Hamis Béke

„Jézusom, bocsásd meg nekem mindazt a fájdalmat, amit Testednek, Igédnek és Istenségednek okoztam.”

Európa kapitulációjának kezdete, eltűnnek a keresztek Norvégiában a migránsok miatt

A Norvég Bevándorlási Igazgatóság azt kérte az egyházaktól, hogy a migránsok vallási meggyőződésére tekintettel távolítsák el a kereszteket, valamint a Jézust ábrázoló festményeket.

kr

A Norvég Bevándorlási Igazgatóság 30 ezer menekült elszállásolásán dolgozik. Ehhez pedig segítségül hívta a civil szervezeteket és az egyházakat – írja a norvég The Local. Az egyházi befogadóktól azt is kérte az igazgatóság, hogy a migránsok vallási meggyőződésére tekintettel távolítsák el a kereszteket, a Jézust ábrázoló festményeket és minden egyéb vallási szimbólumot.
A hírportál szerint a “vallásilag semleges” helyek kialakítására vonatkozó felhívásnak szinte minden keresztény felekezet eleget tesz, egyetlen egyház kivételével.
Az Evidence of Faith gyülekezet vezetője, Rune Edvardsen azt nyilatkozta a norvég TV2 riporterének, hogy a központi nagykereszt a helyén marad. Facebook posztjában is megerősítette döntését: mivel a javaslatnak nincs semmi értelme, minden a helyén marad, de a legnagyobb szeretettel várják a menekülteket.
Más keresztény közösségek ugyanakkor üdvözölték a döntést, és helyeslik a keresztény jelképek eltüntetését a migránsokra való tekintettel. A Norvég Missziós Közösség vezetője, Jelte Smith szerint a bevándorlók nem foglalkoznak azzal, milyen jelképek veszik körül őket, mégis eltávolítják a központjukról a szimbólumokat.
A bevándorlási igazgatóság szóvivője szerint ez nem a kereszténység ellen irányul, mivel az összes vallás szimbólumának elrejtését kérik a befogadóktól, egyszerűen csak nem szeretnék megbántani a bevándorlókat.
(atv)

Steve Jobs utolsó szavai

Az üzleti világban elértem a siker csúcsát. Mások szemében az életem maga siker megtestesítője.

Ugyanakkor, a munkától eltekintve, kevés örömöm van. A legvégén a vagyon csak egy olyan tény, amihez ugyanúgy hozzászokunk.

 

12274226_1665284517063664_1570655370837022960_n

 

Ebben a pillanatban, a betegágyon fekve és visszaemlékezve az életemre, felismerem, hogy mindaz a gazdagság és elismerés, amire annyira büszke voltam, elhalványul és jelentéktelenné válik, ahogy egyre közeledik a halál.

A sötétségben látom az életben tartó gépek zöld fényeit és hallom a búgó hangjukat, egyre közelebb érzem a halált.

Most már tudom, amikor elegendő vagyont halmoztunk fel, mely élethosszig kitart, más dolgokat kellene keresnünk, amelyeknek nincs köze a vagyonhoz.

Valami sokkal fontosabbat:

Talán kapcsolatokat, talán művészetet, talán fiatalabb korunk álmait...

 

A vagyon folyamatos üldözése csak egy önmagából kifordult személyt hoz létre belőlünk, amilyen én is vagyok.

Isten adta képességünk érezni mindenki szívében a szeretetet, nem pedig a vagyon által előidézett illúziókat.

Az életem során megszerzett vagyont nem vihetem magammal.

Amit magammal vihetek, az csak a szeretet által kiváltott emlékek.

Ez az igazi gazdagság, mely követni fog, elkísér, erőt és fényt ad.

A szeretet ezer mérföldeket képes utazni. Az életben nincsenek határok. Menj, ahova akarsz. Érd el a magasságot, amit el akarsz érni. Minden ott van a szívedben és a kezeidben.

Melyik a világ legdrágább ágya? - A beteg ágya.
Alkalmazhatsz valakit, hogy vezessen helyetted, csináljon neked pénzt, de nem vehetsz rá senkit, hogy viselje el a betegségedet helyetted.

Az anyagi dolgokat megtalálhatjuk, ha elvesznek. Egyetlen dolog van, amit nem találhatunk meg, ha elvesztettük - az Életet.

Amikor valaki bemegy a műtőszobába, észreveszi, hogy van egy könyv, aminek az olvasását még nem fejezte be - "Az egészséges élet könyve".

Bármely szakaszában is vagyunk pillanatnyilag az életünknek, egyszer majd szembesülünk azzal a nappal, amikor behúzzák a függönyt.

Gondosan őrizd a szeretetet a családodért, a szeretetet a házastársadért, a szeretetet a barátaidért...

Bánj jól magaddal. Törődj másokkal.

Köszönet a fordításért Borsos Bencének!http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/igazsag-kutatasa/tanulsagos-toertenetek/3686-steve-jobs-utolso-szavai

„Miközben a metál rajongók az ördög iránti rajongásukat nyilvánították ki, az ördög válaszolt, ahogy ezt az ördög mindig teszi: halállal és pusztítással”

2015. január 26-án került fel a honlapra az „Isten nevét hiába ne vedd” – Istenítéletek című cikk a január első hetében Párizsban történt merénylettel kapcsolatban. Ebből való a következő idézet: »Régen a keresztények életük minden pillanatában megtapasztalták Isten jelenlétét, a mindennapi történések pedig segítségükre voltak hitük elmélyítésére. Ilyenek voltak azok a megrendítő tragédiák, melyek egy-egy nyilvános vétkest sújtottak, és amiket ezért a nép – joggal – „istenítéletnek” tartott, szent félelemmel szemlélt és megőrzött emlékezetében. … Nos, aki vette magának azt – a mai internetes világban tényleg aprócska kis – fáradtságot és utánanézett a párizsi merénylet okainak, az nem tud másra gondolni, csakis isteni ítéletre: A Legméltóságosabb Szentháromság, Isten, Jézus Krisztus, Isten Anyjának ez a sorozatos – a legutolsó most karácsonykor –, és az ocsmánynál is ocsmányabb kigúnyolása, csakúgy, mint a Szentlélek elleni bűn a megbocsáthatatlan vétkek közé tartozik.«
A helyzet most is ugyanaz, mint 10 hónappal ezelőtt: Ezért most is érdemes utána nézni, hol is csaptak le a merénylők a legnagyobb erővel, elsősorban kik is voltak azok, akik közül a legtöbben meghaltak.

Én először Roberto de Mattei november 19-i kommentárjában, melynek címe: »Téves harc az iszlám ellen – Párizsban a „Kiss the Devil” hangzott fel éppen, amikor a vérfürdő megkezdődött« lettem figyelmes a következő adatokra:
»Az irgalmasság nagy keresztény erény. Mindazonáltal leválasztva az igazságosság és a rettenthetetlenség erényétől, a kapituláció laicista kultúrájának egyházi verziója lesz belőle. Ez a kultúra ma minden kulturális és erkölcsi aberráció akceptálásában fejeződik ki, sőt odáig megy, hogy még a sátánizmus felé is megértést tanúsít. Sok fiatal – talán nem is tudatosan – a rockkoncerteken hódol a sátánizmus kultuszának. Szimbolikus nemezis, hogy a Bataclan klub színpadán éppen a Kiss the Devil számot játszották, amikor a terroristák elkezdték a lövöldözést.«

Az angol nyelvű honlap: http://www.nowtheendbegins.com/paris-concert-crowd-was-singing-kiss-the-devil-the-moment-terror-attacks-began/ cikkében – a lövöldözésről készült fotógaléria mellett – megtalálható a kérdéses „dal” szövege is, aminek összefoglalása magyarul így hangzik: „Ki szereti az ördögöt? Ki énekli az ő énekét? Ki szereti az ördögöt és az ő énekét? Én szeretem az ördögöt! Én éneklem a dalát! Ki csókolja az ördög nyelvét? Én csókolom az ördögöt és a nyelvét.” – A fellépő amerikai zenekar neve pedig ez: Eagles of Death Metal (a halál metál sasai) A fenti képen a legújabban megjelent lemezeik borítója látható.

Az angol honlap cikkében ilyeneket ír: »Amikor azok az emberek meghaltak, átmentek az ördögről való énekléstől az ördöggel szemtől szembe való találkozásig. Az Eagles of Death Metal rajongói éppen az ördögöt dicsőítették, amikor a vérfürdő elkezdődött.
„Józanok legyetek és vigyázzatok, mert ellenségtek, a sátán, mint ordító oroszlán körbejár, keresvén kit elnyelhessen.” (1 Pét 5,8)
A második képen, ami közvetlenül a vérfürdő előtt készült a klubban, az emberek a sátáni „ördög szarvat” mutatják. … Miközben a metál rajongók az ördög iránti rajongásukat nyilvánították ki, az ördög válaszolt, ahogy ezt az ördög mindig teszi: halállal és pusztítással.«

A szerző cikkét Szent Pál figyelmeztetésével zárja: »Az őr világot kért, berohant, és remegve Pál és Szilás elé borult, aztán kivezette őket s megkérdezte: „Uraim, mit kell tennem, hogy üdvözüljek?” „Higgye Jézus Krisztusban és üdvözülsz te is, a tieid is!” (ApCsel 16,29-31)

A magyar televízió párizsi tudósítója arról számolt be, hogy az áldozatok hozzátartozói milyen felhívásokat tettek közre az interneten: az egyik a Rollings Stones kérte fel, hogy a temetésen énekeljenek, a másik graffitisokat, hogy halottuk koporsóját mázolják tele stb.

