalmat kifejezze, függetlenül attól, hogy e két személy milyen kapcsolatban áll egymással;
– nem kell korlátozni, és teljes szabadossággal lehet és kell kiélni, és róla beszélni;
– ezen okok miatt, kiélése semmilyen szabályozás alá nem esik.

 

2. rész: A modern egyház tanítása a házasságról
(forrás: https://traditionundglauben.wordpress.com/ – 2017. augusztus 28.)

II. A modern egyház tanítása a házasságról Bergoglio színrelépéséig

Az Egyház fennállása óta nem szűnt meg soha tanítani és gyakorolni az önmegtartóztató életmódot. Valójában ez egyike azon jellegzetességeinek, mely megkülönbözteti a világtól, és tanításának tekintélyét megerősíti. Hiszen hogyan lenne képes oly sokak életét alázatba és tisztaságba vezetni, ami ellent mond a bűnbeesett, megromlott emberi természetnek, ha a hit, amit prédikál, nem lenne igaz, és ha nem gyakorolná maga az Egyház is azt, amit hirdet és követőinek előír?

Az Egyházban a 20. századig az aszkézis szelleme volt az irányadó, amíg ezt az ellenfél, a világ, névszerint a bukott emberi természet szellemisége le nem gyűrt. Ez utóbbi szellem az utolsó évszázadokban egyre szélesebb körökben terjedt el, és egyre nagyobb hatalomra tett szert, és eközben az egyházi fejekbe és lelkekbe is behatolt. Az ingadozó hit, az oktatás színvonalának csökkenése, az erkölcsi gyengeség, a hiányzó bátorság, a felületesség és a szentimentalizmus a pásztorok egyes részeinél minden bizonnyal szerepet játszott ebben a folyamatban. E szellemiség hivatalos belépése az Egyházba az ú. n. II. Vatikáni Zsinattal történt meg.

[Fordító megjegyzése: Az Egyház történelme azt mutatja, hogy a Krisztus tanai ellen lázadók elsőnek mindig a klérus tagjai közül kerülnek ki. A papok, a teológusok azok, akik új, eretnek tanokat találnak ki és hirdetnek (lásd ezzel kapcsolatban például a ma feltett írást). És ezek a tévtanok éppen azért terjednek el viszonylag gyorsan és sikeresen az egész világon, mert a katolikus Egyház rendelkezik a legkiterjedtebb „hálózati rendszerrel”. A Szűzanya Fatimában azt mondta, hogyha nem ajánlja fel a pápa az ő Szeplőtelen Szívének Oroszországot, akkor az az egész világon el fogja terjeszteni tévtanait. Nos, az általános terjesztésre nem csak a kommunizmus, de a katolikus Egyház is kiválóan alkalmas, éppen mindkettő centralizáltsága és a világ minden részére kiterjedő szervezete miatt. – Ezért csak az képes a mai elképesztő szellemi és hitbeli válságot megérteni, aki az Egyház történetét tanulmányozza, és soha nem felejti el, hogy Sátán Krisztus kereszthalála óta folyamatosan az Ő misztikus Teste, az Egyház, és benne a papság ellen indította leghevesebb támadásait. Aki a mai káosz, a teljes aposztázia kezdetének az ú. n. II. Vatikáni Zsinatot teszi meg, az nem ért semmit az egész üdvtörténetből, és nem ismeri a történelmet. Az ú. n. II. Vatikáni Zsinat nem a kezdete, hanem csak a vége, a lepecsételése, a törvényesítése volt egy olyan szellemiségnek, ami abban az időben szinte már az egész klérust és az egész katolikus világot uralta. Ha nem így lett volna, a zsinati szellem nem győzedelmeskedhetett volna. Aki az 1910-20-as években keletkezett, az ebben a korszakban felszentelt papok, és ekkor diplomázott teológusok írásait tanulmányozza, az arra a meglepő felfedezésre jut, hogy ezek szinte még eretnekebbek, még modernebbek, mint a maiak, ami annak a jele, hogy akkor virágoztak ezek a tanok, és hirdetőik világmegváltónak képzelték magukat. Ma már nagyobb azok száma, akik ha nem is bírálják felül saját téves nézeteiket, de legalább azt bevallják, hogy ideáik nem hozták meg a várt aranykort.]

A szexualitás terén ez az új szellemiség a házassági erkölcs középpontjában elhelyezkedő egyfajta homályos „szeretet” hangsúlyozásában nyilvánul meg.
Ez a tanítás a modern tanítóhivatalban első alkalommal a Gaudium et spes zsinati dokumentum 48. paragrafusában manifesztálódik, majd később az egyházjogban (CIC 1983) lesz kodifikálva a házasság céljairól szóló rangsor tudatos megváltoztatásával. A zsinati szekta tanítása a nemiségről később mindenekelőtt a szentáldozásra vonatkozó előírásokban és a „test teológiájában” jelenik meg és fejlődik tovább.
Ennek ismeretében a következőkben e témákat járjuk körül:
1) A nemek közötti szeretetről való új elképzelés a Gaudium et spes-ben és az új egyházjogban;
2) A halálos bűn és a szentáldozás közötti kapcsolat;
3) „A test teológiájának” releváns elemei.

1. A nemek közötti szeretet

a) Gaudium et spes

Az ú. n. II. Vatikáni Zsinaton ügyes húzással azonos síkra helyezték a házasság két célját (a gyermeknemzést és a házassági szeretetet), szemben a hagyományos katolikus tanítás eladdig konstans tanításával. A domonkos rend generálisa, Browne bíboros, e szavakkal állt fel és figyelmeztette püspöktársait az ülésen: „Caveatis! Caveatis!” (Vigyázat! Vigyázat!), hogy e megfogalmazás elfogadása az Egyház egész tradíciójával való szembenállást és a házasság lényegének eltorzítását jelenti, de szavait a zsinati atyák csak gúnyos kedélyeskedéssel fogadták. Végül heves vita után egy ködösítő kompromisszumos megoldásban egyeztek meg, ami így szólt:

„Természetes sajátossága által a házasság intézményei és a házastársi szeretet az utódok nemzésére és felnevelésére van rendelve” …. (GS §48).
A hagyományos házassági erkölcs fényében ez a kijelentés igazhitű, ha azt jelenti, hogy mind a házassági kötelék, mind a házastársi szeretet a gyermekek nemzésére és nevelésére rendeltetett. Viszont nyitott azon tévtan felé akkor, ha a házasság és a testi szerelem között szoros kapcsolatot feltételez; olyan kapcsolatot, ami valóban képes annak a tanításnak a támogatására, hogy a házasság testi vonzódás (miként ez a dokumentum ugyanezen paragrafusának kezdetén olvasható, ahol a házasságot, mint „az élet és a házastársi szeretet bensőséges közösségét” írják le), vagy, hogy a házasságban a testi szerelem az elsőleges cél (miként ez majd Montini Humanae vitae enciklikájában megfogalmazódik), és amely definíciót a házasságról az új egyházjog is sejtetni enged majd. [Jellemző, hogy a Denzinger/Hünermann csak a 44. paragrafusig hozza a Gaudium et spes szövegét, ezért nincs benne a házasságról szóló határozat: ez ugyanis a 48 paragrafusban van.]

b) A kánonjog

Az 1917-es egyházjogban (can. 1013) ez olvasható: „A házasság elsődleges célja, rendeltetése a gyermeknemzés és nevelés, vagyis az emberiség fönntartása; másodlagos cél a házastársak kölcsönös szellemi-erkölcsi támogatása, melyhez tartalmilag hozzásorolható az érzékiség szabályozása, segítség a rendetlen kívánság ellen (segítség az érzéki vágy kordában tartására, megfékezésére) (Matrimonii finis primarius est procreatio atque educatio prolis; secundarius mutuum adjutorium et remedium concupiscentiae.)
Az 1983-as új kódexben (can 1055) viszont már ez áll: „A házassági szövetkezés a házasfelek javát, és utódok nemzését és nevelését szolgálja.” (Matrimoniale foedus… ad bonum conjugum atque ad prolis generationem et educationem ordinatum.) – Tehát az új kánon eltér a régitől:
i) A célok sorrendjét megváltoztatta: a másodikat (a házasfelek javát) tette meg az elsőnek;
ii) Ugyanakkor nem definiálja, hogy mit ért a házasfelek jólétén, ezért ezt rendszerint vagy szeretetnek, szerelemnek vagy valami másnak nevezik;
iii) Bár megfordította a sorrendet, de nem használja az „elsődleges” és „másodlagos” cél, rendeltetés fogalmát;
iv) Az érzékiség szabályozását teljesen kihagyta;
v) Magát a „cél” vagy „rendeltetés” kifejezést is törölte.

Most a következő kifejezéseknek a viszonyát vizsgáljuk meg az új kánonhoz:
a) A házastársak jóléte;
b) Az érzékiség szabályozása;
c) A célra irányulás fogalma, jelentősége.

a) A házastársak jóléte (boldogsága, jósorsa)

Elsőnek le kell szögezni, hogy a „házastársak jóléte, boldogsága” alatt pontosabb definíció hiányában érzelmi, legfőképp szexuális szeretetet, szerelmet lehet érteni. Ennek az az oka, hogy a világ szeretet alatt leginkább érzelmet ért, és a házastársi kapcsolatban az érzelmi szeretet nyilvánvaló típusa szexuális természetű. Ugyanez érvényes a házasság másik modern zsinati meghatározására is (lásd fentebb): „A házastársi élet és szeretet bensőséges közössége”.
Hogy a kánon szerzője a házastársak boldogságát szexuális értelemben intendálja, azt a „házastársak boldogságának” az „utódok nemzése és nevelése” elé való helyezése erősíti meg, ami arra utal, hogy a szeretet, amire vonatkozik, valóban a testi érintkezés: a szaporodás céljának eszközeként.

