palfay-zoltan-hidfo-ru

Katolikus plébánost reklámoz a Soros György által pénzelt 444.hu, és az amerikai tulajdonban lévő Index.hu. A két sajtóorgánum ezúttal is megtagadta vallásellenes nézeteit, hiszen az amerikai külügyi érdekérvényesítés ma már a klerikális vonalra próbál ráépülni.

Ismét egyházi személyt reklámoz a 444.hu vallásellenes-liberális sajtóorgánum; a bizonyítottan Soros György által finanszírozott lap ezúttal a makói plébánosnak adott médiafelületet, aki egy blognak küldött levélben kritizálta a kormány bevándorláspolitikáját, és a magyar egyházi vezetőket – akiknek felrója, hogy nem támogatják egyöntetűen a pápa által képviselt liberális politikát.

ferenc-papa-hidfo-ru

A vallásellenes sajtóorgánum ezúttal szó szerint közölte a plébános hívekkel kapcsolatos aggodalmait: “a hívek szeretnének tisztábban látni, tapasztalta Pálfai Zoltán, ezért összeszedett néhány, általa fontosnak vélt egyházi megnyilatkozást, amik „evangéliumi alapokon állva és az egyház társadalmi tanításának fényében, nem pedig a félelem és az egyoldalú tájékoztatás jegyében közelítik meg a kérdést.”

Immár rutinná vált, hogy a Soros György pénzén futó liberális sajtóorgánum

két keresztényellenes megnyilvánulás közt felmutat példaként egy keresztény egyházi személyt, aki támogatja a közel-keleti migránsok tömegeinek beengedését.

A 444.hu hétfői cikke után azonban az Index.hu is belekapott ugyanebbe a témába; az amerikai tulajdonban lévő liberális lap annak problematikájával foglalkozott, hogy a magyar egyházi vezetésben a pápa által képviselt liberális politika és a kormány bevándorláspolitikája közt húzódó éles törésvonal van.

Ez a törésvonal azonban egészen máshol húzódik, hiszen a határzárat a magyar választók demokratikus többsége támogatja – tehát egy legitim döntés a kormány részéről -, míg a határok nyitva hagyását egy amerikai milliárdos (Soros György) pénzén futó, vagy nyíltan amerikai kézben lévő lapok propagálják.

John Kerry amerikai külügyminiszter április végén Houstonban, a Rice University rendezvényén beszélt arról, hogy az Egyesült Államok a világ minden egyes országában fokozza az amerikai diplomaták vallással kapcsolatos képzését, és az amerikai nemzetbiztonsági érdekérvényesítés részeként kapcsolatokat épít a helyi vallási vezetőkkel. Kerry egyértelműen kijelentette, hogy ez a törekvés “biztonságosabbá teszi Amerikát”, és a vallási irányú kapcsolatépítés az amerikai nemzetbiztonsági szolgálatok egyik prioritásává válik.

Az amerikai külügyminiszter kijelentését követően Magyarországon is ébredezni kezdtek a kormányellenes egyházi személyek, akik emellett feltűnően gyakran médiafelületet kapnak a liberális sajtóorgánumokban. Május közepén, alig két héttel John Kerry beszéde után Fabinyi Tamás evangélikus püspök Simicska Lajos újságában, a Magyar Nemzetben nyilatkozott a korrupció elleni harc fontosságáról. Fabinyi akkor felszólította az eddig “alvó” kormányellenes egyházi személyeket, hogy ébredjenek, és aktívan vegyék ki részüket a korrupció elleni harcból – felhívását pedig az összes liberális sajtóorgánum kritika nélkül leközölte. Az Index később egy a Nol.hu által közölt híranyag kapcsán sem a világi ügyekbe beavatkozó bigott papokról beszélt, hanem kritika nélkül médiafelületet adott egy kormányellenes egyházi vezetőnek.

Június 27-én az Origo számolt be arról, hogy az Index.hu-t egy amerikai üzletember, John Michael McNutt vásárolta meg. Az amerikai tulajdonban lévő lap láthatóan teljes mértékben követi a John Kerry által kijelölt irányt, és minden egyházi személyt pozitív karakterként mutat be, aki kormányellenes véleményt fogalmaz meg, és/vagy támogatja a bevándorlást. Ugyanez igaz a 444.hu és más liberális sajtóorgánumokra is, melyek szintén John Kerry “útmutatását” követően kezdtek a bevándorlást támogató, vagy épp az amerikai nagykövetség korrupcióellenes tematikáját átvető egyházi személyeknek propagandafelületet adni.

A liberális lapok alkalmazottai ezzel feladták saját elveiket, hiszen elfogadták, hogy az egyház beleszólhat a közügyekbe, és aktívan részt vehet a közélet formálásában. Amellett, hogy ezzel szembe köpik saját olvasóikat – akiknek eddig azt mondták, hogy minden vallás a sötét középkor maradványa -, nemzetbiztonsági aggályokat vet fel, hogy az amerikai külügyminiszter által mondottakat követően sorban aktivizálódnak kormányellenes egyházi személyek, és az amerikai kézben lévő sajtó rendszeresen megjelenési felületet biztosít nekik.


http://www.hidfo.ru/2016/09/amerikai-penzert-akar-meg-is-keresztelkednek-a-liberalisok/