A következő részlet egy e-mailben köröztetett cikkből való: »S a nép lélekben ujjongva, mert nem ő lett az áldozat (egyelőre), fejvesztve rohangál mécsessel a kezében, francia trikolórral helyettesítve önmagát a közösségi internetes oldalon, mert az efféle tömeghisztéria mindig a kedvére való volt. Most „igazán” részt vehet a nemzetközi politikában, s együtt mutathatja ki szolidaritását… ami persze nem szolidaritás, hanem a tespedtség és a kényelem, az egyhangúság felpezsdítése, a jólét féltésének kinyilváníthatósága a számára. Valami történt végre a szürke hétköznapokban, más halt meg, nem ő… A televíziós csatornák és a lapok remekül irányítják ezt a tömeghisztériát, elterelvén a figyelmet a valóságról, az okozókról, a bűnösökről, az idióták brüsszeli dáridójáról.
Jó példa volt erre a párizsi megemlékezés, amikor könnyek között rakosgatták le a megemlékezés virágait és mécseseit a riadt gallok, s amikor valami eszement petárdát durrantott, akkor egymást taposva menekült a hős francia társadalom, letaposva virágokat és mécseseket, mentve tyúkszaros életét, ahelyett, hogy a hang irányába vette volna az útját a megemlékező tömeg, és eltaposta volna a vélt elkövetőt… Gyáva, ócska, tunya csürhévé degradálódott Európa, amely tudatlan tömeget az idióták arra irányítanak, amerre a kedvük tartja.«

Bár a szöveg kissé erős, de nagyonis találó és igaz. De főleg azért fontos, mert rávilágít, hogy a mai emberek semmilyen figyelmeztetést nem szívlelnek meg, semmi nem késztetheti rá őket, hogy végre magukba szálljanak, és elgondolkozzanak a miérteken.

Minden szörnyűség mellett, valójában valami nagy bizakodásfélét is rejt magában ez a történet: Isten keze elsősorban ott engedi teljesen szabadjára a gonosz munkálkodását, ahova a gonoszt hívják – erre figyelmeztet a fenti angol cikk szerzője is, azaz, hogy mi ne legyünk még véletlenül sem ilyenek, ne hagyjuk magunkat még jóhiszeműen sem félrevezetni.

http://katolikus-honlap.hu/1502/parizs3.htm

Égi Édesanyánk üzenete 2015. november 25-én Medjugorjéból

Veszélyben a béke

Medjugorje, 2015. november 25.

"Drága gyermekek! Ma mindnyájatokat hívlak: imádkozzatok a szándékaimra. Veszélyben van a béke, ezért gyermekeim, imádkozzatok és legyetek a béke és a remény hordozói ebben a békétlen világban, ahol a sátán támad és minden módon megkísért. Gyermekeim, legyetek erősek az imában és bátrak a hitben. Veletek vagyok és közbenjárok mindnyájatokért Fiamnál, Jézusnál. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra."


Múlt havi üzenetében Szűz Mária arra hívott bennünket, hogy imádkozzunk azokért, akik keményszívűvé váltak hívására. Arra is figyelmeztetett bennünket, hogy mennyire nem vagyunk tudatában azoknak az ajándékoknak, amelyeket Isten az Ő jelenléte által ajándékoz nekünk. Hihetetlen, mégis igaz az, hogy az ember képes elfelejteni Teremtőjét. Vakká válhat, és már többé nem látja azt, hogy Isten nélkül nincs bennünk élet, biztonság és béke.
A Szűzanya jó édesanyaként, bár felvétett a mennybe, mégis velünk él, velünk jár és átéli minden szenvedésünket, békétlenségünket és félelmeinket. Tudatában vagyunk a béke veszélyezettségének úgy a nemzetek között, mint emberi kapcsolatainkban. Szinte nincs az emberi történelemnek olyan időszaka, amikor nem volt háború. A föld, amelyen élünk tele van igazságtalansággal, könnyel, az ártatlanul megöltek kiontott vérével. És pontosan erre a mi földünkre jött el Isten a názáreti Jézus emberi alakjában. Ő eljön hozzánk és arra hív, hogy kövessük Őt, mert csak így léphetünk ki a gyűlöletből, a pokolból és a rosszból. Ő elküldi hozzánk édesanyját, aki fáradhatatlan és végtelenül türelmes velünk. Ő szól és hív akkor is, amikor sokan zárkózottak és keményszívűek maradnak. Minden rossz ellenére Isten szereti ezt a világot, szereti az embert. És az ember iránti nagy szeretetében nem kívánta elvenni szabadságát. Az ember szabadsága iránt Isten tehetetlenné tette önmagát. Isten mélyen tiszteli az ember szabad akaratát.
Szűz Mária beszél a mi szabadságunkról, arra biztatva bennünket, hogy döntsünk Isten mellett, amellett, ami örök, igaz, igazságos és becsületes. Hosszú évek óta szeretné felébreszteni szívünket, imára buzdítva bennünket. Szent Jakab levelében a következőket olvassuk: „Igen hathatós az igaz ember buzgó könyörgése (Jak 5, 16). Nem létezik más út és más mód, amely által eljuthatunk a békéig és legyőzhetjük a sátáni kísértéseket. A sátán mindig békétlenséget, háborút, félelmet és bizonytalanságot akar. A fa a gyümölcseiről ismerszik meg.  Ugyanígy a gyümölcseiről ismerjük meg azt, milyen lélek vezeti az embert, vagyis milyen lélek számára nyíltunk meg. Mindig van lehetőségünk választani a jó és a rossz között, dönthetünk arról, hogy Isten mellé állunk vagy szembe fordulunk vele.
Legyetek erősek az imában és bátrak a hitben – mondja Szűz Mária. Jézus is tanított bennünket imádkozni. Ő nem azt mondta, hogy imádkozzátok a „Miatyánkot”, hanem, hogy „így imádkozzatok…” Ez pedig azt jelenti, hogy szüntelenül imádkozzatok, mindig legyetek nyitottak közelségemre és jelenlétemre. Bátornak lenni a hitben azt jelenti: nem engedjük meg életünk során, hogy a kísértés vagy a keresztünk elbátortalanítson bennünket. Jézus nagy dolgokat ígért azoknak, akik hisznek neki. Rajtunk áll, hogy elindulunk-e Jézussal, engedelmeskedünk-e Szűz Mária hozzánk szóló szavának. Elég csak dönteni az elindulás mellett és a nap folyamán időt találni az imára, amelynek során Istennel beszélgethetünk. Tarts ki az ilyen imában, tápláld azt Isten Igéjének olvasásával, és sikerül majd legyőznöd a sátáni kísértéseket és megélni Isten jelenlétét.
Ima
Szűz Mária, a hit Édesanyja! Te, aki hűséges maradtál Isten ígéretéhez és szavaihoz, a legnehezebb pillanatokban is járj közbe értünk. Ne hagyj el bennünket akkor sem, amikor mi eltávolodunk tőled és elfelejtjük jelenlétedet. Ne hagyj el akkor sem, ha szívünk érzéketlenné válik édesanyai jelenlétedre. Te boldog vagy, mert hitted, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neked. Imádkozz velünk és értünk, hogy le tudjuk győzni a sátán kísértéseit és támadásait. Te ismered legjobban a hit kísértéseit, mert magad is átélted azokat és előrehaladtál a hit útján.
Neked ajánlok Mária, Édesanyánk minden nemzetet és helyet, ahol háború van, és mindazokat, akik gyűlöletben élnek. A Te kezedbe helyezem életünket, családjainkat, hogy az a béke uralkodjon benne, amely az ima által az Úrtól érkezik. Közbenjárásodra add, hogy megszülessen szívünkben a döntés, hogy teljes szívvel elfogadjuk hívásodat és növekedjünk a hit útján. Ámen.
fra Ljubo Kurtović
fordította: Sarnyai Andrea

Hollande: „Meg fogjuk védeni az értékeinket!” – Mely értékeket, elnök úr?

Marcel de Berliat kommentárja a november 13-i eseményekhez

„Meg fogjuk védeni az értékeinket!”, jelentette ki Franciaország elnöke, Hollande a párizsi november 13-i merényletek után. Szó szerint ugyanezt mondta aztán Obama, Cameron, Merkel és más országok állam- és kormányfői. Olaszország miniszterelnöke, Renzi úgy vélte, hogy a győzelem biztosan a nyugaté lesz, mert a nyugat értékei helyesek és jók. Ezek után jogos a kérdés: Mely értékekről beszélnek az elnökök?

Amióta 5 évesen beírattak az iskolába, egyfolytában csak azt hallom, hogy nincsenek abszolút értékek, hogy az értékek csak nézőpontok kérdései, hogy a legnagyobb gaztett az igazság szót nagy betűvel írni, hogy nincs szükség arra, hogy bizonyosságokat keressünk vagy képviseljünk, mert sokkal fontosabb, hogy kétségeink legyenek, ez tesz élővé, ez bizonyítja a kritikus szellem meglétét, és tesz leginkább szimpatikussá, mert a bizonyosság a zsarnoki, sőt fasiszta ideológiák csalhatatlan jele, melyek egyenesen diktatúrákba vezetnek.
És most egyszercsak ugyanazoknak a személyeknek a szájából, akik eddig óvtak bennünket az értékektől, azt halljuk, hogy hirtelen abszolút értékeink lettek, amikkel és amikért háborúba kell vonulnunk? Ha azonban – ahogy eddig tanították – az egyetlen nagy igazság az, hogy nincsenek értékek, akkor nem erről kellene mindenkit meggyőzni? Nem kellett volna legalább azokat a terroristákat erről meggyőznünk, akik szüleik vagy nagyszüleik általunk engedélyezett bevándorlása után már köztünk születtek és a mi köztársaságainkban nőttek fel a mi oktatási rendszerünk és a mi, általunk oly nagyra becsült kételkedésre nevelés nagyfokú élvezetével?