Összefoglalva: a Gaudium et spes határozatban már sejteni engedett kánon szövegének erotizáló tendenciája azt támogatja, hogy az olvasó lelkében és tiszteletében a szexuális élet egy célnak az ideáját és értékét nyerje el. Ez a tendencia ettől kezdve a zsinati tanítóhivatalban egyre csak erősödött.
Holott az Egyház hagyományos tanítása a házasfelek jólétét (a házastársi szeretetet) elsősorban kölcsönös támogatásként és csak második sorban az érzékiség szabályozásaként értelmezi. Mivel a régi kánonban a gyermeknemzés és -nevelés után csak másodlagos célként következik a házastársak kölcsönös támogatása, e kettő együttműködésében, az utóbbinak elsősorban abból kell állnia, hogy a házasság elsődleges célját – a gyermekek nemzését és -nevelését – szolgálja. Az a tény, hogy a régi kánonban a „segítség az érzéki vágy kordában tartására”, mint cél, a házasfelek kölcsönös támogatása után áll, azt jelenti, hogy az a szerep, amit a szexualitás a házasságban játszik, valójában alárendelt.

b) Az érzékiség szabályozása

Az Egyház azt tanítja, hogy a szexualitás, mivel az ősbűn következménye, alárendelt szerepet játszik az emberek életében. Az ősbűn volt az oka, sok egyéb rossz következmény mellett, a testi vágyak megjelenésének is, ami rendetlenséget, az önuralom hiányát, és az érzékek és érzelmek azon törekvését hozta magával, hogy az értelemtől függetlenül, vagy azzal akár szembeszegülve, csak saját kielégülésükre törekedjenek. A házasság segítséget kínál az érzéki vágy kordában tartására azáltal, hogy e képességnek megfelelő és tisztességes gyakorlását biztosítja. A hagyományos egyházi tanításban a házasságnak ez a rendeltetése vagy harmadik célként, vagy, mint az 1917-es egyházjogban, a második cél részeként szerepel. A házasság ezen aspektusának elhagyásával az újítók a szexualitást tisztán természetes jelenségként, és önmagában valami jóként kezelik, kivéve azt az ősbűnről szóló tanításból, és abból a negatív megvilágításból, amit az ősbűn reá áraszt.

c) A célra irányulás fogalma, jelentősége

Láttuk, hogy a finis (célkitűzés, cél, rendeltetés) kifejezés hiányzik az új definícióból (miként ez már a Gaudium et spes esetében is így volt). Ez összefügg az ú. n. II. Vatikáni Zsinatnak és az ezt követő zsinati tanítóhivatalnak a skolasztikus gondolkozás és ennek terminológiája elleni ellenszenvével. (Ennek egy másik példája a Gaudium et spes definíciója a házasságról: „az élet és a házastársi szeretet bensőséges közössége”, ami sokkal inkább egy pszichológiai leírás, mint egy teológiai definíció és doktrína egy köteléket vagy lelki elkötelezettséget illetően, és ami ily módon a szexualitást sokkal inkább a házastársi szeretethez, mint a gyermeknemzéshez rendeli.)
Ennek az ellenszenvnek az eredménye általában, és ebben a kánonban különlegesen, a pontosság és az érthetőség hiánya. Egy dolog finalitását vagy célját maga a dolog természete határozza meg. Az Egyház mindig azt tanította, hogy a házasság elsődleges célja a gyermeknemzés. Ez az, amit a házasság természete definiál: Isten a házasságot az utódok miatt vezette be.

Ebben a fejezetben azt mutattuk meg, miként ködösítette el a zsinati „egyház” a házasságról szóló katolikus tanítást, és hogyan tette meg a szeretetet és speciálisan a vágyakozó testi szerelmet a házasság első helyen kiemelt céljává a gyermeknemzés helyett. Vagyis, láttuk, hogyan került a szubjektivizmus túlsúlyba az objektív realitás felett.
Mielőtt témánkban továbbmennénk, még röviden azt mutatjuk meg, hogyan erősítette tovább, és végül rögzítette a zsinati tanítóhivatal a testi szerelem jelentőségét. A házasságnak az 1983-as egyházjogban kodifikált koncepcióját különböző „pápai” enciklikák, mint pl. a Familiaris Consortio (Wojtyla: apostoli buzdítás a családról, 1982. november 22., DH 4700-4716) és az új katekizmus (§ 1601) is idézi.
Ebben a katekizmusban található az a tanítás is, mely kimondja, hogy a szexualitás egy férfi és egy nő házastársi szeretetének kifejeződése, miközben a gyermeknemzésről, mint a házasság céljáról, egy szót sem ejt.
Másik példa Montini „Humanae vitae” körleveléből, 1968. július 25.: [A házastársi] „szeretet termékeny, azaz nem merül ki a házastársak közösségében, hanem arra van rendelve, hogy folytatódjék, és új életet fakasszon.” (DH 4473)
A katekizmus § 2332-ben is található egy újabb tanítás a szexualitásról: „A nemiség az ember minden aspektusát érinti teste és lelke egységében. Egészen különlegesen befolyásolja az érzelmi életét, a szeretni tudás képességét és gyermekek nemzését, és még általánosabban, annak képességét, hogy másokkal a közösség kötelékét megkösse.”
Ebben a definícióban a szexualitásnak megint akkora fontosságot tulajdonítanak, aminek sokkal több köze van a Freud-i pszichológiához, mint bármilyen más, egészséges, nem beszélve: katolikus, antropológiához.

A Gaudium et spes promulgációja óta annak vagyunk tanúi, hogy a zsinati „egyház” a katolikus hívek, köztük a házastársak, erkölcsi életében az erotikának egyre nagyobb szerepet és jelentőséget tulajdonít. Ami azzal jár, hogy egyre többet foglalkozik vele, teljes ellentétben azzal a katolikus erénnyel, illemmel, hogy „elkötelezett katolikusok nem is beszélnek a szexualitásról, legfeljebb csak nagy tapintattal és a legmesszebbmenő diszkrécióval” (lásd fentebb). [Ezek után nem csoda az sem, hogy mára már oda jutottunk, hogy a „katolikusok”, még az ú. n. konzervatívok is, csak a nemiségről szóló régi tan megsértésekor érzik a katolikus vallást megsértve. Évtizedeken keresztül senki nem emelte fel szavát a hit dolgait és Isten, Jézus, a Szűzanya, a szentek személyét érintő tévtanok terjesztése ellen. Csak most, amikor a „négy láb egy ágyban” „szent” témájáról van szó, jut néhány nyugalmazott írástudónak eszébe, hogy gittegyletbe tömörülve lázadozzon.]

3. rész: A halálos bűn és a szentáldozás
(forrás: https://traditionundglauben.wordpress.com/ – 2017. szeptember 4.)

2. A halálos bűn és a szentáldozás közötti kapcsolat

Az Egyház hagyományos tanítása

Az Egyház mindig lelkiismeretesen és határozottan óvott attól, hogy bárki halálos bűn állapotában járuljon szentáldozáshoz. Szent Pál apostol a korinthusiakhoz írt első levelének 11. fejezetében óv a halálos bűnben való áldozástól: „Ezért aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr kelyhét, az Úr teste és vére ellen vét. Tehát vizsgálja meg magát mindenki, s csak úgy egyék a kenyérből és igyék a kehelyből, mert aki csak eszik és iszik anélkül, hogy megkülönböztetné az (Úr) testét, saját ítéletét eszi és issza.” (1 Kor 11,27-29) (E verseket az Egyház Nagycsütörtökön olvastatja fel a szentleckében.) – Úrnap ünnepének liturgiájában az Egyház Aquinói Szent Tamás Lauda Sion kezdetű himnuszát énekli; ebben, és, a lényeget megismételve, majd az áldozási imában is olvasható az Egyház félreérthetetlen, egyértelmű tanítása:
„Sumunt boni sumunt mali: sorte tamen inaequali, vitae vel interitus.
Mors est malis, vita bonis: vide, paris sumptionis quam sit dispar exitus.” –
„Veszi jó és veszi vétkes: ám gyümölcse vajmi kétes, élet vagy elkárhozás.
Rossznak átok, üdv a jóknak: lám az együtt áldozóknak végük milyen szörnyű más!”

Az Egyház kimondja, hogy a halálos bűnben élő ember csak akkor járulhat szentáldozáshoz, ha előtte meggyónt. Ha ezt nem teszi meg, akkor a szentmisén csak lelki áldozást végezhet. Ugyan igaz, hogy a tökéletes megbánás aktusa a gyónáson kívül elegendő ahhoz, hogy egy embert a halálos bűn alól kiszabadítson, de mivel lehetetlen megállapítani, hogy a megbánás egy adott esetben tökéletes-e vagy sem, az illető személy ilyen állapotban az áldozásával azt veszélyeztetné, hogy újabb halálos bűnt követ el. „Aki tudja, hogy halálos bűn állapotában van, annak a szentáldozás előtt gyónást kell végeznie, mert a gyónás nélküli tökéletes megbánás aktusa a halálos bűn állapotában lévőnek nem elegendő a méltó áldozáshoz”, tanítja a zsinat előtti katekizmus.

A zsinatutáni új tanítás

Mind a NOM-ban, mind a zsinati egyház tanítóhivatalában felfedezhető a fent ismertetett katolikus tanítás felhígítása. A Novus Ordo-ban Nagycsütörtök és Úrnapja liturgiájából eltávolították Szent Pál azon szavait (lásd fenn), melyekkel a halálos bűnben élőket a szentáldozáshoz való járulástól inti. Úrnapján a Lauda Sion himnusz eléneklését a szabad választás dolgává tették, és akik mégis eléneklik, azoknak adtak egy rövidített formát, mely nem tartalmazza már a fentebb idézett verseket.

Ugyanezeket a változtatásokat találjuk az új, 1983-as egyházjogban is:
„Aki tudja, hogy súlyos bűn állapotában van, az nem ünnepelheti addig a misét és nem fogadhatja az Úr testét, amíg meg nem gyónt, kivéve akkor, ha valami nyomós ok áll fenn, és nincs lehetősége a gyónásra; ebben az esetben tudatában kell lennie annak a kötelességének, hogy fel kell keltse magában a tökéletes bűnbánatot, mely azt a komoly szándékot is magában foglalja, hogy miként lehetősége van rá, meggyónik.” (CIC 1983 can. 916)
Ez a kánon elsősorban a papokra vonatkozik, de a laikusokra is érvényes. Súlyos bűn állapotában is megengedi a szentáldozást, ha erre „nyomós ok” áll fenn – de mi lehet egy ilyen nyomós ok? Mi jelenthet olyan okot, ami annyira nyomós, hogy érte valaki megreszkírozza a szentségtörő áldozást? Az emberektől való félelem?[1] Vagy az a gondolat, hogy a szentáldozás valahogyan hozzásegítheti, hogy bűneit legyőzze?
Ez a kétes kánon a zsinati egyház katekizmusába ilyen megfogalmazásban került be: „Aki tudja, hogy halálos bűnt követett el, még akkor is, ha mély bűntudatot érez, csak azután járulhat szentáldozáshoz, ha megkapta a szent feloldozást, kivéve, ha nyomós ok van arra, hogy áldozzon, és nem lehetséges számára a gyónás.”
Itt a kánonban megadott feltételekből már csak kettőt idéznek, nevezetesen a szentségi gyónás lehetetlenségét és a nyomós ok meglétét. A bűnbánat aktusát ugyan megemlítik, de nem kifejezett feltételként; és a negyedik feltétel, az eltökéltség a gyónásra, amint erre lehetőség nyílik, már teljesen kimaradt.