Ezért egészen komolyan kérdezem: Mely érékekre gondol Ön, tisztelt elnök úr? Ezt a kérdést azon képek láttán teszem fel, melyek előttem vannak: Fiatalok képei, akik élni akartak és november 13-án este az életükért futottak. Egy kérdés, amit azon értelmetlen szóvirágok tömegei miatt is teszek fel, amelyeket ezen események óta az Ön politikusi szájából végig kellett hallgatnom. Vagy Ön nem tartozott azok közé, akik kiverték belőlünk az értékeket, most pedig, november 13. óta, megállás nélkül az „érték” szót hangoztatják?
Liberté, fraternité, égalité, mondta Obama. Hogy mindenki értse, végülis a francia forradalom már 226 évvel ezelőtt volt, a francia miniszterelnök, Manuel Valls kiegészítette: „Szabadság és emberi jogok.” Pontosan.
A probléma csak az, hogy ez az állítólagos „egyenlőség” és annak joga, hogy bárki bármit képviselhessen, azonnal feloldhatatlan válságba kerül, ha valaki meg akar ölni engem. A gyilkossághoz való jog is a szabadság alá tartozik? Vagy talán a véleményszabadság alá? Ez egyike a mi „abszolút” értékeinknek, amik a valóságban ugye nincsenek is?
Jog a gyilkoláshoz? De hiszen pontosan ezt engedtük meg 40 évvel ezelőtt többé-kevésbé minden nyugati országban. Többé-kevésbé kíméletlenül, gátlástalanul, korlátlanul öljük saját gyermekeinket. Ráadásul az elmúlt években az eutanázia legalizálásával még a halálvágyat is megerősítettük. A „szelíd halál”, a „magunk meghatározta halál”, az „édes halál” utáni vágyat.
És most mégis jajgatunk, hogy valami iszlám halál-mániákusok a mi halál-módszereinkhez még további ölésvariációkat tesznek hozzá? A perverzió csavarvonalai jól összepasszolnak, és ha nem fogjuk fel, hogy a kétség „értékében” akarunk-e megfulladni vagy tényleg valódi és ezért abszolút értékeink vannak, akkor összezavarodunk.

Komolyan fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy értékeink valóban azok-e, amelyeket az amerikai újságíró, Gareth Whittaker e napokban a következőképpen írt le: Az értékek ezek: „A földi életet ezer formában élvezni, egy csésze illatos kávét inni, egy ropogós, vajjal kent croissant enni, fesztelenül mosolygó szép nőket rövid szoknyában megcsodálni és ehhez illatok, parfümök, borok, kemencemeleg péksütemények százait, és a jogot, hogy semmilyen istenben ne kelljen higgyünk, flörtölhetni, cigarettázhatni, házasságon kívüli kapcsolatokat élvezni, szabadságra menni, könyveket olvasni és ingyen iskolába járhatni.” – Igaza van Whittakernek, ez lenne minden? „Értékeink” valóban a kis-, közép- és nagypolgárok hedonizmusának a védelméből állnak, amiket ki-ki a saját pénztárcája szerint többé-kevésbé bőségesen élhet ki? Valóban a polgári lét kis, hitvány, olykor vacak és lopott élvvágyai képezik azokat az „egyetemes értékeket”, melyekért élni és halni kell? Melyekért valakinek, vagyis nekünk háborúba kellene vonulnunk? Ez nyilvánvalóan túl kevés; és ezért mérsékelt az a lelkesedés, hogy álöltözetben, fegyverrel a kézben kivonuljunk azzal a szándékkal, hogy öljünk vagy minket csonkítsanak meg.

… Még egyszer kérdezem: Igen tisztelt elnök úr, nem kellene akkor nekünk multi-kulturális barátainkat, fivéreinket, ezeket a legalábbis per definitionem saját közreműködésük nélkül (állítólag) „jobb” embereket ezen polgári örömeinkről és élvezeteinkről szintén meggyőzni, és velük is megértetni, hogy ezek a valódi és egyedül abszolút értékek? Nem kellene a párizsi migráns-gettót, multi-kultúránk e gyöngyszemét és mintadarabját és az egész világ összes hasonló negyedét ezen alacsonyrendű szellemiségünkkel megtöltenünk? – és így a világ „paradicsommá” válhatna.
De hát nem pontosan ezt tesszük megállás nélkül? És nem pont ezzel vallottunk könyörtelenül kudarcot? A migráns-negyedeink nem ily módon váltak áthághatatlan gettókká? Nem ezért alakultak ki párhuzamos világok? Nem pont hedonizmusunk üressége tette még ocsmányabbá e gettókat annál, mint amilyenek már eredetileg is voltak?
A modern politikát azonban gyávaság jellemzi, ami miatt képtelen saját kudarcát beismerni. A politikusok mindent tudnak és mindenre képesek, bármilyen területen el tudnak vezetni minisztériumokat, ma itt, holnap ott hoznak döntéseket.

Pedig lenne egy másik út, „nyugati” országaink kedves elnökei (mit is jelent valójában „nyugati”, mit jelöl ma még ez a szó: „nyugati”?): Elgondolkodhatnánk azon, vajon vannak-e még értékeink, valóságos értékeink, olyanok, melyeket nem kell szégyenkezve idézőjelben leírni. Talán gondolatban az ellenkező, a visszafelé vezető útra kellene térnünk, azt keresve, amit ezen az úton valamikor nyilvánvalóan elvesztettünk. Elsőként talán azt a kérdést tehetnénk fel, hogy honnan erednek emberi jogaink, azon jogok, melyeket állandóan hangoztatunk, melyek általános érvényét azonban éppen mi ástuk alá az elmúlt években azáltal, hogy új „jogokat” fűztünk hozzájuk és a meglévő jogokat korlátoztuk. Csakhogy az „Abszolúthoz” nem lehet hozzányúlni. Miközben újat akarunk hozzáadni, azt kockáztatjuk, hogy mindent elveszítünk.
Ha tovább követjük ezt a szálat, és azt vizsgáljuk, honnan jöttek a jók, a megbízható adalékok, akkor egyszer csak meg fogjuk állapítani, hogy 1789 előtt volt egy idő, és amit mi a forradalomból származó jónak tartunk, nem újdonságként hullottak alá a látható égből. És talán azt is felfedezzük, hogy létezik egy láthatatlan ég is, és hogy a világ sötétségébe nem az 1789-es forradalmárok hozták be a fényt, hanem a világosság, ami ezt a világot fénnyel tölti be, több mint 2000 évvel ezelőtt született, szó szerint született egy asszonytól, nem pedig valamilyen barikád puskacsöveiből.
Ezen az úton kikerülhetetlenül fel kell ismernünk, és tényleg fel is ismerjük, hogy a halál kultúráját ki kell cserélnünk az élet kultúrájára, ha azt akarjuk, hogy jövőnk legyen, és ha emberek akarunk maradni, akik a valóban humánust magukban felismerni és érvényesíteni akarják.
Kénytelenek leszünk gyökereinkkel foglalkozni, azokkal, amelyekről azt gondoltuk, hogy megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy lecsatoljuk magunkról, mert sok pénzt akarunk szerezni, hogy azt, ami akarunk, meg tudjuk venni. De azt, ami igazán számít, nem lehet megvásárolni.
Tehát újra szabaddá kell tennünk görög és római gyökereinket, de mindenekelőtt keresztény gyökereinket, melyek ellen mi – melyek ellen Ön, tisztelt elnök úr – olyannyira harcoltunk. Revideálni kell nézőpontunkat, és meg kell kérdőjeleznünk szkeptikus nagyképűsködésünket és álszent kételkedéshez való hajlamunkat.

Újra meg kell keresnünk az igazságot. Ha nem egészen ismerjük fel, akkor az nem az igazságon múlik, hanem saját korlátainkon. Vegyük John Lennon Imagine című dalát, amiről valaki Párizsban a merényletek után úgy vélte, hogy le kell játszania. Az események után végérvényesen dobjuk szemétre ezen hamis utakat, mert amit az Imagine képvisel, az pontosan a halálosan megbukott hedonista relativizmus. [Elrettentésül itt a szöveg: Képzeld el, hogy nincs mennyország; Könnyű, ha megpróbálod. Se pokol alattunk, Fölöttünk csak az ég. Képzeld el az összes embert, aki csak a mának él. – Képzeld el, hogy nincsenek országok. Ez nem is olyan nehéz. Semmi, amiért érdemes lenne ölni vagy meghalni. És nincs vallás se. Képzeld el, hogy az összes ember békében él. – Talán azt mondod, hogy álmodozó vagyok. De nem én vagyok az egyetlen! És remélem, hogy egy nap te is csatlakozol hozzánk. És az egész világ egy lesz majd. – Képzeld el, hogy nincs tulajdon többé. Kíváncsi vagyok, hogy ezt meg tudod-e tenni. Se kapzsiság, se éhség. Egy emberi testvériség. Képzeld el, amint az összes ember egyszerűen csak osztozik a világon! – Talán azt mondod, hogy álmodozó vagyok. De nem én vagyok az egyetlen! És remélem, hogy egy nap te is csatlakozol hozzánk. És az egész világ egy lesz majd.]
Képviselni, védelmezni és szükség esetén harcolni és meghalni csak olyan értékekért lehet, melyeket nagybetűvel írunk, és amelyeknél bizonyos tiszteletet érzünk. Csak arra érdemes dolgokért lehet harcolni. De mi ér többet, mint az igazság?

Adjuk fel tehát az üres frázisokat és jelszavakat, és gondolatainkat és szavainkat érdemes, igazi és ezért örök tartalmakkal töltsük meg. Állítsuk fel ismét az élet kultúráját, töltsük meg életünket valódi élettel, hiteles élettel, és akkor a párizsi merénylet fiatal áldozatai nem haltak meg hiába. Mert most ők azok, akiket, tisztelt elnök úr, semmitmondó, álságos szavaival minden nap újra lemészárol.

Az igazság egy személy, aki 2000 évvel ezelőtt született és világosságot hozott egy sötét világba. Sokan ügyködnek ezen fény kioltásán. Önök azonban őrizzék ezt a fényt, hogy megint világosság legyen ebben a világban, valóban világosság, és nem csak olcsó fényesség, amit kispolgári létünkben az áramszámla pontos megfizetésével magunknak nyújtunk.