A zsinati egyház toleráns magatartása a szentáldozással kapcsolatban jelentős faktor a szexualitás kérdése számára, azzal, hogy a halálos bűn állapotában végzett szentáldozás bűnének súlyosságát lecsökkenti. Ezzel magát a halálos bűn súlyosságát bagatellizálja el, melyeknek egyik leggyakoribb fajtája a paráznaság.
Ezek a liturgikus és tanításbeli újítások időközben hathatósan és visszafordíthatatlanul befolyásolták a hívekben annak megítélését, hogy a paráznaság bűne mennyire súlyos vétek. Mindeközben a zsinati klérus is messzemenően elmulasztotta, hogy azon keresztény értékeket, melyek az e bűnnel szembenálló erényeket érintik, híveiknek közvetítsék. Mikor lehet prédikációkban a tisztaság, az önmegtartóztatás nagyszerűségéről, és a paráznaság borzalmáról hallani? Hol fordul még elő a zsinati egyházban, hogy egy „pap” figyelmezteti híveit, hogy súlyos bűn állapotában ne járuljanak szentáldozáshoz? Létezik-e még olyan valaki, aki felhívja a figyelmet arra, hogy az örök élet elnyerésére mekkora veszélyt jelent a tisztátalanság? És hány „pap” akad még, aki híveit arra bátorítja, hogy ajánlják fel Istennek áldozatként a tökéletes tisztaságban eltöltött életüket?

[1] Részlet Sziénai Szent Katalin Dialógus című művéből: 8. fejezet (Isteni Gondviselés), 135. pont:
„Ádám bűne által bezárult a menny. Ádám nem ismerte fel magas méltóságát, és nem törődött azzal, mekkora gondoskodással és mérhetetlen szeretettel teremtettem meg. Ezért engedetlenségbe esett, és az engedetlenség által tisztátalanságba, mert gőgös volt, és egy nőnek akart tetszeni. Annyira igyekezett partnernőjének tetszeni és engedékenynek mutatkozni előtte, hogy – bár nem hitte, amit mondott – inkább kész volt arra, hogy megtagadja a Velem szembeni engedelmességet, minthogy őt szomorítsa meg.” – Lásd ezzel kapcsolatban Aquinói Szent Tamás véleményét: Azt, hogy az ember olyan lehet, mint Isten, Ádám ugyan nem hitte el, de mégis beleegyezett a bűnbe „bizonyos baráti jóindulatból, ami túlságosan sokszor vezet oda, hogy Istent megsértik, csak nehogy egy barátból ellenség váljon” [csak nehogy egy barátnak ellen kelljen mondani]. (Summ. Theol. II-II 163, 4)

 

4. rész: „A test teológiája”
(forrás: https://traditionundglauben.wordpress.com/ – 2017. szeptember 8.)

Bevezetés
„A test teológiája” cím Wojtyla 1979 szeptembere és 1984 novembere között elhangzott beszédeinek összefoglalása. (Ezek mondanivalója megtalálhatók a házasságról szóló tanításában, például a Familiaris consortio és Mulieris Dignitatem kezdetű enciklikáiban is.) E beszédek témájául nem általánosságban a házasságot, hanem szinte kizárólagosan a házastársi szexuális kapcsolatot választotta.
A test teológiája alapja – Wojtyla szerint – az a tézis, hogy a házastársi szeretet aktusa „a férj és a feleség tökéletes, kölcsönös önátadásából” áll. Ez természetesen több okból is teljesen hamis megállapítás, hiszen a katolikus tanítás szerint a totális önátadással az ember egyedül Istennek tartozik, ráadásul ez egyedül csak Istennel szemben lehetséges számára. Ezen kívül a házastársi szeretet aktusa lényegét tekintve az élvezet kereséséből és az élvezet kiéléséből áll. Ezzel szemben a katolikus tanítás szerint a házastársaknak nemi kapcsolatukban is mértéket és illendőséget kell tartaniuk. A házastársak közötti szeretet a felebarát iránti szeretet kategóriájába tartozik, és ezért bálványimádást jelentene, ha valaki felebarátját tökéletes, egyedül Istennek kijáró szeretettel szeretné. Továbbá: Wojtyla „a test teológiájában” következetesen jócskán alábecsülte az ősbűn hatását az emberi természetre.
Wojtyla ilyeneket prédikált: A test házastársi jelentősége „a test képessége a szeretet kifejezésére: pont ezt a szeretetet, melyben a személy ajándékká válik. .. És pont ezen ajándék által tölti be a test létének és egzisztenciájának az értelmét. … A test házastársi jelentősége az emberi létezés alapvető eleme a világban.”
E kijelentéseivel és azzal, hogy a papi hivatást és a házasságot egy nívóra helyezte, teljesen összekeverte a természetet a természetfelettivel. Egészen lerövidítve, de a lényeget a legjobban megragadva a probléma ez: Wojtylának nem volt igaza: a szex nem minden, a házasság célja nem a szex, ráadásul a szex zavarja leginkább a lelki, vallási, szellemi előrehaladást, ami miatt az Egyház azt ajánlja, hogy még a házasfelek közötti nemi kapcsolat is legyen visszafogott, a házastársaknak nemi kapcsolatukban mértéket és illendőséget kell tartaniuk.

Wojtyla test teológiája azonban elsősorban azért hamis, mert filozófiai alapját a perszonalizmus és a fenomenológia alkotja. Egyszerű szavakkal és összefoglalva: a perszonalizmus és a fenomenológia nem más, mint állandóan a saját személy és a saját tudat körül forogni. A perszonalizmus azt tartja fő törekvésének, hogy az egyes személy értékét túlhangsúlyozza, túlbecsülje, és a személyt tartsa minden filozófiai vizsgálat kiindulópontjának.
A fenomenológia egyszerűen kifejezve: A perszonalizmus ismeretelméletileg alkalmazva. És ez mit jelent? Az embernek csak a saját tudata jelenségeihez van hozzáférése, ahonnan az összes többit ez alapján konstruálja, például Istent, a világot, a többi embert, melyekről nem tudni, hogy léteznek-e egyáltalán.
[Perszonalizmus a lexikon szerint: a 19. század végén Amerikában kialakult, a protestáns teológiával összekapcsolódó irányzat, amely szerint a személyiség az elsődleges és a lét alapja, a világ az egyre tökéletesebb személyiségekből tevődik össze, amely fölött a legfőbb személyiség, az Isten áll.
Fenomenológia: E. Husserl német filozófus szubjektív idealista elmélete, amely szerint a megismerés nem a valóságos, anyagi világra, hanem a tudatra irányul, ezért minden a világra vonatkozó s a közvetlen tapasztalatot túllépő ítélettől tartózkodni kell.]

3. „A test teológiája”

Aki abban a reményben, hogy oktatást vagy jámbor értekezéseket kap, hűségesen hallgatta 1979. szeptember és 1984. november között Wojtyla vasárnap déli Angelus-t követő beszédeit, az bizonyára csalódott. Ezek helyett Wojtylának a szexuális erkölcsről teljes szabadossággal előadott teóriáit hallgathatta végig (melyek a Familiaris consortio kezdetű enciklikában is megjelennek). Miután e témáról már többször szót ejtettünk, itt most csak a perszonalista „test teória” két alapelvét vizsgáljuk meg:
A. Formális alapelvét: a házastársi szeretet, mint a tökéletes önátadás koncepcióját;
B. A házastársi szeretet, mint a legfigyelemreméltóbb ismertetőjegy túlhangsúlyozását;
C. Hibáinak gyökerét.

A. Tökéletesen önátadó szeretet

1. Miközben a Bergoglio-féle „tanítóhivatal” a házastársi szeretetet szexuális szeretetként értelmezi, addig Wojtyla ugyanezt „tökéletes önátadásként” prezentálja, és két fajtáját különbözteti meg: a „tökéletes személyes önátadást”, ami általános értelemben jelenti a házastársi szeretetet, és a „tökéletes testi önátadást”, ami a házastársi szeretet aktusa, és „jele és gyümölcse a teljes és személyes átadásnak”. [Familiaris Consortio § 11 = DH 4701]

Wojtyla tehát a házastársi szeretetet a házastársak tökéletes önátadásaként definiálja. E definícióval különféle nehézségek adódnak, melyek közül mi most csak hármat emelünk ki.
a) A házastársi szeretet tökéletes önátadásként való definiálása lényegében ennek istenítését jelenti. Urunk Jézus Krisztus azt tanította, hogy egyedül Istent szeressük tökéletes szeretettel (ex toto corde tuo …. Mk 12,30: „Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből!” Lk 10,27: „Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, felebarátodat pedig, mint saját magadat.”), és a felebarátot és ezzel saját magunkat ennél kisebb szeretettel.
b) Az ember számára valójában lehetetlen, hogy egy másik embernek, akár metafizikai, akár fizikai síkon tökéletesen átadja magát.
c) Ha a magát tökéletesen átadó szeretet tartalmát arra redukáljuk, ami egy házaspár számára gyakorlatilag lehetséges, nevezetesen kölcsönös kötelezettségvállalásra és odaadásra, akkor kiderül, hogy ez a meghatározás nem csak a szentségi házasságra érvényes, hanem minden olyan együttélésre, melyben a kérdéses személyek arra kötelezik magukat, hogy ily módon éljenek együtt.

2. A házastársi szeretet – mint tökéletes önátadás – kapcsolata Istennek az emberek és Önmaga iránti szeretetéhez
Wojtyla nem szűnik meg a házastársi szeretet aktusát az embernek Isten iránti szeretetével kapcsolatba hozni, sőt, még ennél is tovább megy ennek istenítésével, amikor ezt Istennek az emberek és Önmaga iránti szeretetével hozza kapcsolatba. Wojtyla az Isten emberek iránti szeretetét, amit ő Krisztusnak Egyháza iránti szeretetével azonosít, különböző módokon a házastársi szeretet aktusára vonatkoztatja:
a) Az Egyház alávetettsége Krisztussal szemben: Ezt a tant Szent Pál Ef 5-ben fejti ki: „Az asszony engedelmeskedjék férjének, akárcsak az Úrnak, mert a férfi feje az asszonynak, ahogy Krisztus feje az Egyháznak: testének ő a megváltója. Amint tehát az Egyház alá van vetve Krisztusnak, az asszony is mindenben férjének.” (Ef 5,22-24) – Világos, és az Anyaszentegyház mindig így tanította, hogy Szent Pál ezzel azt tanítja, hogy a férfi gyakorolja a tekintélyt az asszony felett.
Ezzel szemben Wojtyla ezt a mondatot úgy interpretálja, mint általában a házastársaknak egymással szembeni kölcsönös alárendeltsége (1982. augusztus 11-i), és különösképpen ennek szexuális megfelelése (1984. július 4-i beszéde). Bár Wojtyla elfogadja, hogy a feleség alá van vetve a férjének, de ezt így egészíti ki: „A szerelem magával hozza, hogy egyúttal a férfi is alá van vetve a feleségének, … ahogy a feleség a férjének.” A házasfelek egymásnak való alávetettségét a nemi életükben is kiemeli, mert „így jut el a férfiasság és a nőiesség kölcsönös vonzódása lelki érettségre”.
[Lásd pl.: Familiaris consortio § 13 = DH 4704: A férfi és a nő ugyanis a keresztség által egyszer s mindenkorra (?) részesévé válik és az Új és Örök Szövetségnek, Krisztus és az Egyház közötti jegyesi Szövetségnek, és ezen eltörölhetetlen beiktatás által magasabbrendűvé válik a házastársaknak az a szeretet- és életközössége, melyet a Teremtő alkotott: felvétetik Krisztus jegyesi szeretetébe, melyet az Ő megváltó ereje gazdagít és erősít meg.”]

Jellemző Wojtyla gondolkodására, hogy ő soha nem idézi Ef 5,23-t, amiben Szent Pál a férfit, mint az asszony fejét írja le, és ami így különösen egyértelműen mutatja a férjnek a felesége felett álló tekintélyét („…mert a férfi feje az asszonynak, ahogy Krisztus feje az Egyháznak: testének ő a megváltója”). Ezen újításnak, azaz a katolikus tanítás elhallgatásának az oka a mai ember mentalitása és erkölcse, és a „feleség szociális helyzetének megváltozása a férjével szemben” (1982. augusztus 11-i beszéd). Ezzel Wojtyla az igazságot a mai ember érzékenységéhez igazította, azaz ez utóbbi alá helyezte.

b) A testben való egység, mint Krisztusnak az Egyházával való egységének a jele [lásd fentebb: DH 4704]
Szemben Wojtyla állításával, miszerint a házasfelek testi egyesülése a Krisztus és Egyháza közötti egységnek a jele, a Trienti Zsinat kimondja, hogy a házasfelek lelki köteléke ezen egység jele.

c) Az agapé kifejező eszköze: A házastársi nemi aktust Wojtyla, mint „az agapé legmélyebb kifejeződését” állítja be. Ezzel a szeretet két radikálisan különböző formáját keveri össze: a természetes érzéki szeretetet a természetfeletti szeretettel. Az első túlságosan is különbözik a másodiktól ahhoz, hogy annak kifejeződéséül szolgálhatna.

Wojtyla „test teológiája”-víziójának bizonyára legmerészebb állítása az, amikor a házastársi nemi aktust a Szentháromság egy Isten három személye közötti isteni szeretet kifejeződésének, illetve jelének állítja be. Wojtyla 1979. november 14-i beszédében ezt mondta: „Az ember nemcsak emberléte mint ilyen által, hanem azon személyes közösség által, melyet a férfi és a nő kezdettől fogva alkotnak, vált Isten képmásává.” És 1980. június 25-én: „Az »egy testté válni« egy szentségi kifejezés, ami a személyek közösségének felel meg.”

Összefoglalva kijelenthetjük, hogy Wojtyla arra törekszik, hogy a házastársi szeretetet újszerű és erotizáló módon összekapcsolja Isten szeretetével, holott erre se a Szentírásban, se a hagyományban nem található semmi alap.

5. rész: „A test teológiája” – folytatás
(forrás: https://traditionundglauben.wordpress.com/ – 2017. szeptember 15.)

B. A házastársi szeretet túlhangsúlyozása

1. Istenítés és célkitűzés

Miután Wojtyla a házastársi szeretetet a házasfelek magukat tökéletesen átadó szeretetével azonosítja, ehhez még azt is hozzáteszi, hogy az ember létjogosultságát a házastársi szeretet (beleértve a hozzátartozó nemi aktus) által tudja beteljesíteni. Valóban, Wojtyla 1980. január 16-i beszédében kifejezetten azt állította, hogy az embernek a tökéletes önátadás a házasságban a „létezése és egzisztenciája tulajdonképpeni értelmének megvalósítását” teszi lehetővé.

2. A házassági szeretet aránytalan túlhangsúlyozásának következményei

Kétfajta következményről beszélhetünk: egy belsőről, vagyis a test teológiájának egyéb tanait érintő következményről, és egy külsőről, mely e rendszer egészének értelmezését érinti.

a) Belső következmények
Ha a házastársi szeretet a Wojtyla által nevezett nívóra helyeztetik, akkor semmilyen módon nem állítható be negatívnak, se a testi vágyakozás, se a szüzesség, se a cölibátushoz való viszonyában nem.
i) Testi vágyakozás
A szexuális vágyat a katolikus vallás szerint a szüzesség erényével kell legyőzni: ez a házasságon kívül a tökéletes önmegtartóztatást, a házasságon belül az önmérsékletet jelenti. A tökéletes önmegtartóztatás, ami az akarat és a fantázia feletti éberséggel van kapcsolatban, elég, hogy a nemi vágy okozta foltot viselkedésünkben elkerüljük. Ezzel szemben az önmérséklet a házasságon belül nem elégséges ahhoz, hogy ezt a foltot tökéletesen elkerüljük az ősbűn következményeként a természetünkben megtalálható rendetlenség miatt. Mindazonáltal a házasság arra szolgál, hogy a házastársak a szexuális vágyat nem-bűnös módon kiélhessék. Ez értendő a fent említett fogalom alatt: „segítség a rendetlen kívánság ellen (segítség az érzéki vágy kordában tartására, megfékezésére).”

Wojtyla ugyan nem tagadja a nemi vágynak, mint a bűn forrásának létét, de arra nem tér ki, hogy ez a házastársi aktusban is szerepet játszik. Ez okból állít ilyet (az 1980. október 29-i diskurzusban): „A kegyelem által a Szentlélek átitatja a szexuális vágyat mindazzal, ami nemes és szép.” [!!!] És 1979. szeptember 26-i beszédében az „eredeti ártatlanságról” úgy beszél, mint valamiről, ami bizonyos értelemben az ember számára még ma is elérhető.

ii) A házasságnak a szüzességhez és a cölibátushoz való viszonya
A Trienti Zsinat dogmaként definiálja: „Ha valaki azt állítaná, hogy a házas állapotot a szüzesség vagy nőtlenség elé kell helyezni, és nem jobb és boldogabb a szüzességben vagy nőtlenségben megmaradni, mint házasságot kötni [vö. Mt 19,11k; 1 Kor 7,25k, 38 és 40]: legyen kiközösítve.” [DH 1810]

E tévedhetetlen tanítással szembehelyezkedve, 1982. április 14-i diskurzusában Wojtyla, miközben Urunk Mt 19,12-ben tett kijelentését: „..van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról” idézi, mégis azt állítja, hogy ezek a szavak „se nem adnak okot arra, hogy a házasság alacsonyabb rendűségét állítsa valaki, se arra, hogy a szüzesség illetve a cölibátus felsőbbrendűségét képviseljék, mert ezek természetük szerint a házastársi testi egyesüléstől való tartózkodásból állnak … egyes egyedül a mennyek országáért”,
Vagyis azt mondja, hogy a szüzesség és a cölibátus magasabbrendűségének oka egyedül a mennyek országának elnyerése, és nem a házastársi aktustól való tartózkodás. Pedig lehetetlen az egyik motívumot a másiktól elválasztani. A szüzesség és a cölibátus életforma a mennyek országa, azaz a tökéletes Isten-szeretet kedvéért, lényegét tekintve, azaz a gyakorlatban a házastársi aktustól való tartózkodásból áll, ami szó szerint azt jelenti, ami ennek az életformának a természetfeletti áldozat karakterét kölcsönzi, amin a magasabbrendűsége is nyugszik.

Ez a tartózkodás a házastársi aktus bármilyen módon való lekicsinylésétől, megfelel annak a tendenciának, ami mindkét életformát egyazon síkra akarja helyezni. És valóban, Wojtyla a Familiaris Consortio 11 paragrafusában (1982. november 22.) kijelenti: „A keresztény kinyilatkoztatás két sajátos módot ismer a szeretet azon hivatásának teljesítésére, amely az emberi személyt teljes egészében érinti: a házasságot és a szüzességet.” [!!!] [DH 4700]
Ez a mondat mindkét életformát útként, hivatáscélként prezentálja a totális értelemben vett szeretetre, minek következtében mindkettő egy és ugyanazon erkölcsi értéket nyeri el. Tehát azt lehet mondani, hogy mindkét életformát egyazon fokra emeli. Ez egyértelműen ellene mond a Trienti Zsinat kánonjának.

b) A házassági szeretet aránytalan túlhangsúlyozásának külső következményei
A házassági szeretet aránytalan túlhangsúlyozása a test teológiájának értelmezésére is kihatással van. Wojtyla isteníti a házastársi szeretetet, amikor azt az ember magát tökéletesen önátadó szeretetének nevezi. Csakhogy a világ a házastársi szeretetet szexuális szeretetként értelmezi és Wojtyla a Familiaris Consortio „tanítóhivatali” dokumentumban szintén ekként prezentálja, így valójában ez az istenítés a szexuális aktus istenítéséhez vezet!
Bár Wojtyla a házasságban megengedett szexuális aktusról beszél és csak azt dicsőíti, de a világ természetszerűleg ezt a házasságon kívüli szexuális kapcsolatokra is érti, ami a katolikus érzülettel tökéletesen összeegyeztethetetlen. És amikor Wojtyla az ilyen szeretetet a Legszentebb Szentháromság belső életének kifejeződésével hasonlítja össze, akkor az nem a katolikus vallásnak és hitnek megnyilvánulása, hanem sokkal inkább a bukott emberi természet megzavarodott szeszélyének.

C. A test teológiájának alapvető tévedései

Wojtyla test teológiájának formális elve az a koncepció, mely szerint a házastársi szeretet a házasfelek tökéletes önátadásával egyenlő. Ez nem más, mint az erkölcsi rend perszonalista elve, ahol az ontológiai rend perszonalista alapelven nyugszik, nevezetesen azon, hogy a szeretet határozza meg okozatilag a személyiséget.
Ez az elképzelés nyilvánvalóan a trinitárius teológiából származik, ami azt tanítja, hogy a Legszentebb Szentháromságon belül a kapcsolatok határozzák meg a személyeket (például így formálja az isteni apaság a mennyei Atyát); és az isteni személyek közötti szeretet a tökéletesen önátadó szeretet.
Ha e két elvet a házastársi etikára alkalmazzuk, akkor megértjük, honnan vette Wojtyla azt a gondolatot, hogy a házastársak közötti szeretet tökéletes önátadás, és hogy ez a szeretet alapozza meg személyiségüket: és ez teszi őket azzá, amik, azaz személyekké.