(A cikk a szöveghez tartozó – undorító – képekkel pontosan itt található: http://www.katholisches.info/2015/11/20/hollande-wir-werden-unsere-werte-verteidigen-welche-wert-denn-herr-praesident/)

A migráns-szövetségek Németország interkulturális átépítését követelik

A migráns-szövetségek a Németországban élő bevándorlókat a „menekültekkel” való nagyobb elkötelezettségre és szolidaritásra szólítják fel. Az ország minden területén működő szövetségek közös felhívásban erősítették meg a november 17-én Berlinben tartott találkozójukon „különös felelősségüket”, és az állami hivatalokat arra szólították fel, hogy jobban segítsék a bevándorlókkal foglalkozó tiszteletbeli munkát. Mind a bevándorlók, mint a menekülők „központi társadalmi szereplők”, írják.

A szövetségek szerint Németországnak új bevándorlási törvényre van szüksége. A mostani törvények – szerintük – nem csak nem kielégítőek, de túl komplikáltak is. Az interkulturális nyitás felé mutató jelek ugyan üdvözlendők, de az interkulturális átépítés nem maradhat pusztán „kozmetikai operáció”: A cél sokkal inkább „az egész társadalom, annak minden fazettájával, igazságos képviselete”. Ezen kívül szükség van törvényi normákra a diszkrimináció és a rasszizmus ellen. A szövetségek visszautasítják, hogy a befogadó állam a menedékkérőknek pénz helyett tárgyi juttatásokat adjon, valamint hogy számos országot „biztonságos országnak” nyilvánítsanak.

A felhívást többek között a Migráns-szövetségek Németországi Szövetségi Munkaközössége és az Interkulturális Jóléti Gondozás Szövetsége írta alá. Mindkét szövetséghez világszerte különböző nemzetek számos más szövetsége tartozik.


http://katolikus-honlap.hu/1502/parizs2.htm

Ismeretlen vizeken: már látszódnak a texasi abortusztörvény eredményei

Az abortusztörvények szigorításának eredményeként majdnem ugyanannyi fiatal anya követ el magzatgyilkosságot, csak a jogi korlátozás miatt illegálisan teszik. Senki nem tudja, hová mennek, mert a rendszer annyit lát, hogy sehová nem mennek abortuszra.

Texas törvényhozói 2013-ban fogadtak el egy átfogó abortusz-ellenes törvényt – a Texas Observer ennek kapcsán egy sor grafikonnal mutatta be, hogy az utóbbi évek során hogyan alakult a tagállamban végrehajtott abortuszok száma. A sokak által kritizált törvény hatására a tagállamban működő abortuszklinikák száma csökkent, a megmaradó klinikákon a várakozási idő pedig nagymértékben növekedett. A lap beszámolója szerint a törvény elfogadása óta felére csökkent a Texasban működő abortuszklinikák száma, és ennek eredményeként jelentősen megnőtt azok száma, akik a második trimeszter során szakítják meg a várandósságot.

A 2013-as törvényt a közvélemény ellentmondásosan ítélte meg; a személyesen érintettek tömeges felháborodása mellett ugyanilyen tömegek egyszerűen ideológiai alapon támogatták az abortusz korlátozását. A törvény azonban nem ért el látványos gyakorlati hatást: az NBC News beszámolt egy tanulmányról, miszerint az abortusz korlátozása után két évvel csak a legálisan végrehajtott abortuszok száma csökkent, az illegális beavatkozások száma azonban nagymértékben nőtt, ami így ellenőrizhetetlenné tette a folyamatot.

A törvény hatására felére csökkent az abortuszklinikák száma – mivel eközben az abortuszra való hajlandóságot semmi nem csökkentette, a kritikusok különböző becslésekre hivatkozva azt állítják, hogy ma is ugyanannyi abortusz történik, csak az ellenőrzött körülményeket megkerülve, a rendszer számára láthatatlanul. A tanulmány szerint közel negyedmillió, 18 és 49 év közti texasi nő próbált meg otthon ellenőrizetlen körülmények közt abortuszt végrehajtani; ennek megfelelően egyre népszerűbbé váltak a Mexikóban illegális úton beszerzett magzatelhajtó hatású növényi készítmények, így végső soron a fokozott kontroll a feketepiac bővülését idézte elő.

http://www.hidfo.ru/2015/11/ismeretlen-vizeken-mar-latszodnak-a-texasi-abortusztorveny-eredmenyei/

Rózsafüzér társulat az áldott békéért!

b_150_100_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_NID-1691_iStock_000003174292Small.jpg

Itt ülök édesanyám betegágya mellett! Rózsafüzért mondtunk! Elmesélte, hogy tízéves korától az ő édesanyja, nagymamám biztatására rózsafüzér tag lett, édesanyjával, testvéreivel hosszú évek óta minden nap elmondtak egy - egy tized rózsafüzért, és így közösen egy egész koszorút. Együtt imádkoztak, mert annak idején az ő édesanyja is, mint gyermek nagymamájával, édesanyjával, testvéreivel együtt imádkozott.

Vajon a családunkban mikor alakult ki az első rózsafüzér társulat? - kérdeztem édesanyámat. "Nem tudom fiam, - jött az őszinte válasz - de az biztos, hogy nagyon - nagyon rég, tudod a mi családunkban mindig együtt imádkoztunk, az biztos!" Igen, tudom, hogy sok -sok évszázad alatt a domokos és ferences szerzetesek e csodálatos, szemlélődő egyszerű imával meghódították a világot és azt is tudom, hogy már Hunyadi János is az Európába betörő keleti harcosokkal vívott csaták előtt rózsafüzért imádkozott, s azt bogozta a kardja markolatára!

Forgatom édesanyám kopott rózsafüzérét, drága örökség, előbb - utóbb ránk marad, és én nem szeretném, hogy az évszázadokkal ezelőtt fellobbant imádság lángja kialudjon családomban. Ti vagytok az én családom, gyertek imádkozzunk együtt naponta a rózsafüzért! Hiszem és vallom Teréz anyával, hogy kik együtt imádkoznak, azok együtt is maradnak! Hiszem, hogy családjainkat, népünket, a közös ima közösségben, életben tartja, erőt ad, ezért drága gyermekeinket, kollégáimat, a  támogatóink nagy családját arra kérem, hogy vállaljanak napi egy-egy tized rózsafüzért!  Nem nehéz, egy Miatyánk, tíz Üdvözlégy Mária, majd mondjunk egy Dicsőséget a Szentháromság tiszteletére az imánk végén!

Egy tized nem sok, de tudnunk kell, hogy ez az imamód Európa egyik legrégebbi szemlélődő imádsága, a szentjeinknek állandó iránytűje a tökéletesség útján! Egy tized kis dolog, de bízzunk benne, mert  Istenünk előtt - ki a mustármagnyi hitet is értékeli, -  kedves lesz a gyermekeinek a fohásza! Egymásra figyelő imáinkat ajánljuk fel azért, hogy jó testvérekként, békében, Isten gyermekeinek szabadságában, szeretetben élhessünk családjainkban, a  szülőföldünkön.

A honlapunkon, a www.magnificat.ro oldalon elhelyeztünk egy kis ablakot Rózsafüzér társulat a békéért címmel, és aki ott feliratkozik, annak automatikuson fogjuk küldeni a részleteket, az imádság titkait. Advent első napjaiban indítanánk útjára közösen a békéért vállalt imaláncunkat!  Ígérem, hogy havonta mindenkinek ki jelzi a részvételi szándékát a rózsafüzér társulatba, annak elküldjük a soron következő tized "titkát" és melléje írok egy - egy elmélkedést az illető tized tanításáról. Hiszem, hogy az a tudat, hogy együtt elmondhatjuk az egész rózsafüzért, erőt ad ahhoz is, hogy ne hagyjuk abba a magunk kis részét, ne szakítsa meg társaink imaláncát a mi mulasztásunkkal, hogy így együtt naponta imacsokrunkal Istenünknek gyermeki szeretettel köszönthessük. Nagyon örvendenék ha nagyon sokan együtt imádkoznánk Mária közbenjárásával az áldott békéért!

Az ember térden állva a legnagyobb, mert az alázattal imádkozó ember mindenható!

Csaba t.

Isten csak azokat segíti meg, akik felismerik, megvallják, megbánják és jóváteszik bűneiket

Az Úristen nem állít az emberek elé csapdákat, evilági megnyilvánulásai mindig előre kiszámíthatóak. Hiszen nem csak azt nyilatkoztatta ki világosan, hogy mit vár el teremtményeitől, de azt is pontosan megmondta, hogy parancsainak megszegőit milyen sors várja. De még ennél is többet tesz: Végtelen könyörületében nem mulasztja el a többszöri figyelmeztetést sem, mielőtt büntető karja lesújt.

Nemrégen hallottam egy vallási műsorban egy „katolikus hívő” nyilatkozatát, aminek ez volt a lényege: „A vallást meg kell tapasztalni, hiszen mi más lenne a vallás értelme, ha nem a megtapasztalás.” A liberális, de legalább 100 éves Révai Lexikon még így definiálta a vallást: „Az embernek viszonya Istenhez, amely az ember életét értelme, akarata és érzelmei szerint meghatározza; másképp az embert Istennel összekötő kapocs, amellyel Istent megismeri, szereti és akaratát teljesíti. A vallás az erkölcsi érzet mellett a leglényegesebb jel, amely az értelmes embert az oktalan állattól megkülönbözteti; a legfontosabb tényező az egyed, a család és állam életében. Nincs nép, amelynek vallása nem volna, még ha vallásbeli ismereteik bármily csekélyek és babonások is.”
A mai hitvalló, magát katolikusnak valló férfi és a liberális, evilági Révai Lexikon értelmezése között nem csak 100 év, de áthidalhatatlan mélység is tátong: Az első szerint Isten van az emberért, tehát a vallás célja, hogy Isten segítse az embert, hogy az jól érezze magát e világon. A második szerint a vallás arra szolgál, hogy az ember Isten akaratát megismerhesse, és ezáltal Isten akaratát teljesíteni tudja. E két értelmezés között semmilyen kapocs nem létezik, aki az elsőt vallja, annak a második egész egyszerűen érthetetlen, felfoghatatlan, emberi eszközökkel közölhetetlen.