Csakhogy, ami igaz a Legszentebb Szentháromságra, az általánosságban se a házassági etikára, se az emberek közötti etikára nem érvényes. Először is a házastársi szeretet nem tökéletes önátadás, másodszor, a szeretet az emberi személyt nem ontologikusan, hanem csak erkölcsileg határozza meg. Ontológiailag a személy egy testből és lélekből álló egység, és tettei (miként szeretete is) természetének következményei (agere sequitur esse), nem pedig természetének meghatározója. Tehát a test teológiájának alapvető tévedése a trinitárius teológia visszaélésszerű alkalmazása a házassági etikára.
Teológiai szempontból ennek a tévedésnek a természetfeletti és a természetes rend összezavarása a következménye, filozófiailag pedig ez a szubjektivizmus tévedése: az objektív rend – a dolgok konkrét objektív valóságának – semmibevevése (legyen ez a hit vagy az ész rendje) az alany javára.

Tanulmányunk első részében láttuk, hogyan nyomta el a Gaudium et Spes és az ehhez igazodó kánoni jogrendszer a házasság célkitűzésének fogalmát, és hogy ennek következtében hogyan jutott előtérbe a házastársi szeretet a gyermeknemzés rovására. Ezután azt vizsgáltuk meg, hogyan szerzett ez a szeretet erotikus tartalmat, mely az idővel egyre csak erősödött. A liturgikus változtatások és az új egyházjogról szóló második részben megismertük, miként lett a halálos bűn elbagatellizálva. A Wojtyla test teológiájáról szóló harmadik részben azt láttuk, hogyan lett a házastársi szeretet és különösen a házassági aktus megdicsőülve, és a „negatív” szexuális vágy súlyossága lekicsinyítve. Megéltük, ahogy Wojtyla teljesen nyíltan és készségesen beszélt nagy nyilvánosság előtt e dolgokról, miközben a tisztátalanság vétkéről alig tett említést. – A következő, 6. részben jutunk majd el a jelenig, Bergoglio Amoris laetitia-jáig.

6. rész: Amoris Laetitia
(forrás: https://traditionundglauben.wordpress.com/ – 2017. szeptember 22.)

III. Bergoglio: Amoris Laetitia

Elsőnek tekintsük át röviden, mit mond az Amoris laetitia a házasságról, a házasságtörésről és a „szexuális nevelésről”.

1. A házasság

a) A házasság önmagában

Az Amoris laetitia exhortáció 80. paragrafusában ezt mondja: A házasság elsősorban „az élet és a szeretet bensőséges közössége”, ami a házasfelek számára értéket jelent, és a nemiség „a férfi és a nő házastársi szeretetének kifejeződése” … Mindazonáltal ez az egyesülés „természetes sajátszerűsége révén a nemzést szolgálja”. E szöveg számára a lábjegyzetben négy hivatkozási pont van megadva: kettő a [fentebb már részletesen tárgyalt] Gaudium et spes dokumentumra, a másik kettő pedig az ezen dokumentum alapján kidolgozott új katekizmusra, valamint az 1983-as új kánonjogra utal.
Bergoglio „buzdítása” tehát szakítva a katolikus Egyház kétezer éves tanításával, a házastársi szeretetet a házasság elsődleges céljának nevezi. Ezen kívül maga a dokumentum további bizonyíték a „zsinati tanítóhivatal” erotizáló tendenciájára. Hogy a házastársi szeretet alatt lényegében szexuális vonzódást kell érteni, azt a 150. paragrafus is alátámasztja, mely „A szeretet erotikus dimenziója” cím alatt kizárólag világi fogalmakkal járja körül e témát.

b) A házasság az önmegtartóztatás és cölibátus vonatkozásában

Bergoglio a házasságot azonos rangra helyezi a szüzességgel és a cölibátussal: a 159 paragrafusban Wojtylát e [fentebb már bemutatott] szavakkal idézi: … a szentírási szövegek „se arra nem adnak okot, hogy a házasság alacsonyabb rendűségét állítsa valaki, se arra, hogy a szüzesség, illetve a cölibátus felsőbbrendűségét képviseljék.”
Összefoglalva: míg Wojtyla hajlik arra, hogy e két életformát egyenrangúnak tekintse, addig Bergoglio e tételt már kifejezetten megállapítja. Ez minden bizonnyal összefügg azzal, hogy a házastársi szexuális kapcsolatnak mindketten nagy jelentőséget tulajdonítanak.

2. Házasságtörés

Nyilvánvaló, hogy az eddigi idézetekben is kifejezésre jutó erotika szelleme az, ami Bergoglionak a házasságtöréssel szembeni elnéző magatartását irányítja.

a) A házasságtörés pártfogolása

A 298. paragrafusban ez áll az újraházasodott elváltakról: „Az egyház ismer olyan helyzeteket, melyekben a házastársak komoly okokból – például a gyermekek nevelése érdekében – az elválás kötelességét nem tudják teljesíteni.” (Familiaros consortio § 84) – És a 329-es lábjegyzetben mindehhez még ezt teszi hozzá: „Sokan, akik az Egyháztól felajánlott megoldást, »a testvérekként való együttélést« ismerik és elfogadják, megerősítik azt a tényt, hogy az olyan helyzetekben, melyekben az intimitás néhány kifejeződési formája hiányzik, ez gyakran a hűséget sodorja veszélybe, és a gyermek is kárt szenvedhet tőle.” (Gaudium et spes)

E szöveg szerint tehát:
i) a házasságtörés megengedett, mégpedig:
ii) mint eszköz egy célhoz: nevezetesen a párok egymáshoz való hűsége és az utódok java miatt;
iii) bizonyos esetben, különösen olyan esetben, melybe „sokan” kerülnek;
iv) állítólag teljes egyetértésben az eddigi tanítóhivatal megállapításaival.

Az igazság ezzel szemben e pontokban a következő:
i) a házasságtörést az Ószövetség 6. parancsa és maga Urunk Jézus Krisztus az Újszövetségben (Mt 19,9; Mk 10,11-12) kifejezetten elítélte. Ezen kívül a házasságtörést Üdvözítőnk az örök életből kizáró, tehát halálos véteknek mondja. Emiatt a házasságtörés egy magától létező rossz, amit semmilyen módon nem lehet igazolni, vagy indokolni;
ii) Szent Pál Róm 3,8-ban kifejezetten kijelenti, hogy a cél nem szentesíti az eszközt, azaz még egy jó kedvéért sem szabad valami rosszat elkövetni;

iii) ehelyütt a szituáció-etika ama elvét hozzák érvül, mely szerint a lelkiismeret azon helyzet szerint, melybe az illető személy került, állítja fel a követendő normát. Csakhogy az Egyház elítélte a szituáció-etikát, és a lelkiismeretet az ítélethozatalra való képességként értelmezi, mely az objektív erkölcsi elveket bizonyos tettekre alkalmazza;
iv) a „buzdítás” szerzői csak kiragadott részeket idéznek a forrásként megjelölt dokumentumokból. Például Wojtyla a tőle idézett beszédben azt mondja, hogy az újraházasodott elváltaknak, amennyiben gyermekeik miatt együtt maradnak, teljes önmegtartóztatásban kell élniük, amennyiben nem ezt teszik, akkor nem szabad áldozniuk. A második részben idézett „zsinati” dokumentum a szexuális kapcsolatot olyan okokból, mint a hűség megőrzése vagy a gyermekek java, csak a szentségi házasságban engedi meg. E két passzázs ilyetén kombinálása, melyből kimarad a 1) a tökéletes önmegtartóztatásra, illetve 2) a szentségi házasságra való utalás, olyan látszatot kelt, mintha az Amoris laetitia „buzdításai” megfelelnének a korábbi tanításnak.

b) A házasságtörők egyházi státusza

A 299. paragrafus kimondja, hogy az „újraházasodott elváltak”, mint az egyház élő tagjai, élhetnek és fejlődhetnek, „és azt tanácsolja, hogy integrálják be őket az egyház közéletébe, például mint kereszt- vagy bérmaszülőket”. Ezzel szemben az Egyház tanítása határozottan leszögezi, hogy a halálos bűnben élők, köztük a házasságtörők, az Egyháznak csak halott tagjai, olyanok, mint az élő fa elpusztult ágai. Emiatt és a rossz példa miatt egyértelműen helytelen, ha a házasságtörők az Egyház nyilvános életében bármilyen tisztséget elvállalnak; ez eddig soha nem volt megengedve nekik.

c) A házasságtörők áldozáshoz való engedése

A 298. és 299. paragrafusokból és a hozzájuk tartozó 329. lábjegyzetből következik, hogy ha a házasságtörés nem halálos bűn, akkor a házasságtörőknek joguk van bekapcsolódni az egyház életébe, tehát szentáldozáshoz is járulhatnak. Van azonban a „buzdításnak” olyan helye is, mely kifejezetten ki is mondja ezt: „[…] egy szabály konzekvenciáinak vagy hatásainak nem szükségszerűen kell mindig ugyanannak lenniük. […] A szentségi rend területén sem, hiszen a megkülönböztetés fel tudja ismerni, hogy egy bizonyos helyzetben nem áll fenn súlyos vétek.” (§ 300 és lábjegyzet 336.)
Mi lehet a házasságtörők számára az a „bizonyos helyzet”, ami megengedi, hogy áldozzanak? Talán az, hogy nincs tudomásuk arról, hogy bűnben élnek? Nem tudják, hogy a házasságtörés halálos bűn? Mindenesetre az Egyháznak soha, semmilyen helyzetben nem lehet az a feladata, hogy attól való félelmében, hogy megbántja a szóban forgó személyeket, tudatlanságban és ezzel bűnben hagyja őket. Az Egyháznak nem az a feladata, hogy elkerülje a hívek megbántását, hanem az, hogy megakadályozza, hogy Istent megsértsék.

3. Szexuális nevelés

Korunkban, amikor az egykor keresztény Európa iskoláit, sőt óvodáit elárasztják a legerkölcstelenebb, sőt kifejezetten beteges, ördögi ú. n. szexuálnevelő-programok, minden nappal sürgetőbbé válik az Anyaszentegyház szigorú beavatkozása – ami azonban nem történik meg, sőt, a hírek szerint ma már a katolikus iskolákban is használják ezeket a programokat [nemrég jelent meg a sajtóban a hír, hogy egy osztrák katolikus óvodában bevezették a gender-nevelést].