Amikor 2001. szeptember 11-én, keddeb délután háromnegyed 4 körül a rádió megszakította adását, és leadta az első híreket a New York-i merényletről, én éppen kocsiban ültem Budapestről a tanyánk felé vezető úton. A hír hallatán megfogtam mellettem ülő férjem karját, és félig reménykedve, félig megdöbbenve csak ennyit mondtam: „Tehát tényleg elkezdődött?” 2015. november 14-én, szombat délelőtt megszólalt a telefonom, és a hívó fél köszönés helyett ezt kérdezte: „Elkezdődött?” Amire azt válaszoltam, hogy Isten figyelmeztetései egyre rövidebb időszakokban, egyre hangsúlyosabban érkeznek – lásd a januári párizsi, a tavaszi grázi és a nyári repülő-merényletet, és az utolsó hónapok megállíthatatlan invázióját –, de hogy még hány figyelmeztetést küld, mielőtt az igazi vég elkezdődne, nem lehet megmondani.
M. atya évek óta mondja, hogy egy jövendölés szerint Isten még az előtt beavatkozik, hogy bevezetik a közös amerikai-európai valutát. Ezt a jóslatot mindaddig fantazmagóriának tartottam, amíg nem hallottam a TTIP-ről (az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi szerződésről).
Basilea Schlink anya Az utolsó szó Istené című könyvecskéjében ezt a véleményt fogalmazta meg: „Az új világrendek, melyek a földet megmenteni és a béke birodalmát megteremteni akarják, emberi agyak szüleményei, melyeket olyan emberek akarnak megvalósítani, akik elhagyták Istent. Holott új csakis a Szentháromság egy Istentől jön majd – Jézus Krisztus örök birodalmának piciny árnyékaként már a világkatasztrófák ítélőszéke után, aztán tökéletes formában Jézus újraeljövetelekor. … Ez a világ végére vonatkozik, de ezt megelőzően, tudomásom szerint, már most a közeli jövőre is. Az új világrend, mindazzal, amit vele kapcsolatban kiterveltek, az eljövendő nagy világkatasztrófa, Isten ítélete előtt, előreláthatólag nem fog már megvalósulni.” – De jó lenne, ha az anyának igaza lenne, ha Urunk Jézus Krisztus valóban közbelépne, mielőtt a Sátán evilági hatalma eléri tetőfokát!

A történelmet vizsgálva – például II. Frigyes német-római császár uralkodását, aki egész életében minden hatalmát arra fordította, hogy a kereszténységnek ártson, aki a nápolyi királyságban mohamedán várost alapított, aki Szent Lucifernek hívatta magát, Mekkára és Mohamedre esküdött, aki miközben a tatárok országait dúlták, és Szent Lajos francia király hadai a Szentföldön elestek a mohamedánok túlereje alatt, és aki az inkvizíciót bevezette – világosan megmutatkozik a Szentírás eme szavainak értelme: „Hiszen az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és az én útjaim nem a ti útjaitok – mondja az Úr.” (Iz 55,8) Meghökkentő a felismerés, pláne a mai ember számára, de biztos, hogy ezen igazság ismerete hozzájárult elődeink erős hitéhez és rendíthetetlen bizalmához, hogy t. i. az Urat az „érdekli”, hogy minél több lélek meneküljön meg, nem pedig az, hogy éppen béke vagy háború, hogy éppen jólét vagy nyomorúság uralkodik a földön. Ha egy súlyos katasztrófában több ember tér meg és ezért többen üdvözülhetnek, akkor az „jobb”, mint a derűs, nyugodt élet.

A papok azt mondják, hogy az egyházatyák egybehangzó véleménye szerint az Antikrisztus személy lesz, bár a Szentírásból ez nem következik egyértelműen. Ugyanakkor János apostol első levelében ezt írja: „Az Istentől származó lelket erről ismeritek fel: minden lélek, amely megvallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, az Istentől van. S minden lélek, amely nem vallja meg Jézust, nem az Istentől való, hanem az antikrisztusé, akiről hallottátok, hogy eljön, és most már a világban is van.” (1 Jn 3,2-4)
Az ószövetségi zsidók mindig úgy képzelték el a Messiást, mint olyan vezért, aki „helyreállítja Izrael országát”. Sőt, még a tanítványok is, még Jézus feltámadása után is, ezt hitték, miként ezt e kérdésük mutatja: „Az egybegyűltek erre megkérdezték: »Uram, mostanában állítod helyre Izrael országát?«” (ApCsel 1,6) És csak Pünkösd után értették meg végre valahára, hogy Jézus nem evilági országáról beszélt nekik.
Ha az ószövetségi hívő zsidók, akik az üdvtörténetben ugyanolyan fontos szerepet foglalnak el, mint az Újszövetségben Krisztus Egyházának tagjai, ekkorát tévedtek a Messiás szerepét illetően, akkor nem lehetséges, hogy az egyházatyák is tévednek az Antikrisztus személyét illetően? Hiszen a lelkek üdvössége számára sokkal fontosabb és döntőbb tényező az Isten-hit, a helyes vallásos gondolkodás és érzület, az Istenhez való viszonyulás, mint egy evilági hatalmasság kiléte-miléte. Én úgy vélem, hogy nincs az a mégoly hatalmas Antikrisztus, illetve az általa megjósolt mégoly kegyetlen keresztényüldözés, ami felérne azzal a lelki pusztítással, ami a lelkekben bár évszázadok óta folyamatosan, de az utolsó mintegy 50 évben eleddig elképzelhetetlen mértékben végbement, végbemegy, mégpedig elsősorban a modernizmus és az iszlám, mint konkrét vallás, illetve az e két ideológia keltette vallási közömbösség miatt. Az biztos, hogy a lelkek ezidőben történt megrontása több ember kárhozatát okozta és okozza, mint egy fizikai üldözés.
Olyan lehetetlen akkor, hogy korunkban az antikrisztus a szellemi-lelki megrontást jelenti [vagy/és Mohamed utódait]? Schlink anya a Hol az igazság című művében ezeket írja:
»Egy teológus, Gottfried Simon ezeket írta: „Azáltal hogy Mohamed Jézus ezen isteni teljhatalmát hatályon kívül helyezi és igazi anti-keresztény módra Jézus koronája után kap, hogy azt saját fejére helyezze, nyilvánul meg az a sátáni csalás, ami őt átitatja. Hogy Jézus útjában áll az ő makacs terveinek, hogy csak akkor éri el célját, ha Jézust félretolja, nos, ezekkel Mohamed tisztában volt. Krisztus fölé helyezni magát és a helyére ülni, ez nyilvánvalóan sátáni.”
Ha Mohamed csak azt hirdette volna, hogy az embereket arra kell felszólítania, hogy az egyetlen Isten Allahban higgyenek, vallása nem lenne olyan veszélyes. A döntő momentum nála azonban ez: Bár hallott Jézus Krisztusról, mint Isten Fiáról, mégis úgy döntött, hogy szembehelyezkedik vele, és ezzel harcba vonult ellene. Az úgynevezett egy Isten Allah nevében Mohamed az Isten Fiában való hitet istenkáromlásnak jelentette ki. Ez az ő nagy vétke, és ez teszi őt csalóvá és csábítóvá, kísértővé [antikrisztussá]. E háttérből válik világossá, mily biblia-ellenes proklamáció a mohamedánok hitvallása. „Nincs más isten Allahon kívül és Mohamed az ő prófétája.”
Jeruzsálemben a templomhegyen, az egykori szent Isten-kinyilatkoztatások helyén, a sziklamecset, az iszlám egyik legszentebb szentélye körüli téren egy körbefutó frízben a Koránból való idézetek olvashatóak, például ezek: „Istennek legyen hála, akinek se fia, se társa nem volt a kormányzásban.” – „Nehogy azt állítsd, hogy hárman vannak. Isten csak egy egyetlen, és távol álljon tőle, hogy fia lett volna.” (Sure 17,111 és 4,169) Ez nem más, mint hadüzenet Jézus Krisztusnak és minden kereszténynek.
Jön valaki a saját maga nevében (vagyis nem Istentől küldve), egy hamis próféta, aki nem más, mint az Antikrisztusok egyike, ahogy a Szentírás nevezi az olyanokat, akik nem akarják elismerni, hogy Jézus Isten Fia. És Krisztus eme tagadói előtt mégis szélesre tárják az ajtókat, hogy mindenütt lehetőséget kapjon, hogy hamis tanítását, mely Jézus ellen irányul, terjessze és a Jézus-hívők ellen harcoljon!«

Valójában az összes vallás között – nem számítva a zsidóságot – az iszlám az, ami tényleg antikrisztusi; A többi nem foglalkozik Jézussal, az iszlám azonban Jézust Mohamed alá helyezi, sőt, csalónak állítja be. És ez az a vallás, melynek „szent” könyvét, a Koránt egy, a világ előtt Krisztus helyettesének tartott ember, Wojtyla megcsókolta. És ez az a vallás, amiről a „zsinat” és azóta minden fehér reverendás ember Rómában elismerően nyilatkozik, lásd a NOSTRA AETATE nyilatkozatot: „3. Az Egyház megbecsüléssel tekint az iszlám követőire is, akik az egy élő és önmagában létező, irgalmas és mindenható Istent imádják, ki a mennynek és a földnek Teremtője,[5] ki szólt az emberekhez, s kinek még rejtett határozatait is teljes szívből engedelmeskedve akarják követni, miként Ábrahám – kinek hitére az iszlám szívesen hivatkozik – engedelmeskedett Istennek. Jézus istenségét ugyan nem ismerik el, de prófétaként tisztelik.” – De „prófétaként tisztelik”! Micsoda blaszfémia ez!

Ahogy az elmúlt évtizedek minden más katasztrófájánál, úgy most, az újabb párizsi merénylet után sincs egyetlen ember sem, legalábbis a nyilvánosság előtt nem, aki a társadalmak, az emberek felelősségét firtatná az események kapcsán. Sőt, a híradásokban kizárólag olyanok szólalnak meg, akik „érthetetlenül” állnak az események előtt. Akik ilyen ostoba kérdéseket tesznek fel: Miért tesznek ilyet emberek? Mintha nem volna tengernyi irodalma, történelmi tapasztalata a mostani események hátterének. Mintha az ISIS nem írta volna meg világosan, hogy Párizst azért választották célpontjuknak, mert ez a nyugati világ erkölcstelenségének központja. Mintha a nyugati társadalmak nem azon igyekeznének szünet nélkül, hogy az isteni törvényeket nap-nap után minden elképzelést felülmúlóan tiporják sárba, gyalázzák meg. Csak egy példa: a német parlament pont ezen a héten fogadta el azt a törvényt, hogy a hozzátartozók aktívan részt vehetnek rokonaik öngyilkosságában. De szinte minden napra akad valami más, amivel a volt keresztény országok Isten-ellenességüket proklamálják!
Schlink anya írta Az utolsó szó Istené című művében: „Aki manapság még úgymond »a világ lelkiismeretét« képviseli, azt minden körülmények között el kell hallgattatni.” – Bár ez egyre inkább így van, attól még előfordulhatna, hogy akadhatna olyan, akit állása miatt nem lehet elhallgattatni, és aki „észre tér” végre, és megszólal! Ehelyett most is nyilván ugyanolyan álságos, hazug, ostoba szimpátia megnyilvánulásoknak vagyunk tanúi, mint az elmúlt hónapok szerencsétlenségeinél.

Isten csak azokat segíti meg, akik felismerik, megvallják, megbánják és jóváteszik bűneiket. Nem csak az egyes embereket, de népeket is, ha akad köztük valaki, aki a nép nevében Istenhez fordul könyörületért! Korunk legnagyobb katasztrófája, hogy nincs egyetlen ilyen ember sem, és az „egyszerű” emberek között sem éri el az ilyenek száma azt a minimumot, amennyi kedvéért Isten megkegyelmezne nekünk.


http://katolikus-honlap.hu/1502/parizs.htm

Walther Sinn: Angela Merkel hazaárulása - Angela Merkels Hochverrat

Hetekkel ezelőtt a világhálón forgalomba kerül egy prédikáció magyar nyelvű szövege, amely Jézus Krisztus Urunk tanításai fényében élesen bírálja Angela Merkel „menekült”-ügyi politikáját és a globalizmust előidéző háttérerőket. A kósza levél állítása szerint ez a prédikáció 2015. november 14-én, szombaton elhangzott volna Nagyszebenben, Klaus Iohannis városának német ajkú evangélikus templomában, az ige hirdetőjeként pedig Walther Sinn szemlaki (Arad megye) evangélikus lelkészt nevezte meg. Sajtószolgálatunk utánajárt az ügynek, kapcsolatba lépett Walther Sinn lelkésszel, elkérte a német nyelven elhangzott prédikáció eredeti szövegét. Megtudtuk, hogy a prédikáció valóban elhangzott Nagyszebenben, az erdélyi német ajkú evangélikus egyház közgyűlésén, amelynek 49 tagja közül mindössze tízen hiányoztak, a püspök jelenlétében. A bátor lelkész hozzájárult ahhoz, hogy sajtószolgálatunk a német nyelvű szöveget is kiadja, és annak alapján stilizálja a világhálós levéllel korábban keringő magyar fordítást, amelynek néhány archaizmusán és szófordulatán érződött, hogy fordítója nem magyar anyanyelvű. Mint kiderült, az eredeti fordítás készítője, maga Walther Sinn lelkész, aki a Szilágyságban született, és magyarul is beszél. Abban a reményben tesszük közzé Walther Sinn prédikációjának német és magyar szövegét, hogy az, a maga kendőzetlenül kimondott igazságaival, alkalmas lehet Angela Merkel politikájának befolyásolására, Németország elveszejtésének akadályozására. Vagy annak a német népcsoportnak a hangjára sem hallgat, amely még a Németországba kivándorolt fiat is féltve jajt kiált, és amely közösség Klaus Iohannis személyében egy húszmilliós ország államelnökét adja? Kérjük olvasóinkat, hogy juttassák el ezt a levelet minden német ismerősükhöz, német nyelvű listákra, fórumokhoz, csoportokhoz.

Imádkozzunk, hogy a mi Urunk és Üdvözítőnk, Jézus Krisztus, Ö maga, aki győzött a halál és az ördög fölött, húzza keresztül és semmisítse meg a Bilderberg-csoport és az embergyűlölők mindezen terveit!” – hirdeti a prédikáció zárszavában a szókimondó erdélyi evangélikus lelkész: Bitten wir unseren Herrn und Heiland Jesus Christus, er selbst  möge, als Sieger über den Tod und den Teufel, auch alle diese Pläne der Bilderberger und Menschenfeinde durchkreuzen und zunichtemachen !“

 


Prédikáció

az Evangélikus Egyház Közgyűlésén,

2015. november 14-én, szombaton, a nagyszebeni plébániatemplomban

(Walther Sinn, szemlaki lelkész)

A prédikáció igéje:            Máté 24, 43-44

Urunk és Üdvözítőnk, Jézus Krisztus azt mondja: "Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy melyik őrváltáskor jön a tolvaj, virrasztana és nem hagyná betörni a házába. Azért legyetek ti is készen, mert abban az órában jön el az Embefia, amelyikben nem is gondoljátok .” (Mt. 24, 43-44)

A prédikáció éneke: EG 234, 1-5 Wach auf, wach auf, ’s ist hohe Zeit

(Kelj fel, kelj fel, itt az idő)

Kedves, Főtiszteletű Püspök Úr, magas Egyházi Közgyűlés!

Kedves Testvérek, kedves Testvéreim a Szolgálatban!

A mai istentiszteletre megfelelő szöveget kerestem, de mivel az egyházi év (liturgikus év) végén vagyunk, a mai evangélium szövege alkalmasnak látszik. Legyen szó akár a mostani hét egyik szent igéjéről, akár a jövő hét egyik szent igéjéről, szinte minden szöveg arra megy ki, hogy be kell rendezkednünk arra, hogy

1. valamelyik napon az Úr eljön, és felelősségre fog vonni minket;

2. meg kell ismerjük  az idők jeleit, és ennek megfelelően cselekedjünk.

Jézus Krisztus ebben az evangéliumban arról beszél, hogy éberek és felkészültek legyünk! Éberek és készek legyünk abban az órában, amelyben Ő maga, az Úr, eljön.

Jézus az Ő saját eljövetelét egy tolvaj éjszakai betöréséhez hasonlítja – nagyon hirtelen és váratlanul jön, talán az első mély álmunk idején, amikor nem is számítunk rá. Azt, hogy milyen rossz és kegyetlen dolog az, ha első álmunkból hirtelen felébresztenek, megtapasztaltam a katonaságban, őrség idején, amikor háromóránként kellett váltanunk: tanulás-alvás-őrség.

Hogy nem csak az Úr jön hirtelen, hanem a kísértő, a Sátán is, azt ugyancsak megmondja a Szentírás.

Most rájövünk, hogy a múltban is voltak furcsa idők, de nem olyan mértékben, mint ma!

Tömegmanipulációk mindig voltak, de a mi időnkben azokat nagyon felsrófolják, sajnos anélkül, hogy a legtöbb ember észrevenné. És mi, a keresztény anyaszentegyház tagjai valahogy együtt sodródunk, és hagyjuk, hogy sok mindent bemagyarázzanak nekünk.

Lehet, hogy a mi Urunk és Üdvözítőnk, Jézus Krisztus szavai soha nem voltak olyan égetően aktuálisak, mint éppen a mi időnkben.

A tolvaj vagy az ellenség, aki éjszaka jön – ez a szellem éjszakáját is jelentheti – ma nem hirtelen jön!

Nem, ő stratégiáját már évtizedekkel ezelőtt nagyon is jól átgondolta, a terepet is  nagyon jól felmérte, éppen úgy, ahogy a bankrablók is szokás szerint a legapróbb részletekbe menően megteszik.

Majd, mikor a bankban a betörés zajlik, minden úgy megy, mint a karikacsapás, mert korábban az összes lehetséges változatot és részletet átgondoltak, mindent előre lejátszottak, és titokban kipróbáltak.

Így van ez a mi Urunk Jézus Krisztus egyházának tolvajával, azaz ellenségével is! Nem jöhet felkészületlenül, hanem azért, hogy betörése sikeres legyen, taktikáját évtizedekkel ezelőtt jól megtervezte. Most csak alkalmazza taktikáját, az embereknek csupa szép dolgokat mesél, és az általa okozott romlás ellenére a nagy tapssal fogadják.

Egy ideje nagyon aggódom amiatt ami nem csak Európában, hanem az egész világon történik! Nem tudom elhinni, hogy nyugodtan alhatunk! Szeretnék a politika csak néhány példájára hivatkozni; ezeket a példákat még számtalanul kilehetne bővíteni.