Az Amoris laetitia 280.-286. paragrafusai, melyek e címet viselik: „A szexuális nevelés szükségessége” [hogyan viselhet egy egyházi buzdítás ilyen címet, azaz hogyan lehetséges, hogy ilyesmi a tárgya?], semmilyen alternatívát nem kínálnak a mostani világi programokhoz, és pusztán arra szorítkoznak, hogy ezen már használatban levő programok néhány akcentusának bizonyos megváltoztatását javasolják.

Ugyanakkor a szülők nevelő szerepét meg sem említik, élesen szemben azzal az 1995-ben kiadott dokumentummal, mely a szexuális nevelést – azon veszélyekre tekintettel, melyek e téma iskolában történő megtárgyalásából keletkeznek – szigorúan a család feladatának írja elő.
Az Amoris laetitia e passzázsban szinte teljes egészében a házasság másodlagos céljára, a szeretetre koncentrál, mégpedig elsősorban a szexuális értelemben vett szeretetre. Ilyeneket lehet benne olvasni: „Szeretetre, a kölcsönös odaajándékozásra való nevelés” (280 §), annak módjáról, ahogy a „fiatal emberek szeretetüket kimutatják” (284 §).
A dokumentum egyáltalán nem említi a házasságról és a tisztaságról szóló katolikus tanítást. A szexualitást kizárólag pszichológiai módon tárgyalja az erkölcsre való legkisebb utalás nélkül. Amit szerinte el kell kerülni, az nem a bűn többé, hanem inkább szociális vagy pszichés probléma, mint például a „banalizálás és elszegényedés” (280 §), „a kontrollt vesztett pornográfia és a betegességre lealacsonyított szexualitás, mely eltorzította a szeretetre való képességünket” (281-2 §), a „narcisztikus agresszivitás”, „a saját testével és vágyaival való játszadozás” (283 §), „éretlenség” (284 §), „a saját test elutasítása a különbözőségtől való félelemből” (285 §).
Mindeme idézetekből láthatjuk, hogy Bergoglio „buzdításában” a házasságon kívüli nemi kapcsolatot nem ítélik el, sőt, sokkal inkább úgy tűnik, hogy aktívan bátorítanak rá, olyannyira, hogy az ily módon tökéletesen egybevág a világi szexuális-programokkal, melyek már úgyis elözönlötték a nevelő intézeteket. A 280. paragrafusban ez olvasható: „A szexuális ösztönt képezni lehet az önismeret útján és az önfegyelem képességének fejlesztésével, melyek segíthetnek abban, hogy az örömhöz és a szeretetteljes találkozáshoz értékes képességeket teremtsenek elő.” – És a 283.-284. paragrafusokban: „Ezzel szemben fontos, hogy utat mutassunk a szeretetnek különböző kifejeződési formáihoz, hogy ily módon kölcsönös gondoskodáshoz, tiszteletteljes gyengédséghez, gazdag érzéki tartalommal teljes kommunikációhoz jussanak”; „a házasságban történő szexuális egyesülésre, mint a mindent átölelő felajánlás jelére, való előkészületben, mely gazdagabbá válik minden által, melyek megelőzték.”

És valóban, ez az egész rész a gender-ideológiával is kompatibilis, hiszen a szerzők a szexuális nevelést nem csak a fiatalok, de a kisgyermekek számára is ajánlják, és örömmel állapítják meg (280.-281. §): „Azt sem tagadhatjuk le, hogy saját nemünk, legyen az férfi vagy női, nem egyszerűen a biológiai vagy genetikai faktorok eredménye, hanem több elemtől függ, melyeknek a temperamentumhoz, a családtörténethez, a kultúrához stb. közük van […]; De az is igaz, hogy a férfiasság és a nőiesség nem merev kategóriák”. A fejezet azzal végződik (286 §), hogy óva int attól, hogy „a gyermekek vagy lehetőségeik konkrét identitásának valódi fejlődését bárki vagy bármi megcsonkítsa”. [Hihetetlen!]

7. rész: Végkövetkeztetés
(forrás: https://traditionundglauben.wordpress.com/ – 2017. szeptember 29.)

Ennek a tanulmánynak az volt a célja, hogy megvizsgálja, hogyan került a testi vágy, vagy pontosabban a paráznaság, a tisztátalanság szelleme abba a helyzetbe, hogy behatolhasson a mostani hivatalos egyházba. E kérdés megválaszolásához végigtekintettük azokat az új tanokat, melyek az ú. n. II. Vatikáni zsinat alatt és óta jelentek meg az egyházban, vagyis azóta, amióta a bűnbeesett világ szelleme hivatalosan is benyomult a „katolikus” „egyházba”.

E tisztátalan szellemiség összhangban van a szexualitás világ-víziójával, és ez a szellemiség az, ami az Amoris laetitia kezdetű Bergoglio-féle buzdítást ihlette és átjárja. E szellemiség fő jellegzetességei a következők:

A) A szexualitásnak nincs különösebb célja. Egyszerűen kellemes a gyakorlása és eszközül szolgál arra, hogy a szerelmet kifejezze két személy között, akik nem feltétlenül házasok.
Megmutattuk, hogy a Gaudium et spes zsinati dokumentum a házasság céljairól szóló rangsor tudatos megváltoztatásával azonos síkra helyezte a házasság két célját (a gyermeknemzést és a házassági szeretetet). Annak elhallgatása, hogy a házasságnak van egy fő, azaz elsődleges célja, ami a gyermeknemzés, és minden más cél csak ezután következik, azaz másodrangú, bizonyára fordulópontot hozott a házasságról szóló „egyházi” tanításba, és jelzi az Asmodeus démonnak az „egyház” „tanítóhivatalába” való behatolását. – (Lásd a 2. rész eme szakaszát: „Az ú. n. II. Vatikáni Zsinaton ügyes húzással azonos síkra helyezték a házasság két célját (a gyermeknemzést és a házassági szeretetet), szemben a hagyományos katolikus tanítás eladdig konstans tanításával. A domonkos rend generálisa, Browne bíboros, e szavakkal állt fel és figyelmeztette püspöktársait az ülésen: „Caveatis! Caveatis!” (Vigyázat! Vigyázat!), hogy e megfogalmazás elfogadása az Egyház egész tradíciójával való szembenállást és a házasság lényegének eltorzítását jelenti, de szavait a zsinati atyák csak gúnyos kedélyeskedéssel fogadták. Végül heves vita után egy ködösítő kompromisszumos megoldásban egyeztek meg.”)

Az ezen dokumentummal kezdetét vett időszakban a zsinati tanítóhivatal egyre inkább azt oktatta, hogy a házastársi szeretet szexualitás tartalmú, és ezért valójában ez a házasság elsőrendű célja, míg végezetül az Amoris laetitia ezt a vélekedést kifejezetten meg is erősítette.
Eddig a pontig Bergoglio buzdítása csak a már előtte elkezdett változtatásokat, értelmezéseket követi, mindazonáltal a házasságtörés támogatásával még ezeken is túlmegy, és még közelebb kerül a világ szelleméhez, annak minden egoista, önfejű, szemérmetlen, sőt ördögi, a természet rendjét tagadó merészségéhez.

B) A szexualitás korlátozatlanul jó, és tökéletesen szabadon gyakorolható és megbeszélhető
A szexualitás „jóságának” hirdetését nagyban elősegítette az a tény, hogy a „zsinat” óta a bukott emberi természet rendetlen hajlamairól szóló tévedhetetlen egyházi tanítást agyonhallgatják. Ez az agyonhallgatás különösen az új egyházjogban és Wojtyla „test teológiájában” mutatkozik meg. Új még Wojtylánál és Bergoglionál [és Ratzingernél is, lásd utolsó könyvét és interjúit], hogy teljes szabadossággal nyíltan beszélnek a szexualitásról, sőt, Bergoglio ezt még a híveknek is ajánlja, hiszen a modern szexuális-nevelés iskolai programokat is támogatja. (Bergoglio nem habozik nyilvánosság előtt nagy lazasággal még a nemi perverziókról is értekezni.)

C) A szexuális erkölcsöt a hedonizmus alapelvei határozzák meg
Fentebb már szó volt róla, hogy az Amoris laetitia valójában támogatja a házasságtörést, és „a szexualitást kizárólag pszichológiai módon tárgyalja az erkölcsre való legkisebb utalás nélkül. Amit szerinte el kell kerülni, az nem a bűn többé, hanem inkább szociális vagy pszichés probléma”. Ugyanilyen nyugtalanító, hogy egyetlen szó sem esik többé a tisztátalanság bűnéről (akár egyedül követi el ezt valaki, akár mással együtt), következésképpen elítéléséről sem. Valóban, inkább úgy tűnik, mintha Bergoglio frázisaival még bátorítaná is a fiatalokat, és felnőtteket a szexuális életre.

Összefoglalva: Az Amoris laetitia egy különösen súlyos esetben támogatja a tisztátalanságot (vagyis a házasságtörést). A szexualitást a pszichológia fogalmaival analizálja, ami tipikusan a hedonista világszemléletre jellemző. A hívek körében szabados szellemet terjeszt el, és tökéletesen elhallgatja, hogy az Egyház állandó tanítása mindig elítélte a tisztátalanságot.

Egyesek azzal érvelnek, hogy az Egyház idővel megváltoztatta ezekről a dolgokról a véleményét. Csakhogy ilyen nincs: Krisztus Egyháza nem olyan, mint egy emberi intézmény, egy kormány vagy egy cég, mely politikáját mindig a változó körülményekhez igazítja. A katolikus Egyház őr és tanító: őre és tanítója a hitnek és az erkölcsnek, melyek a természetfeletti igazságot alkotják, a Kinyilatkoztatást, a Depositum fidei-t. Az igazság, mint ilyen nem változik, csak tanúságának mélységében és alaposságában; a Kinyilatkoztatást Isten adta, és az Egyháznak a Depositum fidei-t úgy kell mindig továbbadnia, ahogy kapta.
Az igazságot tekintve, mely végső soron Isten maga, az ember számára az alázat, a készség a tanulásra, az engedelmesség, önmaga alárendelése és Isten előtti behódolás a szükséges erények. Az ember azért van a földön, hogy szolgáljon, az ember Legszentebb Urunk szavai szerint „mihaszna szolga” (Mt 25,26), puszta eszköz, mindegy, hogy pápa, király vagy egyszerű laikus. Ha az érinthetetlent, a változtathatatlant és megreformálhatatlant érintik, változtatják vagy reformálják meg, akkor az súlyos következményekkel fog járni…

A jelenlegi állapot

Azokból a különböző megaláztatásokból, melyek az Amoris laetitia-t követték, álljon itt egy példaként:
A család „pápai” tanácsának egyik kiadványa, melynek címe: „A találkahely, az affektív és szexuális képzés projektje fiatalok számára”, amit a lengyelországi világifjúsági találkozón szorgalmasan osztogattak mindenkinek. Ebben a projektben Wojtyla perszonalizmusa találkozik Bergoglio szexuális erkölcstelenségével a (testi) szeretet dicsőítésében, miközben egyetlen egyszer sem említi a halálos bűnt, sem a szülői felelősséget. A dokumentum telítve van erotikával, melyből még a pornográfiát sem hagyták ki.