Az évtizedek folyamán különböző kampányok voltak:

- 1980-ban a kampány:      "Mentsd meg a fát"

- 1990-ban:                           "Mentsd meg az esőerdőt"

- 2000-ban:                           "Mentsd meg a jegesmedvét"

- 2010-ban:                           "Mentsd meg az eurót"

- 2013-ban:                           „Mentsd meg Görögországot"

- 2015-ban:                           "Mentsd meg a menekülteket"

- 2020-ban ez lesz:             "Mentsd meg magadat, ha tudod"

Ezek között szó van a "klímaváltozásról” is, ami fizikailag azzal magyarázható, hogy hosszú időközönként újra és újra, napkitörések vannak, amelyek befolyásolják az éghajlatot. Klímaváltozások, amióta a föld létezik, mindig is voltak – amelyek közül az egyik a jelenlegi.

Közben az államfők szakmai konferenciákat szerveznek, hogy ezt a klímaváltozást hogyan lehetne visszacsinálni. Valójában ez egy széndioxid-csalás a globalisták által, amint sok más program is csupán az emberek becsapása!

Így a Manhattani WTC két ikertornyát 2001. szeptember 11-én önként berobbantották - nem volt terroristák támadása! Bizonyos célja eléréséért az amerikai kormánynak mintegy 2.500 ember nem volt túl nagy kár, hogy levegőbe röpítse őket! Effajta kormányok számára az emberek csak számok!

A pénzügyi válságot is mesterségesen idézték elő 2008-ban.

A mágneses északi pólus (sark), amely nem esik egybe a földrajzi északi-sarkkal, megváltoztatja helyzetét évente akár 80 km-el, és a közeljövőben egy nagy ugrást fog tenni, és Észak-Kanadából Szibériába fog átállni. A mágneses pólusok (sarkok) vándorlása függ mind a naptevékenységtől, mind a föld belsejében zajló geológiai tevékenységtől. Mindez olyan változásokat fog hozni, amelyeket mi emberek nem leszünk képesek befolyásolni, sem úgynevezett takarékossági intézkedésekkel, sem idióták nekünk  bemagyarázott, egyéb ötleteivel.

A "klímaváltozás" témájához tartoznak az energiatakarékos lámpák is, amelyek valójában károsak, mert különböző mérgező anyagokat (fenol, stb.) tartalmaznak, a testünkre elektromágneses sugárzásokat bocsájtanak, és erősen mérgezőek a bennük levő higany által.   A kiáramló veszélyes higany a tüdőbe jut és a földben a talajvízbe  (5 mg higany 5.000 liter vizet emberi fogyasztásra alkalmatlanná tesz).    Ezek az energiatakarékos lámpák által egyáltalán nem lehet energiát megtakarítani, mert az előállítási költségek sokkal magasabbak, mint a normális izzóknál! És újrafeldolgozásukhoz is sok energia fogy, és különleges, elektronikai hulladék keletkezik! Azon kívül, hogy a higanyt kiszűrték-e, az egy más kérdés! Ezen túlmenően, az energiatakarékos lámpák fénye egy hideg fény, tehát kényelmetlen és nem hasonlít a napfény spektrumára! Ráadásul, az energiatakarékos izzónak nincsen hosszabb élettartama, mint egy hagyományos izzónak, és nem alkalmas a családi háztartás számára.

A hagyományos izzóhoz leginkább a halogén izzó hasonlít, de még ezt is meg akarja tiltani az EU!

Valójában nem az ökológia, a klíma, a környezet és a föld megmentéséről van szó, hanem inkább a konszernek gazdagításáról !!! A vállalatok maguk sem arra törekszenek, hogy segítséget nyújtsanak az embereknek, hanem saját nyereségüket keresik!

A vegyész Gary Zörner azt mondja, hogy normális körülmények között az energiatakarékos izzót azonnal be kellene tiltani!

Igazából az Európai Parlamentnek csak egy kis csoportja döntött az energiatakarékos izzókról – anélkül, hogy szakértői véleményt kértek volna.

Így kúszik be közénk a tolvaj vagy az ellenség, észrevétlenül.

És ne feledkezzünk meg a háborúkról, amelyeket Amerika évtizedek óta szándékosan folytat, hajnál fogva előrángatott okokból: - csak Vietnámban 2 millió halott volt, akkor még mennyi Irakban, Afganisztánban, Jugoszláviában, Líbiában és most Szíriában. Háború volt Etiópiában is, és Szomáliában. Eközben embermilliók halnak meg, de senki sem gondol arra, hogy Amerikát ezért felelősségre vonja a bűnös népirtás miatt! Az ukrajnai összecsapásokért is Amerika és szövetségesei a felelősek. Így Irán is, már régóta Amerika látókörében van.

Közben az embereket mindenféle hazugsággal becsapják: az emberi jogokkal és a vallásszabadsággal, hogy ezeknek érdekében küzdenek.

Az Egyesült Állomok Oroszország és Kína körül évek óta katonai bázisokat épít.

Az Egyesült Államok és a NATO a világunknak még semmi jót nem hoztak, hanem csak válságfészkeket, futószalagon.

Ezen kívül Németország, a 2. világháború óta 2099-ig, egy az Egyesült Állomok által megszállt ország, és csak Amerikának egy Kft-je, miközben a mindenkori német kancellár csupán ennek a Kft-nek a főnöke.

Ami Görögország úgynevezett megmentését illeti, a görög nép a mentőcsomag mintegy 154 milliárd eurójából csak 5 milliárdot kapott, illetve 2,5%-ot. Az összeg legnagyobb részét, tehát közel 98%-át a bankok nyelték le. Hol van akkor Görögország megmentése???   Valójában kit mentettek meg?

Az ellenőrzött népességcsökkentésről se feledkezzünk meg (Codex Alimentarius), a gyógyszeripar és az Egészségügyi Világszervezet révén, amelyek valójában, úgy működnek, mint egy nemzetközi maffia, és a géntechnológiát támogatják.

Nemrég Románia jóváhagyta a genetikailag módosított vetőmagok használatát.  Ezzel magunk alatt vágjuk a fát!

Különböző betegségeket, mint például az Ebola, az AIDS és a rákot a laboratóriumokban mesterségesen állítják elő és az emberekbe különböző alkalmakkor beadják: például az influenza elleni védőoltással.

Gondoljunk a sertésinfluenzára, a madárinfluenzára, melyek szintén csak hazugságok voltak.

A világon sok minden hazugságra épül!

Az egész világon az iskolákban az új tantervekkel agymosást és "agykontrollt" művelnek.

A politikai korrektséget mindenütt nagybetűkkel írják!

Nem hiába figyelmeztet minket Jézus a tolvajra, aki éjszaka hirtelen ránk tör!

Szinte "valamennyi" nagy és globális politikai döntésnél "mindenható" titkos szervezetek húzzák a szállakat a színfalak mögött.

Az egyik legnagyobb és legveszélyesebb ilyen típusú csoport a "Bilderberg"-csoport, amelynek tagjai talán valamennyien szabadkőművesek is. Ez a csoport az összes titkos társaságok közül a legelitteb, legbefolyásosabb és különösen gátlástalanul veszélyes. Sok kis és nagy háborút indított, és nekik köszönhető, hogy több százezer vagy több millió ember vesztette életét világszerte.

Ezek a gazdasági összeomlást keresik és így akarják az embereket a harmadik világháborúba belerángatni, azzal a céllal, hogy létrehozzák az új világrendet, amelyen keresztül világszerte abszolút hatalmat gyakorolnak. Ez a sátáni árnyékkormány nagyobb befolyással bír, mint az államfők, globális hatalmat akar, a demokrácia eltörlését, és különösen a saját maga nyereségének növelését! A nyilvánosságnak mindezt globalizációként adja el.

A mögöttes szándék a globális befolyás megszerzése, az összes erőforrás, a kereskedelmi piacok és a nemzetközi bankrendszer ellenőrzése, a tömegek közvetlen irányítása, a nemzeti politikai struktúrák eltávolítása, a katonaság és a hírszerző apparátus fölötti uralom, egy globális szuper-állam létrehozása, azaz egy világkormány létrehozása a "Novus Ordo Seclorum" jelmondattal. A korszakok átrendezése, avagy "Az Új Világrend ", valójában egy világdiktatúra!

A cél a kereszténység eltörlése úgy, hogy többé ne lehessen semmi ellenállás! Példa erre Nyugaton a keresztek betiltása az iskolákban maguk a püspökök által, és ugyanúgy azoknak a nemzeti lobogóknak a betiltása, amelyeken kereszt van!

A Bilderberg-csoportnak mintegy 120 tagja van, és államfők, bankárok, befolyásos politikusok alkotják, akik a világ mintegy 88%-át ellenőrzik, beleértve Rothschildokat, Rockefellereket, stb... Ezek 1954 óta találkoznak  (eleinte Osterbeek-ben, Arnheim közelében, Hollandiában,  a német határ közelében - a "De Bilderberg" luxusszállodában) évente egyszer 4 napon át valahol nagy titokban, ahol megvitatják terveiket. (lásd: Andreas von Rétyi és Daniel Estulin – Bilderberg-kritikus publicisták írásait)

A „Bilderberg”-csoport háborúkat szít és ezzel egy nagy világválságot akar kialakítani azért, hogy az emberek, akik a béke után éheznek, elfogadják az új világrendet.

David Rockefeller világbankár és Bilderberg-tag azt mondta: "Minden, amire szükségünk van, az egy megfelelő, jó nagy válság, és a nemzetek el fogják fogadni az Új Világrendet."

Az EU és az összes bizottságok és munkacsoportok, sajnos nem az európai népek jólétére törekszenek, hanem a hátsó ajtón keresztül próbálják az embereknek a különböző hazugságokat igazságként tálalni. Az EU-tagországok szuverenitását felszámolják, és felépül egy bürokratikus diktatúra!