A „zsinati” szekta tagjai nem ismertetik a hívekkel, sőt még a papnövendékekkel sem, a házasságról, a nemiségről szóló örökérvényű egyházi tanítást. Nagy részük telítődött az erotikának ugyanazon szellemével, melyről készségesen és nyíltan értekeznek. A cölibátus eltörlését követelik, miközben a tisztaság ellen elkövetett botrányaik szinte már az unalomig és undort keltően napról napra sokasodnak.
Itt láthatjuk megint Asmodeus démon működését, a számára legörvendetesebb és végérvényes feladatában: a klérus és az egyházi tanítás megmételyezésében.

Elárulják és ignorálják Istent, és az Általa az emberi természetbe írt elrendelését, nevezetesen:
a) hogy a menny benépesítése számára gyermekeket nemzenek; vagy,
b) hogy Őt teljes önátadással, osztatlan szívvel és természetfeletti irgalmassággal szeressék, tökéletes Rá irányulásban, teljes tisztaságban, vagyis olyan szeretettel, mely Krisztusnak Egyházával való egyesülésének áldottabb, fennköltebb és tökéletesebb jele, mint a házasság – olyan szeretettel, melyről Legszentebb Urunk ezt mondta: „Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent.” (Mt 5,8)

(forrás: https://traditionundglauben.wordpress.com/ – 2017. augusztus 21., 28., 2017. szeptember 4., 8., 15., 22., 29.)

http://www.katolikus-honlap.hu/1701/hazassag.htm

Church Militant: "Magyarország harcol a keresztényüldözés ellen"

Hazánkat és kormányunkat elismerő tudósítás jelent meg a katolikus Church Militant oldalán

Augusztus 17-én az amerikai Church Militant online katolikus televízió és hírszolgálat hazánkat és kormányát elismerő tudósítást tett közzé, amiért Magyarország és a magyar kormány elkötelezte magát abban, hogy meghatározó szerepet vállal a világ üldözött keresztényeinek segítésében.

A kormányzat intézkedéseinek és törekvéseinek köszönhetően a nemzetközi katolikus sajtóban hazánknak rendkívül pozitív megítélése van. Hasonlóan, a 2015-ös családszinóduson való kiállásáért Erdő Péter bíboros atyát is óriási népszerűség övezi.

Az alábbiakban a Church Militant cikkének magyar nyelvű fordítását közöljük, az eredeti cikkben megadott képek és linkek mellékelésével együtt.

2017-08-16_st_stephens_cathedral.jpgAz ország alkotmánya megerősíti a törekvést a keresztény érdekek védelmére

A katolikus Magyarország jó úton van ahhoz, hogy vezetővé váljon az üldözött keresztények megvédésében.

Az elmúlt néhány napban ez a közép-európai nemzet azzal került a címlapokra, hogy közbeavatkozott egy korábbi muszlim megmentéséért attól, hogy vissza kelljen térnie Iránba.

Az iráni színésznő, Aideen Strandsson, csendben megtagadta az iszlámot, miközben még mindig a hazájában élt. Miután egy felvételt látott arról, ahogy egy nőt halálra köveznek, emlékei szerint "abban a pillanatban döntöttem el, hogy többé nem akarok muszlim lenni". Röviddel ezután azt mondta, "álmodtam Jézusról. Közel ült hozzám, és megfogta a kezem."

2014-ben Strandsson Iránból Svédországba menekült, ahol munkavízumért folyamodott és menedéket kért, valamint nyilvánosan meg akart keresztelkedni, hogy megerősítse a kereszténységhez tartozását.

Nemrég azonban, bár Svédország migránsok százezreit fogadta be az elmúlt néhány évben, az ország migránsügyi bizottsága elutasította Strandsson menedékkérelmét. Elrendelték a visszatérését Iránba, ahol "hitehagyóként" börtön vagy halál várhat rá, amiért elhagyta az iszlámot a kereszténységért.

"Nem a mi problémánk, ha úgy döntött, hogy kereszténnyé válik" - mondták a svéd hivatalnokok Strandssonnak.

Magyarország most azzal reagált, hogy megnyitotta a kapuit előtte. "Üldözött keresztényeket befogadni erkölcsi és alkotmányos kötelességünk" - magyarázta a miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt. A lépés a legutóbbi példája annak a növekvő hangsúlynak, amit Magyarország a világ keresztényeinek nehéz helyzetére helyez.

Az Európa szívében elhelyezkedő Magyarország régóta kultúrák kereszteződésében áll. 2015-ben azonban a Közel-Keletről érkező migránsok árasztották el, több menedékkérelmet beadva (174 000-et), mint bármely más EU-tagországban, Németországot leszámítva.

Azév szeptemberében Orbán Viktor miniszterelnök vészriadót fújt a beáramlás következményei miatt, azt írva a német Frankfurter Allgemeine Zeitungban, hogy "Az érkezők egy másik vallásban nevelkedtek, és egy radikálisan más kultúrát képviselnek. A legtöbbjük nem keresztény, hanem muzulmán... Ez egy fontos kérdés, mert Európa és az európai identitás a kereszténységben gyökerezik."

"Vajon nem önmagában aggasztó, hogy az európai kereszténység mostanra alig képes Európát kereszténynek megtartani? Nincs más alternatíva, nekünk pedig nincs más választási lehetőségünk, mint hogy megvédjük a határainkat." - tette hozzá a miniszterelnök.

Orbánt az Európai sajtó rasszistának és idegengyűlölőnek bélyegezte, a kormányát pedig Brüsszel sorozatosan megbüntette, amiért visszautasította az EU migránskvóta-tervezetének elfogadását. A kormánya kitart amellett, hogy a keresztények -- érkezzenek bármely nemzetből is -- sokkal jobban képesek beilleszkedni a magyar társadalomba, mint a muzulmán migránsok.

"Kezdettől fogva" - mondta Semjén egy közleményben - "különbséget tettünk gazdasági migránsok és valódi menedékkérők között."

2016. októberében Orbán Viktor miniszterelnök adminisztrációja létrehozta az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkárságot, a nemében elsőként létrehozott állami intézményt, ami kizárólag azoknak a keresztényeknek a megsegítésére fókuszál, akiket a hitük miatt üldöznek.

Januárban egy a keresztényüldözés témájában Budapesten rendezett nemzetközi konferencián az Emberi Erőforrások országgyűlési államtitkára, Rétvári Bence, arra emlékeztette a résztvevőket, hogy "ma több keresztényt üldöznek szerte a világban, mint Néró római császár uralkodása alatt". A konferencián a kormány képviselői bejelentették, hogy Magyarország az olyan csoportok "központjává és támogatójává" válik, amelyek az üldözött keresztények megsegítéséért dolgoznak.

2012-ben Magyarország új alkotmányt fogadott el. "Isten áldd meg a magyar(oka)t" - így kezdődik, mielőtt elismerően szólna a nemzet első királyáról, Szent Istvánról, amiért az országot keresztény európai állammá tette, ezer évvel ezelőtt.

Török Tamás, a kormány üldözött keresztényeket segítő programjának vezetője megjegyezte, hogy a magyar alkotmány "megerősíti a család és a nemzet fontosságát", és "fenntartja a házasság hagyományos definícióját, egy férfi és egy nő együttéléseként, valamint az élethez való jogot a fogantatástól kezdve". [A magyar alaptörvény továbbra sem ismeri el a magzatok emberi mivoltát, Magyarország ezért változatlanul a világ egyik legliberálisabb abortusztörvényével rendelkezik, évente mintegy 30 000 abortuszban meggyilkolt magzatkorú gyermekkel. - KV szerk.]

"Elismeri a kereszténység nemzetmegőrző szerepét, és azt is kijelenti, hogy általános kötelességünk van a gyengék és szegények megsegítésére" - teszi hozzá. "Magyarországnak számos támadást kellett kiállnia az élet- és kereszténypárti alkotmányáért, ami azonban csak erősebbé és még elkötelezettebb tett minket abban a fogadalmunkban, hogy megvédjük a kereszténységet."

http://katolikusvalasz.blog.hu/2017/08/17/church_militant_magyarorszag_harcol_a_keresztenyuldozes_ellen

Virrasszunk!

Mi, a magyar fajnak egyes tagjai, akik egész éltükön keresztül szolgáltuk a nemzetiség és szabadság angyalát és semmi nem törhette meg szent hitünket, hogy egykor bizonyosan kimondhatatlan nemzeti díszre fog virulni a magyarság, mi ne gyengüljünk gyáva panaszra, habár létünk Istene csak áltatás lett volna is.
Álljunk ki -- keblünket kettôztetett erôre lelkesítve -- mindnyájan a gátra és akár volna most utolsó óránk, akár csak most fakadna nemzeti létünk szebb hajnala: ,,virrasszunk!''...
...Valóban virrasztanunk kell!
Virrasszunk pedig azért, nehogy pompás és hízelgô, de csak csábeszmékkel teljes szavakkal a maga legnagyobb kárára a sokaság a józanság útjából elcsábíttassék!
Virrasszunk, nehogy gyengéinek hízelegve, restségének tömjénezve, vérét felizgatva, indulatosságát felhasználva, álpróféták a közelégedetlenség mérgét a közösség közé hintsék!
Virrasszunk, nehogy hetvenkedések és minden érdekek egymás ellen és tűhegyre állítása által tökéletes forrásnak induljon a magyarság, és az egyesség isten-angyala helyett a viszálykodás ármánya üsse fel köztünk tanyáját!
Virrasszunk, nehogy büntetlenül emelhesse fel parancsoló szavát köztünk a felszínes elbizakodás, s gôgjében büntetlenül ne tiporhassa mindazt, mit a szerényebb, de éppen olyan ôszinte, sôt tán ôszintébb hazafinak keble rejt!
Virrasszunk, nehogy felbôszült garaboncként szilaj erôvel ostoroztassanak honunk külön ajkú népei a magyarság megkedveltetésére, hanem annyira becsülje meg a magyar magamagát és másokat s a csinosodás, értelmi súly és jóízlés annyi bájával fogja magát körül, hogy erkölcsi erôvel vonzza magához a honnak különféle felekezeteit!
Virrasszunk végre, nehogy rögtönzés, minden ok nélkül való gyanúsítás, ijesztgetés, és durva erôszak legyenek a megbecsült hazafiság jelei, hanem csak a tűrnitudás, mérséklet, józan tapintat és mély bölcsesség nyerje bérül a polgári érdemkoszorút!

(Széchenyi könyörgése, Sík: DB, 853)
forrás: magvető lista 2002

Babilon pusztulása

18:2 Leomlott, leomlott a nagy Babilon, és lett ördögöknek lakhelyévé, minden tisztátalan léleknek tömlöczévé, és minden tisztátalan és gyűlölséges madárnak tömlöczévé. 18:3 Mert az ő paráznasága haragjának borából ivott valamennyi nép, és a földnek királyai ő vele paráználkodtak, és a földnek kalmárai az ő dobzódásának erejéből meggazdagodtak.

Feedek
Megosztás
Honnan
websas.hu

MapFree counters! Free counters! Free counters!

HonlaprendszerüNK
 • 45 év szabad garázdálkodása
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Advent-ÚrJövet
 • Afrikai Látnokokat követvén
 • Afrikai Hűség Hőség
 • Afrikai Víz
 • Ahogy kapom, úgy adom!
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – VESZPRÉM
 • Áldott legyen mindörökké az Úr neve!
 • Albert Líra
 • Alföld – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Alvidék-Délvidék, mikor térsz vissza hozzánk? – ZENTA
 • Amarilliszfélék
 • Amerikai Hűség Hőség
 • Amerikai Hűség Hőség – SOPRON
 • Amerikai Látnokokat követvén
 • Amoris Laetitia Háború
 • Andre Lowoa – VESZPRÉM
 • Április
 • Antikrisztus által Irányított Népvándorlás
 • Anzix
 • Anzix
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában etnikai tisztogatású polgárháborúkban
 • Áttekintő irodalmi jelleggel
 • Augusztus
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség – SORPON
 • Ausztrálázsiai Víz
 • Bács-Kiskun – SÜKÖSD
 • Bálványtemplomok, vértanuk vesztőhelye
 • Baranya – MOHÁCS
 • Begóniák
 • Békés – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Borsod-Abaúj-Zemplén – SÁTORALJAÚJHELY
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Bölcsen Okosan Magyaran – ESZTERGOM
 • Bölcsen Okosan Magyaran Természetben
 • Bölcsen Okosan Törpemagyaran – BUDAPEST
 • Bölcsességek
 • Bölcsességek idézetekben
 • Bölcsességek, tapasztalatok, népi kutatások
 • Bölcsességek terjedelmében
 • BTankok
 • Buda
 • Budapest
 • BudaPilisSolt – ESZTERGOM
 • Buzogányvirágok
 • Csongrád – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • December
 • Dél-Alföld
 • Dél – Alföld – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Dél-Dunántúl
 • Dél – Dunántúl – BALATONFÖLDVÁR
 • Délvidék
 • Dezső Líra
 • Dunántúl – BALATONFÖLDVÁR
 • Ébredések, jelenések
 • Egri Érseki Kerület
 • Előbb-utóbb
 • Előre! Győzelemre Fel! – VESZPRÉM
 • Epikus Gyökereink
 • Epikusan A-C Lírailag
 • Epikusan A-E Lírailag
 • Epikusan D-F Lírailag
 • Epikusan F-K Lírailag
 • Epikusan FGIK Lírailag
 • Epikusan G-I Lírailag
 • Epikusan J-L Lírailag
 • Epikusan L-R Lírailag
 • Epikusan LMR Lírailag
 • Epikusan M-O Lírailag
 • Epikusan P-S Lírailag
 • Epikusan S-Z Lírailag
 • Epikusan SZ Lírailag
 • Epikusan T-Z Lírailag
 • Erdély-Csángóföld-Bánát-Körösmező-Máramaros-Székelyföld
 • Erdély-Bánát-Csángó-Körösmező-Máramaros-Székelyföld, mikor térsz vissza hozzánk? – ZSOMBOLYA
 • Erkölcsi Gyökereink
 • Ervin Líra
 • Esti Éjszakák
 • Észak-Alföld
 • Észak – Alföld – NYÍREGYHÁZA
 • Észak-Amerikai Víz
 • Észak-Magyarország
 • Észak – Magyarország – SÁTORALJAÚJHELY
 • Esztergom-Budapesti Érseki Kerület
 • Esztergom-Komárom – ESZTERGOM
 • Esztergom-Vác
 • Eucharisztia
 • Eurázsiai Unió az Európai Unió ellen
 • Európai Hűség Hőség
 • Eurázsiai Hűség Hőség – SOPRON
 • Európai látnok által követvén
 • Európai látnok által követvén
 • Európai Víz
 • Február
 • Fejér – ESZTERGOM
 • Fejezetek
 • Fejezetek
 • Felvidék-Kárpátalja
 • Felvidék, mikor térsz vissza hozzánk? – ZSOLNA
 • Ferenc Líra
 • Figyelmeztetések, üzenetek minden szinten
 • Föld
 • Föld
 • Frank Hűség Hőség – SOPRON
 • Friss Üzenetek a Nagy Figyelmeztetés előtt
 • Frissülés
 • Függtelen Határzár
 • Gábor Líra
 • Gomora Szodoma Technika
 • Gomora Szodoma Technika alapján a Végső Időkbe
 • Gomora Szodoma Technika Ellen a Végső Időkben
 • Gondolkodó Szemlélődő
 • Gyarlóságunk miatt az utolsó háború elkerülhetetlen
 • Gyermeki Hűség
 • GyökereiNK
 • Gyökereink
 • GyökereiNK TöbbEzer Kárpát-medencében – ESZTERGOM
 • Győr-Moson-Sopron – SOPRON
 • Hajdú-Bihar – NYÍREGYHÁZA
 • Hamis Béke
 • Helyreállítás egységben egységért egyben míg élhet… Földkerekségen
 • Heves – VÁC
 • Heves Jeges – SOPRON
 • Himnuszok-dalok településekről
 • Hogyan akartam, de mégse úgy lett
 • Hosszúság – AL-SAFIROV
 • HőseiNK PéldaképeiNK
 • Hűség Hőség
 • Hűség Hőség – SOPRON
 • Ibolyafélék
 • Igazságokat keresek, nem féligazságokat!
 • István Líra
 • Jácintok
 • Január
 • Jász-Nagykun-Szolnok – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Jelenések-Zarándoklások – VÁC
 • Jelenések-Zarándoklások – VÁC
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus Krisztus Dobogó Szíve és Szeretete – SOPRON
 • Jézus Krisztus Urunk Dobogó Szíve és Szeretete
 • József Líra
 • Jövő a Múltból kikövetkeztethető – SÜKÖSD
 • Július
 • Június
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém-Esztergom-Vác
 • Kalitka
 • Kalocsa-Kecskeméti Érseki Kerület
 • Karácsonyi kaktuszok
 • Kard(Gladiátor)virágok
 • Károly Líra
 • Kegyelemteljes Áldásodat kérjük jóságos Uram!
 • Keresztény bizonyságok, életek, történetek
 • Keresztény életek, filmek, történetek
 • Keresztes Imahadjárat
 • Kolon (S)Zala – SÜMEG
 • Kontyvirágfélék
 • Koralkák
 • Közép-Dunántúl
 • Közép – Dunántúl – ESZTERGOM
 • Közép-Magyarország
 • Közép – Magyarország – VÁC
 • Ladik
 • Lajos Líra
 • Latin.Amerikai Víz
 • Lég
 • Lég
 • Legendák, mesék, mondák
 • Liliomok
 • Lírikus Gyökereink
 • Legendás MeseMondaVilág – HERCEGSZÁNTÓ
 • Lélektárs – MOHÁCS
 • Lelkitársaknak, majdnem lelkitársaknak
 • Magasság -VARSÓ
 • Magyarán-magyarul hazánk, nemzetünk, nemzedékünk
 • Május
 • Március
 • Margitvirágok
 • MártírSors
 • MártírSzentSors – SÜMEG
 • MédBabiloni Hűség Hőség – SOPRON
 • Meddig még?
 • Mélység – TRIESZT
 • Messze Távolban
 • Mi hunok 300millióan vagyunk
 • Mihály Líra
 • Munkanapló
 • Muskátlik
 • Nebáncsvirágok
 • Nefelejcsek
 • Nemzeti Imahadjárat
 • Nógrád – VÁC
 • November
 • Nyugat-Dunántúl
 • Nyugat-Dunántúl – SOPRON
 • Október
 • Olajfafélék
 • Olvasó gondolkodó
 • Öntsünk Tiszta Vizet a Pohárba!
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Őrvidék-Gyepüvidék
 • Őszinte alázatos erkölccsel
 • Pálmafélék
 • Pest – VÁC
 • Pesti kerületek – VÁC
 • Pesti Nagykörút
 • Péter Líra
 • Polgárháborús Védelem
 • Pólusharc
 • Pünkösd-ElJövet
 • Római Katolikus – keresztény rádió – ZENTA
 • Rózsák
 • Sándor Líra
 • Segítek, hogy segíthessek!
 • Skandináv Hűség Hőség
 • Somogy, Pannonhalmi főapáti birtoktól napjainkig – BALATONFÖLDVÁR
 • Sopron-Vác-Mohács
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg – NYÍREGYHÁZA
 • Szegfűk
 • Szélesség – TACHOV
 • Szentek köztünk élnek, a múlt róluk beszélnek
 • Szentek köztünk járnak, csodák bennünk élnek
 • Szeptember
 • Szeretve szeretett egységben szép az élet, ha nem adják meg-vissza türelemmel várd a lelkitársad!
 • Szétszaggatott szívek, akik összetalálkozhatnak, ha egymásra figyelnének mennyei segítséggel
 • SzívHang
 • SzívSzólam
 • Szodomán túl Armageddon
 • TABU
 • Tamás Líra
 • Természet Bűnös természetünk ellen lázad!
 • Titkok, amelyre ideje, hogy fény derüljön!
 • Tolna – Mohács
 • TöbbEzer
 • Tulipánok
 • Tűz
 • Tűz
 • Üdvözlet
 • Üzenet
 • Üzenet
 • Üzenet a Kárpát-medence területéről
 • Üzenet a Kárpát-medencén kívülről
 • Üzzed El a Sötétséget!
 • Üzzed El a Sötétséget!
 • Változás
 • Vas – SOPRON
 • Veszprém – SÜMEG
 • Veszprémi Érseki Kerület
 • Vigyázz!
 • Visegrádi Hűség Hőség – SOPRON
 • Víz
 • Víz
 • Zoltán Líra
 • 2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

  2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

  2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

   

  Free counters!

   

  Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: “Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

  Locations of Site Visitors

  Powered by Blogger.hu