A "Bilderberg”-csoport és az Egyesült Államok által a világban okozott válságok egyik terméke a "menekültek" – a legaktuálisabb téma. Nagyon kevés, talán 1%-uk tényleges menekült!  A többiek – csak18 és 35 éves férfiről tudunk – tulajdonképpen egy kész muzulmán hadsereg, amely már készen áll, hogy lecsapjon a Nyugatra, elsősorban Németországra, Ausztriára és Svédországra. Ez egy időzített bomba – a baj az, hogy az ellenség éppen közöttünk van! Hol vannak a nők, az idősek és a gyerekek? Orbán Viktor felismerte a veszélyt, és helyesen járt el!

Persze, az igazi menekülteknek, akik valóban a háború elől menekültek, és főként a keresztényeknek, akiket halálos veszély fenyeget, segíteni kell! De ugyanúgy, az iszlám államoknak is segíteniük kellene a muzulmán menekülteknek, és ne 200 mecsetet építeniük Németországban!

A "menekültek", valójában egy modern népvándorlás, amelyek Európa számára egy Trójai Faló, egy modern honfoglalás!

Hazug módon a multikulturalizmust „gazdagodás"ként hirdetik! Németország gazdagodik "mérnökök, agysebészek, képzett űrhajósok" által – így hangzik a jelmondat. Ezzel szemben a "menekültek" - jobban mondva a "hódítók" – nagy része analfabéta, akinek csak egy célja van: terjeszteni az iszlámot.

Egyedül Berlinben 80 mecset van már! Így gettók és párhuzamos társadalmak jönnek létre. Hol van a magasztalt gazdagodás?

Angela Merkel a népek keverését elkerülhetetlennek tartja, a globalizáció kísérő jelenségének. Igen, én úgy látom, hogy ő a népkeveredést vehemensen sietteti!

Ezzel a menekültügyi politikával Angela Merkel mint egy hazaáruló megvalósítja a Bilderberg-csoport és az Egyesült Államok megbízásából a német nép népirtását, sőt a mi volt híveinkét is, akik kivándoroltak, talán idővel egész Európáét is,  és ezzel megvalósítja az úgynevezett Kalergi-tervet (lásd: Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi), azazi, hogy ázsiaiakat és afrikaiakat összekeverik az európaiakkal, úgyhogy egy alsóbbrendű faj keletkezzen, amelyiken könnyen lehet uralkodni;  így próbálják bevezetni az Új Világrendet, amelyben semmi féle vallást nem látnak szívesen!

Angela Merkel mint "házigazda" (háziasszony) – lásd a prédikáció igéjét – nem arra vigyáz, hogy a "tolvaj" ne tudjon behatolni, hanem hívja, sőt felkéri, hogy fáradjon be – anélkül, hogy erről az embereket megkérdezné!   De ő saját maga egy menekültet sem vesz fel!

Az EU és az Afrikai Országok, 2015. november 12-én, csütörtökön elfogadtak egy megállapodást, amely egyszerre küzd az ilegális bevándorlás ellen, és segíti a legális migrációt. Erre a célra egy sokmilliárdos alapot hoztak létre, amelyben eddig 1,8 milliárd euró van – de mi az a 200 milliárd euró-hoz képest, amennyit  Görögországnak fizettek eddig eredménytelenül?

Így Európa is az Egyesült Államok által egyre nagyobb válságövezetté válik, mint a világ sok más térsége, amit az összeomlás követ majd!

Hogy a sajtó (TV, rádió, újságok, stb.) hallgatnak, és mindent kozmetikálnak, azt az Egyesült Államoknak köszönhetjük; ők finanszírozzák a sajtót, hogy az embereket a végtelenségig hülyítsék!

Nem hiába figyelmeztet minket Péter apostol, hogy: "Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok ellene a hitben szilárdan, tudván, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban." (1. Péter. 5, 8-9)

Arra buzdít minket ez az ige, hogy ismerjük fel az idők jeleit, és ennek megfelelően járjunk el !

Mit kell tennünk??? Legyünk éberek, ahogy Jézus mondja.

Meg kell győzzük a politikusokat, hogy többet ne háborúzzanak!

Meg kell védenünk a keresztény értékeket és a keresztény hitünket!   Ahelyett, hogy az abortuszt támogassuk, a családi életre és a gyermekek születésére több hangsúlyt kell fektetni!

Az abortusz egyrészről jóváhagyott és támogatott, másrészt jajt kiáltunk, hogy a lakosság száma csökken - és ebből az okból külföldieket hozatunk az országba.

Fel kellene hívnunk az embereket az imádkozásra, és vissza kellene állítani az Istenhez való kapcsolatunkat, mielőtt túl késő lesz! – Azért is kellene imádkozni, hogy az Úr nyissa ki a muzulmánok szemét, azokét, akik nyugaton élnek, de a többiekét is, hogy tudhassák, hogy senki másban nem üdvözülhetnek, egyedül Jézus Krisztusban! – mint ahogyan Péter apostol a Szanhedrin előtt tanúskodott. (Ap. Csel. 4, 12)

A kereszténység mindenhol, ahol az iszlám elterjedt, csaknem teljesen, vagy teljességgel eltűnt – lásd Törökországot, Észak-Afrikát, Szíriát, stb.

Spanyolországban 800 évig tartott, amíg az iszlámot vissza tudták szorítani, és most mi itt Európában tárt karokkal újra felvesszük!

Mi, keresztények saját magunkat feladjuk, és szándékosan a vágóhidra megyünk!!!

Végül mi, keresztények is, miként az indiánok Amerikában, kénytelenek leszünk „rezervátumban” élni, ha egyáltalán élni fogunk!

Talán most már értik a vázolt problémák miatti aggodalmamat. Én alaposan  dokumentálódtam, és nem vagyok összeesküvés-elmélet gyártó!

Ezek valóban nagyon komoly problémák, és köszönöm megértésüket.

Urunk és Üdvözítőnk ezt mondja: "Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy melyik őrváltáskor jön a tolvaj, virrasztana és nem hagyná betörni a házába. Azért legyetek ti is készen, mert abban az órában jön el az Embefia, amelyikben nem is gondoljátok.” (Mt. 24, 43-44)

Jézus mindannyiunkat, az egész kereszténységet hívja, hogy ébredjünk fel!

Ugyanakkor azt mondja: "Ti vagytok a föld sója!   Ti vagytok a világ világossága!" (Mt. 5, 13. 14)

Mutassuk meg, hogy mi azok is vagyunk: a föld sója és a világ világossága!

És legyünk éberek!  Jézus Krisztus nevében tárjuk fel a hazugságokat, amelyekkel elárasztanak bennünket!

Imádkozzunk, hogy a mi Urunk és Üdvözítőnk, Jézus Krisztus, Ö maga, aki győzött a halál és az ördög fölött, húzza keresztül és semmisítse meg a Bilderberg-csoport és az embergyűlölők mindezen terveit!

A Szentháromság Isten maga vigyázzon ránk, és adjon nekünk bátorságot a hitben!

A m e n.

MVSZ Sajtószolgálat

8890/160206

Virrasszunk!

Mi, a magyar fajnak egyes tagjai, akik egész éltükön keresztül szolgáltuk a nemzetiség és szabadság angyalát és semmi nem törhette meg szent hitünket, hogy egykor bizonyosan kimondhatatlan nemzeti díszre fog virulni a magyarság, mi ne gyengüljünk gyáva panaszra, habár létünk Istene csak áltatás lett volna is.
Álljunk ki -- keblünket kettôztetett erôre lelkesítve -- mindnyájan a gátra és akár volna most utolsó óránk, akár csak most fakadna nemzeti létünk szebb hajnala: ,,virrasszunk!''...
...Valóban virrasztanunk kell!
Virrasszunk pedig azért, nehogy pompás és hízelgô, de csak csábeszmékkel teljes szavakkal a maga legnagyobb kárára a sokaság a józanság útjából elcsábíttassék!
Virrasszunk, nehogy gyengéinek hízelegve, restségének tömjénezve, vérét felizgatva, indulatosságát felhasználva, álpróféták a közelégedetlenség mérgét a közösség közé hintsék!
Virrasszunk, nehogy hetvenkedések és minden érdekek egymás ellen és tűhegyre állítása által tökéletes forrásnak induljon a magyarság, és az egyesség isten-angyala helyett a viszálykodás ármánya üsse fel köztünk tanyáját!
Virrasszunk, nehogy büntetlenül emelhesse fel parancsoló szavát köztünk a felszínes elbizakodás, s gôgjében büntetlenül ne tiporhassa mindazt, mit a szerényebb, de éppen olyan ôszinte, sôt tán ôszintébb hazafinak keble rejt!
Virrasszunk, nehogy felbôszült garaboncként szilaj erôvel ostoroztassanak honunk külön ajkú népei a magyarság megkedveltetésére, hanem annyira becsülje meg a magyar magamagát és másokat s a csinosodás, értelmi súly és jóízlés annyi bájával fogja magát körül, hogy erkölcsi erôvel vonzza magához a honnak különféle felekezeteit!
Virrasszunk végre, nehogy rögtönzés, minden ok nélkül való gyanúsítás, ijesztgetés, és durva erôszak legyenek a megbecsült hazafiság jelei, hanem csak a tűrnitudás, mérséklet, józan tapintat és mély bölcsesség nyerje bérül a polgári érdemkoszorút!

(Széchenyi könyörgése, Sík: DB, 853)
forrás: magvető lista 2002

Babilon pusztulása

18:2 Leomlott, leomlott a nagy Babilon, és lett ördögöknek lakhelyévé, minden tisztátalan léleknek tömlöczévé, és minden tisztátalan és gyűlölséges madárnak tömlöczévé. 18:3 Mert az ő paráznasága haragjának borából ivott valamennyi nép, és a földnek királyai ő vele paráználkodtak, és a földnek kalmárai az ő dobzódásának erejéből meggazdagodtak.

Feedek
Megosztás
Honnan
websas.hu

MapFree counters! Free counters! Free counters!

HonlaprendszerüNK

2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

Feedjit Live Blog Stats

Free counters!

 

Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: “Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

Locations of Site Visitors

Powered by Blogger.hu